«احسان ریخته گر»، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ارومیه، در خصوص بیماری سرخک در استان با بیان اینکه تاکنون موردی از بیماری سرخک در استان گزارش نشده است، افزود: تنها دو مورد در شهرستانهای ماکو و چایپاره مشکوک به بیماری سرخک شناسایی شده که نمونه آنها برای تأیید به آزمایشگاه مرجع ارسال شده و یک نمونه ارسال شده از شهرستان شاهین دژ نیز منفی و بیماری سرخک نبوده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته موفق به اخذ گواهی حذف سرخک از سازمان جهانی بهداشت شد، اما متأسفانه همزمان با این رویداد، در کشور همسایه افغانستان بیماری سرخک شایع شده است، اظهار کرد: در این راستا تمهیدات بهداشتی لازم در استانها به خصوص آذربایجان غربی در حال انجام است.
ریخته گر با اشاره به احتمال شیوع این بیماری در استانهای مرزی به دلیل تردد اتباع خارجی عنوان کرد: با توجه به شیوع این بیماری در کشور عراق تمهیدات ویژه در مرز تمرچین پیرانشهر انجام شده و تردد در این مرز تحت کنترل است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی گفت: در مناطقی که محل تجمع تبعه غیر ایرانی است، پوشش واکسیناسیون ام ام آر فراهم شده و به صورت فعال واکسیناسیون صورت میگیرد.
وی بیان کرد: باید توجه شود که این بیماری واگیردار است و احتمال اینکه به افراد بیشتری سرایت کند، زیاد است. لذا، هر کسی که روند واکسیناسیون ام ام آر را تکمیل نکرده، حتماً به مراکز بهداشت در سراسر کشور مراجعه کند. امیدواریم که با وجود تلاشهایمان برای مهار این بیماری، مجدداً درگیر نشویم.
ریخته گر با تاکید بر اینکه با توجه به مشاهده ابتلاء به بیماری سرخک در برخی نقاط کشور، نگرانیهایی در این خصوص وجود دارد که اقدامات و تمهیدات لازم در این خصوص انجام گرفته است، گفت: پیگیریهای لازم در خصوص واکسیناسیون سرخک در این استان و نظارتهای لازم نیز انجام میگیرد، خانوادهها نیز پیگیر تزریق واکسن در یک سالگی و ۱۸ ماهگی سرخک فرزندان خود باشند.
وی تب، سرفه خشک، آبریزش بینی، گلودرد و چشمهای ملتهب را از جمله علائم این بیماری اعلام کرد و گفت: این عفونت مراحلی دارد که در یک دوره ۲ تا ۳ هفتهای به ترتیب اتفاق میافتد.
نظر شما