به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی دادگستری گیلان، نشست هم اندیشی تدوین راهکارهای اشتغال زایی در زندان ها با حضور رئیس سازمان زندان های کشور، معاون راهبردی قوه قضائیه و رئیس کل دادگستری استان گیلان برگزار شد.
حجت الاسلام «حمزه خلیلی» با اشاره به اینکه یکی از برنامه های سند تحول قوه قضائیه، اشتغال زندانیان تعریف شده است اظهار داشت: ظرفیت و قابلیت های مددجویان زندان های استان گیلان خصوصا زندان مرکزی رشت از لحاظ تخصص و اشتغال شناسایی شده و اقدامات موثری در حوزه اشتغال زایی در زندان رشت اجرایی شده است.
رئیس کل دادگستری استان گیلان با اشاره به اینکه سازوکارهای تولیدی رابطه ای مسقیم با اصلاح نگرش نسبت به زندان، زندانی، محیط زندان و امکانات و قابلیت های بالقوه استانی دارد اظهار داشت: هر چقدر بتوانیم نگرش مثبتی نسبت به موارد ذکر شده داشته باشیم جریان تولیدی و اشتغال زایی در استان افزایش می یابد.
این مقام ارشد قضایی با بیان اینکه خیّر و سرمایه گذاری که جهت اشتغال زایی وارد زندان می شود باید چندین مولفه را در نظر داشته باشد افزود: اولین مولفه اشتغال زایی بهینه در زندان، توجه به این نکته است که زندانی یک فرصت است نه تهدید لذا باید تمامی قابلیت ها و استعداد های زندانیان به تفکیک شناسایی شده تا مددجو مجبور نباشد حرفه ای را به صورت تحمیلی و اجباری فراگیرد.
رئیس شورای قضایی استان دومین مولفه اشتغال بهینه را کرامت زندانی عنوان و تصریح کرد: زندانی صاحب کرامت است و نباید تحقیر شود و مسئولان نباید محدودیت های امنیتی را برای مددجویان حرفه آموز اعمال کنند.
وی با اشاره به قابلیت های بالقوه و امکانات فراوان استان گیلان افزود: به دلیل هم جواری با اوراسیا هر آنچه امروز در استان گیلان تولید شود دارای بازار فروش بوده و تقاضا بر عرضه پیشی گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان گیلان در پایان با بیان اینکه زندان مرکزی رشت با داشتن ظرفیت ها و زیر ساخت های مناسب به عنوان زندان پایلوت و نمونه در کشور در خصوص طرح اشتغال زندانیان انتخاب شده است تصریح کرد: با حضور خیرین و نیکوکاران و با شناسایی تخصص و مهارت زندانیان به زودی شاهد یک جریان بزرگ تولیدی و اشتغالزایی در زندان های استان خواهیم بود.
نظر شما