حجت الاسلام والمسلمین «ابراهیم بهاری» در گفتگو با خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به احیای شب نیمه شعبان، اظهار کرد: شبزندهداری و اَحیا گرفتن به تعبیر آموزه های دینی جزء مستحبات رفتاری مومن است که در روایات اهل بیت(ع) به کرات آمده است. پس از شب های احیاء در ماه مبارک رمضان که احتمال قدر بودن یکی از آنها بسیار بالا است، شب نیمه شعبان نیز ازجمله شب هایی است که در طول سال بر احیاء و دعا و مناجات در آن سفارش بسیار شده است.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: برای احیاء و مناجات در دل شب کیفیت هایی در دین تصریح شده است، احیاء به شب زنده داری و بیداری و مناجات با خدا و درخواست از خدای متعال اختصاص دارد؛ در تاریخ طبری است که مسافری نیمه شب وارد مدینه النبی(ص) شد و از خانه ها صدای گریه شنید، از دربان شهر چرایی را پرسید و گفت این صدای گریه و مناجات شبانه اهالی شهر است!
وی با بیان اینکه کمترین این شب زنده داریها، بیدار شدن و خواندن نماز شب است، گفت: شب نیمه شعبان از شب هایی است که همچون شب عید فطر و شب لیله الرغائب و شب های اعتکاف بر شب زنده داری و مناجات و احیاء در آن تاکید بسیار شده است، چون شب اجابت دعاها و توجه خدا به انسان است و از دیگر سو چون ما منتظر منجی موعود(عج) هستیم تاکید شده در این شب ظهور و فرج حضرت بقیه الله الاعظم(عج) را طلب کنیم.
حجت الاسلام بهاری با بیان اینکه قرائت دعای کمیل و دیگر مناجات ها در این شب سفارش شده است، ابراز کرد: عده ای این شب زنده داری را اِحیاگری می دانند یعنی زنده شدن و برخی دیگر آن را اَحیاگری یعنی بیداری که این دو با هر در ارتباط هستند. در حدیث قدسی است که اگر بنده ای در دل شب برخاست و سر بر سجده گذاشت و گفت الهی! اِرحم ... منِ خدا او را پاسخ می گویم! معلوم می شود در دل شب ظرفیتی برای اجابت دعا وجود دارد که با دیگر اوقات قابل مقایسه نیست.
وی در پاسخ به این سوال که احیای شب نیمه شعبان فردی باشد یا جمعی؟، تاکید کرد: فردی و جمعی بودن احیاء با انسان است اما در آموزه های دینی ما تصریح شده يَدُ اللّهِ مَعَ الْجَماعَةِ؛ جمعی که دعا می کنند از رحمت خدا به دور است که صدای برخی را بشنود و برخی را نه! لذا در روایات بر دعا و مناجات جمعی توصیه بسیار است. خوب است در این شب دعاهایی همچون کمیل، مجیر و توسل به اهل بیت(ع) خوانده شود.
وی با بیان اینکه از اعمال خاص شب نیمه شعبان زیارت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است که از دور و نزدیک می توان آن را بجا آورد، گفت: اعمال مربوط به نیمه شعبان برای زیارت امام حسین(ع) در منابع دعایی آمده و در روایات متعدد بر این زیارت توصیه شده است.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مردم نیمه شعبان را به یک روز خلاصه نکنند، تاکید کرد: همانطور که درباره عاشورا می گوییم: کُلُّ یَومٍ عاشورا و کُلُّ أرضٍ کَربَلا و عاشورا روز نمایش پیروزی خون بر شمشیر است، نیمه شعبان نیز شروع عملی رفتن به سمت نقطه پیروزی نهایی است. از این رو این روز را به جشن و شادباش یک روزه خلاصه نکنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین آثار نیمه شعبان در عمل منتظران باید عمل به خواسته های حضرت حجت(عج) باشد که وجود مبارکشان بیش از 40 خواسته را در دعای «اللهم ارزقنا توفیق الطاعه» بیان کرده اند
نظر شما