به گزارش خبرگزاری شبستان، کل تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۰، بیش از ۱۰۱.۶ میلیارد دلار بوده که از این رقم، ۱۲۲.۷ میلیون تن به ارزش ۴۸.۶ میلیارد دلار صادرات و بیش از ۴۱ میلیون تن به ارزش ۵۳ میلیارد دلار واردات بوده و بخش قابل توجهی از واردات نیز به کالاهای اساسی اختصاص دارد.
طبق اعلام روح اله لطیفی سخنگوی گمرک در مورد ۱۰ قلم اول واردات، گوشی تلفن همراه با چهار میلیارد و۱۶۲ میلیون دلار به وزن ۶۰۰۰ تن در صدر واردات است و نسبت به سال ۱۳۹۹ به لحاظ ارزش، ۷۱ درصد رشد دارد.
مابقی کالاها در ۱۰ قلم اول واردات، به قرار زیر است:
۹.۷میلیون تن ذرت به ارزش بیش از ۳.۳ میلیارد دلار وارد شده که از نظر وزن یک درصد کاهش، اما به لحاظ ارزش، ۳۴ درصد رشد داشته است.
گندم سومین کالای وارداتی در سال گذشته است و بیش از هفت میلیون تن به ارزش بالغ بر ۲.۵ میلیارد دلار واردات گندم صورت گرفته که از نظر وزن ۸۱۴ و ارزش ۱۰۴۰ درصد افزایش دارد.
دانههای روغنی با ۲.۱ میلیون تن به ارزش حدود ۱.۴ میلیارد دلار کالای بعدی وارداتی ایران بوده که وزن آن ۵۵ درصد و ارزش ۹۹ درصد رشد دارد.
در سال گذشته در دو گروه روغن خام وارد شده که در یک بخش ۸۹۴ هزار تن به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار و در دیگر گروه ۵۳۳ هزار تن به ارزش ۷۰۵ میلیون دلار روغن خام سویا بوده است. کنجاله سویا واردات ۲.۳ میلیون تنی به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار داشته که ۲۸.۵ درصد از نظر وزن و ۶۰.۵ درصد از نظر ارزش افزایش دارد.
جو دیگر کالای اساسی وارداتی است که از نظر وزنی ۷۹ درصد و از نظر ارزش ۱۱۵ درصد افزایش واردات داشته است. در سال گذشته ۳.۳ میلیون تن به ارزش یک میلیارد دلار واردات جو انجام شده است.
در سایر اقلام وارداتی که در ردههای بعدی قرار دارند، تراکتور جادهای به عنوان ماشینآلات تولید کالاهای اساسی ۶۸ هزار تن به ارزش ۹۷۶ میلیون دلار واردات داشته که رشد آن چشمگیر است. ۷۴۷۵ درصد در وزن و ۱۰هزار و ۸۴۹ درصد در ارزش رشد واردات این اقلام است.
واکسنهای پزشکی نیز با ۶۶۷ میلیون دلار در رتبه دهم واردات کالاهای اساسی قرار دارند که ۱۲۲۱ درصد از نظر ارزش و ۲۶۳ درصد وزن رشد داشته است.
نظر شما