خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی، مریم داوری: کتاب «طبقه بندی نظریه های شخصیت و اختلالات آن به همراه تشخیص و درمان» نوشته «سهیل معظمی گودرزی» مشتمل بر 380 صفحه از سوی انتشارات میعاد اندیشه برای دومین بار چاپ و روانه بازار کتاب شد.
کتاب «طبقه بندی نظریه های شخصیت و اختلالات آن به همراه تشخیص و درمان» مشتمل بر پنج فصل است که به مباحث زیر پرداخته است:
مفاهیم و تعاریف کلی شخصیت و عوامل مهم در شکل گیری شخصیت
طبقه بندی و معرفی نظریه پردازان شخصیت و نظریات آنها
طبقه بندی و تشخیص اختلالات شخصیت، توصیف بالینی، سبب شناسی و درمان آنها
طبقه بندی و معرفی انواع تیپ های شخصیتی برای انتخاب دوست و همسرگزینی
اشاره به پرسشنامه ها و تست های مورد نیاز برای تشخیص و ارزیابی اختلالات شخصیت
«سهیل معظمی گودرزی» روانشناس ، پژوهشگر و نویسنده است. مجموعه سه جلدی «سیمای حضرت علی(ع) در ادبیات شعر فارسی»، «کاهش وزن و درمان چاقی به روش مایندفولنس» ، «ترک اعتیاد به روش تحریک الکتریکی فرا جمجمه ای» و« آموزش خود کنترلی، تعالی شخصیت و مقاومت در برابر وسوسه در دوران جوانی» از جمله کتابهایی است که وی به رشته تحریر در آورده است.
این نویسنده با بیان اینکه نگارش«طبقه بندی نظریه های شخصیت و اختلالات آن به همراه تشخیص و درمان» دوسال طول کشید، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: مخاطبان اصلی کتاب «طبقه بندی نظریه های شخصیت و اختلالات آن به همراه تشخیص و درمان» متخصصان و دانشجویان حوزه روان پزشکی و روان شناسی هستند. البته این کتاب با ادبیات روان و ساده به گونه ای نوشته شده است و کسانی که علاقه مند به کتاب های حوزه روانشناسی هستند، می توانند از این کتاب استفاده کنند.
وی با بیان اینکه شناخت شخصیت به بهبود روابط و ایجاد روابط سالمتر و بهتر کمک می کند، عنوان کرد: به عنوان مثال مردی را در نظر بگیرید که با طیف شخصیت ضد اجتماعی ازدواج کرده است، همسرش را کتک می زند و به جرم، جنایت، بزهکاری و یا مصرف مواد مخدر دست می زند. عموما این افراد همسر خود را طلاق نمی دهند. همسر این مرد اگر شرایط طلاق نداشته باشد باید بداند چگونه با یک شخصیت ضد اجتماعی رفتار کند. خانمی را در نظر بگیرید که ازدواج کرده است و بدبینی دارد یا مبتلا به پارانویید است. شوهر این خانم باید بداند چگونه با او رفتار کند. ممکن است آقایی هیجان طلب و خانمی وابسته باشد ،خانمی احساساتی باشد یا شخصیت نمایشی داشته باشد و شوهرش سرد و بی روح باشد. شناخت شخصیت و اختلالات شخصیت تا حدود زیادی کمک می کند که زوج ها زندگی شان را سر و سامان بدهند و بتوانند از طلاق جلوگیری کنند.
این روانشناس با اشاره به تاثیر آشنایی با شخصیت و اختلالات شخصیت در روابط فردی و اجتماعی بیان کرد: امروزه شاهد این هستیم که خیلی از افراد پراکندگی هویت دارند و یا اصلا هویت ندارند، اینجاست که نقش روانشناس و مشاوره پررنگ می شود. روانشناس کمک می کند که فرد از نقاط قوت و ضعف خود شناخت پیدا کند و با شخصیت خود آشنا شود. در واقع روانشناس بین فرد و شخصیت فرد آشتی برقرار می کند. وقتی فرد، هویت و شخصیت خود را شناخت، تازه شروع به زندگی می کند. این شناخت در شکل گیری روابط سالمتر فرد در سطح خانواده و اجتماع اثر گذار است اگر این اتفاق نیفتد متاسفانه شاهد مشکلات زیاد اجتماعی و بزهکاری خواهیم بود.
در بخشی از کتاب«طبقه بندی نظریه های شخصیت و اختلالات آن به همراه تشخیص و درمان» آمده است: وقتی صحبت از برخی خصوصیات گسترده و قالب می شود، تغییر بسیار دشوار است. به عنوان مثال فرد بسیار برون گرا ممکن است با گذشت زمان کمی محافظه کار شود اما این بدان معنا نیست که فرد به درون گرایی تبدیل شود بلکه این بدان معناست که یک تغییر ظریف رخ داده و برون گرایی شخص کمی تغییر یافته است و فرد هنوز برون گراست اما ممکن است از تنهایی یا آرامش بیشتر نیز لذت ببرد. از طرف دیگر یک فرد درون گرا ممکن است با بالا رفتن سن تمایل به برون گرا شدن پیدا کند ولی این بدان معنا نیست که به طور ناگهانی در فرد تمایل به شرکت در یک میهمانی بزرگ ایجاد شود. با این حال فرد ممکن است متوجه شود که کمی بیشتر از رویدادهای اجتماعی لذت می برد و بعد از گذراندن وقت در میهمانی احساس خستگی کمتری خواهد داشت.
در قسمتی از کتاب«طبقه بندی نظریه های شخصیت و اختلالات آن به همراه تشخیص و درمان» می خوانیم: میزان شیوع اختلال شخصیت پارانویید 2 تا 4 درصد جمعیت عمومی است. این گونه بیماران تقریبا هیچ وقت خودشان به جست و جوی درمان بر نمی آیند. در بستگان بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی میزان بروز اختلاف شخصیت پارانویید بیشتر از افراد گروه شاهد است. این اختلال در مردان شایع تر از زن ها است و به نظر نمی رسد الگوی خانوادگی داشته است. میزان بروز آن در همجنس گراها برخلاف آنچه قبلا پنداشته می شد بیشتر از معلول نیست ولی اعتقاد بر این است که در گروه های اقلیت، مهاجران، سالمندان و ناشنوایان بیشتر از جمعیت عمومی است. اختلال شخصیت پارانویید در برخی از بیماران مادام العمر و در برخی دیگر مقدمه اسکیزوفرنی است. بیماران دچار اختلال شخصیت پارانویید در مجموع تا آخر عمر در کار و زندگی با دیگران مشکلاتی خواهند داشت. مشکلات شغلی و زناشویی هم در این بیماران شایع است.
گفتنی است، کتاب «طبقه بندی نظریه های شخصیت و اختلالات آن به همراه تشخیص و درمان» اثر «سهیل معظمی گودرزی» مشتمل بر 380 صفحه در شمارگان 1400 نسخه با قیمت 100 هزار تومان از سوی انتشارات «میعاد اندیشه» برای دومین بار چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
نظر شما