«فرزاد میرشکاری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، با اشاره به فعالیت های کتابخانه ای کانون فاطمه ها، گفت: این کانون فرهنگی هنری در نظر دارد ناشر شود و به همین منظور کتاب تألیف کند و در تعداد محدود به چاپ برساند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان افزود: این اقدام راهی برای ترغیب اهالی روستا به کتابخوانی است چرا که این کتاب ها در مورد خود آنها نوشته می شود بنابراین با علاقه و کنجکاوی این کار را انجام می دهند.
وی بیان کرد: از امسال این طرح آغاز می شود و قصد داریم هر فصل یک کتاب تألیف کرده و به چاپ برسانیم.
میرشکاری ابراز کرد: مولفین این کتاب ها، بچه های مسجدی عضو کانون فاطمه ها هستند که شیوه های تالیف کتاب بر اساس تاریخ شفاهی مردمان روستا را در کارگاه های آموزشی یاد گرفته اند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان ادامه داد: این کتابها با موضوعات مختلف تالیف می شوند و در نظر داریم اولین کتاب را با عنوان پاراهی امام رضا (ع) در ۱۰۰ صفحه به چاپ برسانیم.
وی اظهار کرد: این کتاب مشتمل بر خاطرات سفرنامه اعضای کتابخانه (در سنین مختلف) به مشهد مقدس است.
میرشکاری اضافه کرد: دلیل انتخاب نام پاراهی امام رضا (ع) برای نخستین کتاب تالیفی، این است که یکی از رسوم بسیار زیبا که از قدیم تاکنون همچنان در بین اهالی روستا مرسوم بوده، هدیه نقدی به زائر است.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان عنوان کرد: این رسم زیبا که سفر برای زائر خاطره انگیزتر می کند، در مواردی حتی موجب بر طرف شدن کدورت ها نیز می شود.
میرشکاری یادآور شد: در کتابخانه فاطمه ها صندوقی طراحی و نصب شده که روی آن جمله صندوق پاراهی امام رضا (ع) حکاکی شده است یعنی اهالی روستا و اعضای کانون مبالغ پا راهی را در این صندوق واریز می کنند.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان بیان کرد: هر کدام از اعضا در برگشت از مشهد خاطرات سفر خود را برای گروه مولفین کتاب، تعریف می کند.
وی تاکید کرد: ما مکلف هستیم به زائر شرکت کننده در این طرح، در هنگامی که راهی سفر مشهد می شود مبلغ جمع آوری شده صندوق پا راهی را اهدا کنیم.
میرشکاری افزود: پس از بازگشت زائر از مشهد، گروه مولفین سوالات متعددی در خصوص سفر از او می پرسند و به این ترتیب خاطرات آن زائر ثبت و ضبط شده و سپس تبدیل به کتاب می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان ابراز کرد: در تالیف این کتاب از افرادی که سابقه تدوین و ویراستاری دارند بهره می بریم.
وی ادامه داد: همچنین قصد داریم در آینده جلدهای بعدی کتاب پاراهی امام رضا (ع) را تألیف و چاپ کنیم که در هر جلد خاطرات حداقل ۲۰ نفر از اهالی روستا به همراه عکس های سفرشان به چاپ می رسد.
میرشکاری اظهار کرد: پس از چاپ اولین کتاب، طی مراسمی با حضور کلیه اعضای کتابخانه از آن رونمایی می شود و بدون شک این کتاب ها، پر مخاطب خواهند بود.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان یادآور شد: کتاب های تالیفی کانون فاطمه ها را با محوریت زندگی نامه اهالی روستا پیش می بریم و در یکی دیگر از این کتاب ها خاطرات تعدادی از مادران شهدای ساکن روستا چاپ می شود.
وی عنوان کرد: قصد داریم کتابی در مورد شخصیت های تاثیرگذار روستا کار چاپ کرده و در اختیار اعضای کتابخانه قرار دهیم تا با مطالعه این کتاب ارزش بیشتری روستای خود قائل شوند.
میرشکاری تاکید کرد: از فواید طرح تالیف کتاب، این است که ما با هزینه اندک به ترویج فرهنگ مطالعه کمک کرده و همچنین تعداد اعضای کتابخانه افزایش می یابد.
مدیر کانون فرهنگی هنری فاطمه ها دهکهان بیان کرد: در مواردی قصد داریم کتاب ها را دست نویس چاپ کنیم و برای نوشتن آنها از افراد خوش خط و قدیمی روستا استفاده خواهیم کرد.
وی در خاتمه، گفت: در چند سال گذشته کتاب های زیادی به کتابخانه فاطمه ها افزوده شده که تعدادی از آنها خوانده نشده است که نیاز بود برای جذب و ترغیب اهالی روستا به کتاب و کتابخوانی، رویکرد کانون به سمت تالیف و چاپ کتاب برود.
نظر شما