به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، یعقوب گویلیان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی استان اظهار کرد: امسال تعداد موزههای استان کردستان از دو موزه به چهار موزه افزایش پیدا کرد که رشد صد درصدی را در این بخش شاهد بودهایم.
وی بیان کرد: یکی از این موزهها، کاخ موزه خسروآباد است که امسال آماده بازدید عموم گردشگران استانی و خارجی است.
گویلیان با اشاره به مجوز جدید یکی از موزههای استان افزود: مسجد - مدرسه دارالاحسان به عنوان اولین موزه مسجد استان کردستان دیروز، 23 اسفندماه مجوز آن صادر شد و براین اساس بخشی از قسمت ورودی مسجد به موزه اختصاص مییابد.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان با اعلام اینکه با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه استان کردستان و هیئت امنای مسجد یکی از حجرههای این مسجد - مدرسه دارالاحسان به موزه اختصاص یافته است، بیان کرد: در این بخش تاریخچه موزه مسجد دارالاحسان، هدف از احداث مسجد نمایش داده میشود.
وی تصریح کرد: نقش مهم مسجد دارالاحسان در اتحاد بین مذاهب مختلف، نقش تأثیرگذار مذهبی مسجد بین مردم و شاخصهای هنری و معماری مسجد دارالاحسان از عمده اهداف انتخاب به عنوان موزه مسجد بوده است.
گویلیان بیان کرد: استان کردستان در منطقه غرب و شمالغرب منطقهای خوش آب و هوا، کوهستانی بوده که بارش برف و باران امسال روخانههای استان را پرآب و سرسبزی مراتع و دشتهای استان را بیشتر کرده که این امور ظرفیت متعالی برای توسعه گردشگری در استان بوده است.
وی افزود: پیشبینی ما این است که استان کردستان با توجه به مرزی بودن و روابط خوب دو کشور ایران و عراق، ظرفیت تبدیل شدن به دروازه سلامت و گردشگری کشور را دارد اگر ما بتوانیم گردشگران کشور همسایه را جذب و به سایر نقاط کشور هدایت کنیم نفع اقتصادی این امر به استان کردستان برمیگردد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان با اشاره به جشن جهانی نوروز در کردستان گفت: این جشن روز ۲۳ اسفندماه در شهر تهران شروع شده، سپس در شهرهای همدان و کرمانشاه ادامه مییابد و در روز ۲۶ اسفندماه نیز در شهر سنندج کارناوال و برنامههای آن برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این برنامه ۸۵ نفر از اقوام ایرانی سراسر کشور، سفرای چند کشور خارجی و نمایندگان ۱۲ کشور دنیا که دارای جشن نوروز هستند، حضور دارند.
گویلیان اضافه کرد: برنامههای این جشن در پیاده راه فردوسی، خانه کُرد و در پایان در سالن شش هزاری نفری سنندج برگزار میشود که در خانه کُرد، لباس ملل، صنایع دستی و گالری عکس نوروز برپا خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری این جشن نقش بسیار مهمی در معرفی استان کردستان دارد و به رونق و توسعه گردشگری استان در سایر فصول سال نیز کمک خواهد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان افزود: در ایام نوروز نیز مراسم نوروزگاه را در اماکن تاریخی استان همچون خانه کُرد، عمارت خسروآباد و غار کرفتو برگزار خواهیم کرد که برنامههای فرهنگی در این اماکن برای عموم مردم برگزار میشود.
وی گفت: بنا بر تاکید استاندار کردستان نیز در این ایام در همه شهرهای استان حداقل یک بازارچه صنایع دستی برپا میشود و در برخی از شهرها جشنواره غذا و صنایع دستی نیر برگزار خواهد شد.
گویلیان اظهار کرد: شهرهای سقز، سنندج، مریوان و بانه همواره بیشترین میزان گردشگر را در استان به خود اختصاص دادهاند که امیدواریم امسال نیز میزبان خوبی برای مردم سراسر کشور باشیم.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی وگردشگری و صنایع دستی و رسانهها میتوانند نقش تأثیرگذاری در توسعه استان داشته باشند، گفت: در حوزه میراث فرهنگی ما امسال پنج بنای تاریخی را به بخش خصوصی واگذار کردیم چراکه این امر موجب حفظ و حراست بناهای تاریخی و میراث فرهنگی تکرار نشدنی استان خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان یادآور شد: از محل ظرفیتهای تبصره 19 قانون بودجه امسال چهار بنای تاریخی و با ارزش استان کردستان بعد از سالها تلاش فراوان تملک شد که این بناها در بافت تاریخی سنندج و بیجار قرار دارند که این بناها پتانسیل لازم برای واگذاری به بخش خصوصی را دارند.
نظر شما