به گزارش خبرگزاری شبستان، تراب محمدی رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجانشرقی در فهرست آثار ملی گفت: ایوان چهار ستونه مسجد اسماعیلبیگ بناب نمونه زیبای معماری دوران صفوی است.
ایوان مسجد اسماعیلبیگ بسیار پرشکوه و جالب بنا شده و چهار ستون چوبی آن از سرستونهای زیبایی برخوردار هستند.
وی با اشاره به ایوان این مسجد به عنوان تفاوت عمده پلان بنا با دیگر آثار همدوره آن گفت: مسجد اسماعیلبیگ پس از مساجد مهرآباد و میدان، یکی از بناهای زیبا و مستحکم بناب به شمار میرود که از نقطه نظر ساختمان و همچنین ایوانی که در جلوی شبستان آن ساخته شده، یکی از آثار جالب دوران صفوی است.
محمدی یادآورشد: دیوارهای ایوان این مسجد، تنها با آجرچینی ساده و خفته راسته تزیین شده و در بالای در ورودی و طرفین آن، مجموعاً پنج پنجره ارسی با شیشههای رنگین وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجانشرقی ادامه داد: شبستان مسجد نیز دارای هشت ستون چوبی با سرستونهای مقرنس زیبا و پایه ستونهای سنگی است که سقف چوبی بر روی آنها استوار شده است.
محمدی اظهار کرد : مصالح اصلی مسجد سنگ، چوب و آجر هستند و شیشههای رنگی تعبیه شده در پنجرههای آن زیبایی خاصی در هنگام تابش خورشید به فضای داخلی مسجد میبخشد.
بنابرگزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی، وی یادآور شد: مسجد صفوی اسماعیلبیگ بناب در تاریخ اسفند 1356 با شماره 1612 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بناب شهر کباب سنتی و دوچرخهسواری است که منطقه نمونه گردشگری قرهقشون، مسجد مهرآباد، موزه سیفالعلما، قلعه دختر و حمام تاریخی مهرآباد به عنوان موزه مردمشناسی و مسجد اسماعیلبیگ بخشی از شاخصترین آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری آن را تشکیل میدهند.
پایان پیام/
نظر شما