حجت الاسلام علی ملانوری، مشاور فرهنگی و مدیر کانون های روستایی و عشایری ستادعالی مساجد در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: بعد از اعلام رسمی تهاجم فرهنگی دشمن توسط رهبری، شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور مصوبه ای را تنظیم و ابزارهای متنوعی را برای مقابله با این حربه معرفی کرد.
وی بیان داشت: احیای نقش مساجد در فرهنگ عمومی جامعه یکی از این ابزارهای مقابله با تهاجم فرهنگی بود که برای این منظور کانون های فرهنگی و هنری تشکیل شدند تا نقش مسجد را در فرهنگ جامعه که از زمان صدر اسلام وجود داشت، مجددا احیا کنند.
حجت الاسلام ملانوری، مهم ترین رویکرد این ستاد را توسعه کانون های روستایی و عشایری برشمرد و خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از چهار هزار کانون فرهنگی و هنری روستایی در کشور وجود دارد که سیاست ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد، گسترش کانون ها یمساجد روستایی تا رسیدن به نسبت 60 درصد ازکانون های کل کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه است.
مشاور فرهنگی ستادعالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور، دلیل این امر را کمبود مراکز فرهنگی و هنری در روستاها دانست و گفت: رویکرد سال جاری این ستاد توجه به کانون های روستایی مساجد و افزایش امکانات ویژه در این اماکن است.
وی افزود: سرانه تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد روستایی به میزان سه برابر کانون های شهری تعیین شده است؛ زیرا مشارکت های غیردولتی در روستاها نسبت به مراکز شهری کمتر است.
حجت الاسلام ملانوری با اشاره به وجود استعدادهای نهفته در جوانان روستایی و عشایری و شناخت این پتانسیل ها، خاطرنشان کرد: نخستین کنگره نخبگان روستایی و عشایری در نیمه دوم اردیبهشت ماه سال 91 در مجتمع یاوران مهدی(عج) استان قم برگزار می شود.
مدیرکل کانون های تخصصی ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد ابراز داشت: آیین نامه این طرح تهیه و به دبیرخانه های استانی ارسال شده و دبیرخانه ها موظف هستند تا 20 فروردین مشخصات نخبگان روستایی و عشایری را به ستاد عالی ارسال کنند.
وی ایجاد و گسترش کانون های تخصصی فرهنگی و هنری را از دیگر برنامه های این ستاد برشمرد و تصریح کرد: برخی از کانون ها در پرورش نیروهای متخصص به سطحی رسیده اند که می توانند به عنوان یک مرکز تخصصی فرهنگی فعالیت کنند.
حجت الاسلام ملانوری، حوزه فعالیت کانون های فرهنگی و هنری را شامل 22 رشته مختلف دانست و گفت: مهدویت، حجاب و عفاف، شعر، ادبیات، هنرهای تجسمی، خدمات فرهنگی، برگزاری نمایشگاه های تخصصی و مواردی از این دست از جمله برنامه هایی هستند که در کانون های تخصصی اجرا خواهند شد.
وی تعداد کانون های تخصصی فعال در کشور را 500 مورد ذکر کرد و گفت: برنامه ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری کشور افزایش این تعداد تا 700 مرکز تا پایان سال جاری و ایجاد بیش از 2 هزار و 500 مرکز تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور است.
حجت الاسلام ملانوری، تربیت نیروی متخصص موردنیاز بخش فرهنگ و هنر، برون سپاری فعالیت دبیرخانه ها به کانون ها و ارائه خدمات تخصصی فرهنگی و هنری به کانون ها را از جمله اهداف راه اندازی کانون های تخصصی در مساجد عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما