به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان؛ علی زینیوند سه شنبه( ۹ فروردین) با اشاره به نامگذاری سال جدید "تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین" از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ظرفیتهای متعدد استان در این باره را مورد تاکید قرار داد.
استاندار کرمان تولیدات دانشبنیان با افزایش کیفیت و کاهش قیمت را دارای نقش مهمی در اشتغالزایی و موفقیت در سطح ملی و جهانی عنوان کرد و رویکرد دانش محور و ارتقای سطح دانش در مزارع را در ثبات اشتغال و افزایش درآمد و رفاه بخش کشاورزی موثر دانست.
وی با تاکید بر استمرار نمایشگاه های کشاورزی با رویکرد دانش محور و ارتقای سطح دانش در مزرعه و کشاورزی؛ به تدوین سند سازگاری با کمآبی استان کرمان اشاره کرد که رویکرد آن ارتقای کیفیت و کمیت محصول تولیدی است.
استاندار کرمان اظهار کرد: هدف سند سازگاری با کم آبی استان این است که سرمایه و دارایی بخش کشاورزی را به وسیله مکانیزاسیون و ورود دانش به مزارع و باغها ارتقا دهد و در این سند قرار نیست کشاورزی استان متوقف شود، بلکه بنای ما بر اقناعسازی کشاورزان، افزایش تولید و ارتقای کیفیت با استفاده از دانش روز و بهرهوری آب است.
وی گفت: با ورود دانش به مزرعه میتوان کشاورزی سنتی را متناسب با ویژگی های بومی به روز کرد و ابتدا باید فرهنگسازی شود که به هیچ عنوان در سند سازگاری با کم آبی به دنبال آن نبودهایم که سطح تولید محصولات کشاورزی در استان را پایین بیاوریم.
زینی وند تصریح کرد: ما می خواهیم با مدیریت آب و محوریت دانش در مزارع، سطح ثروت محصولات را بالا ببریم نه سطح زیر کشت را و راهی غیر از استفاده هوشمند و دانش محور از منابع آبی نداریم.
وی همکاری شرکتهای دانش بنیان با بخش صنعت و معدن را نیز از نیازها و ضروریات ارتقای این بخش دانست و گفت: شرکتهای دانش بنیان را باید به معادن آورد، باطلههایی که در این معادن فروخته میشود توسط شرکتهای دانشبنیان میتواند به ثروت و درآمد بسیاری برسد.
استاندار کرمان ادامه داد: همه اجزای این ماده معدنی که به سختی استخراج میشود، باید فرآوری شود و از ذره ذره خاکی که کارگران به قیمت جان خود استخراج میکنند باید ثروت تولید کنیم و در شورای اشتغال، اقتصاد مقاومتی و برنامهریزی استان مسئله راهبردی حضور شرکتهای دانشبنیان در معادن زغالسنگ را مطرح و دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: صنعت و معدن از رستههای درآمدزا، توسعهساز و اشتغالزا به شمار میرود و رویکرد صنعت و معدن باید بر مبنای دانش روز باشد و حوزه تجارت به تمرکز فنی و تعریف راهبرد نیاز دارد.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه بخش عمده اقتصاد استان باید به سمت دانشبنیان سوق داده شود، تصریح کرد: رتبه استان در حوزه دانش بنیانها باید ارتقا یابد و بر اساس سند آمایش و برنامههای استان و مطالبه به حق کارشناسان، بخش عمدهای از اقتصاد ما باید به سمت دانشبنیان و استقرار شرکتهای وابسته سوق یابد و دستخوش رقابتهای غیرتخصصی نشود.
زینیوند گفت: بر بهبود فضای کسب و کار، پنجره واحد سرمایهگذاری و اقتصاد دانش بنیان تاکید داریم و باید جایگاه خود را برجسته کنند و شرکتهای بزرگ اقتصادی استان باید شرکتهای دانشبنیان را حمایت کرده و در این عرصه ورود کنند چرا که توسعه اقتصادی استان را به دنبال دارد.
استاندار کرمان عنوان کرد: رویکرد کنونی کشور بر فعالیتهای مبتنی بر دانش است که انقلابی در وضعیت اداری ایران به وجود میآورد و کرمان نیز سهم عظیمی از تولیدات دانشبنیان را میتواند داشته باشد ضمن اینکه شرایط را برای حضور شرکت های دانش بنیان تسهیل می کنیم زیرا این شرکت ها نقش بسیار موثری در ارتقا جایگاه و رتبه کسب و کار استان دارند.
وی با تاکید بر اینکه حوزه های صنایع، معادن، کشاورزی و گردشگری باید فعالیت های خود را ذیل شرکتهای دانش بنیان قرار دهند؛ لزوم راهاندازی فنبازارها برای حمایت از ایدههای دانشبنیان را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: محصول دانشگاهها باید منجر به ثروت، رفاه و شغل شود و ما باید سهم خودمان را در بازار محصولات دانش بنیان به دست آوریم.
استاندار کرمان، ایجاد ارتباط معنادار و مفید میان دانشگاه و صنعت در حوزههای مختلف، ورود شرکتهای دانشبنیان به ظرفیتهای به فعلیت نرسیده استان مانند حوزه کشاورزی و خدمات و گردشگری را هم مورد تاکید قرار داد و افزود: ابرصنایع بزرگ استان باید با ظرفیتهای دانشگاه ها آشنا شوند و در حوزههای مختلف در تامین قطعات و لوازم مورد نیاز مبتنی بر ایدههای شرکتهای دانش بنیان استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: شرکت های بزرگ، پارکهای علم و فناوری و شهرکهای صنعتی ملزم هستند اطلاعات خود در این حوزه را در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهند تا با کمک معاونت اقتصادی استانداری، فعالیت صنایع کوچک را برای رفع بخشی از توسعه نامتوزان استان فراهم کنیم زیرا خیلی از کشورهای دارای اقتصاد پیشرفته به این نتیجه رسیده اند که شرکت های بزرگ، اقتصاد آنها را متعادل نمیکند و برای همین به سمت مشاغل خرد و کوچک رفتند و اکنون کشورهایی چون چین، هند، ژاپن و آمریکا بخش قابل توجهی از چرخه اقتصادشان را از مشاغل خرد به دست میآورند.
نظر شما