به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «آزاده رجبی» امروز «پنجشنبه ٢۵ فروردین» در جمع خبرنگاران با تاکید بر مردمی کردن فعالیتها در حوزه بانوان و خانواده اظهار کرد: اگر نتوانیم در اجرای طرحها و برنامههای دستگاههای مختلف مشارکت مردم را جلب کنیم موفق نخواهیم بود بنابراین استفاده از ظرفیت مردمی و دخیل کردن آنان در حوزههای مختلف گرهگشای بسیاری از مشکلات خواهد بود.
مدیرکل بانوان و خانواده استانداری گلستان یکی از گرفتاریهای کنونی در دستگاهها و سیستم اجرایی را مشارکت ندادن مردم در امورات مختلف دانست و گفت: چون مردم در جریان کارها نیستند، رضایتمندی لازم نیز ایجاد نمیشود که همین احساس نارضایتی و ناامیدی، علت بسیاری از آسیبهای اجتماعی است.
وی با بیان اینکه برخی قوانین و سیاستگذاریها سبب کمرنگتر شدن میزان مشارکت مردم در امورات حوزه بانوان و خانواده شده است، افزود: دلیل بخشی از این وضعیت هجمههای دشمن و بخشی هم ناشی از عملکرد مسئولان است.
رجبی با اشاره به تعیین اولویتهای هفتگانه در حوزه بانوان و خانواده استان گلستان خاطرنشان کرد: نخستین موضوع اولویتدار ما «گفتمان الگوی سوم» است. رهبر معظم انقلاب تاکید دارند که نگاه اسلام به زن، نه مانند الگوی شرقی و زن خانهنشین و عزلتگزین و نه مانند الگوی غربی بوده که زن را خانواده گریز کرده است. در اسلام نگاه به زن مبتنی بر خانواده گرایی و مسئولیت اجتماعی است.
وی کسب و کار پایدار را از دیگر موضوعات اولویتدار در حوزه بانوان دانست و گفت: اغلب اقدامات ما در این بخش تاکنون در آموزشهای صرف یا در حد حمایتهای تسهیلاتی بوده است. بناداریم با آموزش و ایجاد بازار کار برای زنان بخشی از آسیبهای اجتماعی حوزه بانوان را کاهش داریم. برای این کار برخی از زنان کارآفرین دارای وجهه اجتماعی را شناسایی کردیم تا از طریق آنان بحث آموزش زنان، تولید محصول و بازاریابی و فروش محصول را مدیریت کنیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان درباره سومین اولویت تعیین شده در این حوزه گفت: «زیست عفیفانه و ارتقای منزلت بانوان» نیز از دیگر موضوعات مهمی است که برای آن برنامه داریم.متاسفانه در حوزه عفاف و حجاب اغلب مرحله آخر که پوشش است را مورد توجه قرار میدهند در حالیکه برخی اقدامات و کارکردهای بعضی دستگاهها خود سبب حیازدایی از جامعه میشود. تلاش خواهیم کرد تا با کمک مردم، جنبه فردی عفاف و حجاب تبدیل به جنبه اجتماعی شود.
وی بر تحکیم خانواده به عنوان اولویت دیگر در حوزه بانوان و خانواده اشاره و تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که در این بخش به طور جدی دنبال میشود بحث کاهش طلاق و آموزش مهارتهای زندگی به زوجین است. محتوای آموزشی کنونی که پیش از ازدواج آنهم به صورت محدود و چند ساعته در اختیار زوجین قرار میگیرد نیازمند بازنگری در محتوا و ارتباط مستمر به زوجین دستکم در دو سال نخست زندگی و ارائه مشاوره در زمینههای مختلف به آنان است.
رجبی معرفی و تبیین حقوق و مسئولیت اجتماعی بانوان از دیگر موضوعات جدی در این حوزه برشمرد و گفت: در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه سال ۸۳ به حقوق و مسئولیتهای بانوان اشاره و تاکید شده است. اما متاسفانه در این زمینه گاهی دیده شده که صرفا به حق و حقوق فارغ از مسئولیتهای یک زن پرداخته شده که خود آسیبزاست یا اینکه صرفا به مسئولیت بانوان تاکید میشود که این اتفاق هم سبب سرخوردگی جامعه زنان خواهد شد. نگاه تک بعدی به این حوزه یک آسیب جدی است که برای رفع آنها چارهجویی کردیم.
وی به تعالی جمعیت به عنوان اولویت دیگر در استان اشاره کرد و افزود: کاری را برای حمایت از خانوادههای دارای فرزند چندقلو در سفر دولت و با حضور معاون زنان و خانواده رئیس جمهور آغاز کردیم که تامین زمین و تسهیلات ساخت مسکن برای دو خانواده دارای فرزند چهارقلو با کمک بنیادمسکن انقلاب اسلامی تامین شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان بیان کرد: ایجاد نشاط اجتماعی برای بانوان جزو اولویتهای ماست که بخشهای مختلف اعم از سلامت، ورزش و غیره را شامل میشود. برای همگانی کردن ورزش بین بانوان باید فضای اینکار فراهم شود. در این بخش ما نیاز به ایجاد پارکهای بانوان در شهرها هستیم. در سفر اخیر دولت به استات یک میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شد که تا چند روز آینده اختصاص پیدا خواهد کرد. در سایر شهرها نیز فرمانداران با کمک شهرداریها اقدام به تاسیس پارک بانوان میکنند.
وی اضافه کرد: «مهر پارک» طرحی در همین زمینه بوده که قرار است در مدت ۵ سال با همکاری شرکتهای دانش بنیان پارکهایی با طراحی خوب و هوشمندانه ایجاد شود.
رجبی با تاکید براینکه نگاه به حوزه بانوان و خانواده نباید در حد کمیته یا یک موضوع باصد بلکه نیازمند یک رویکرد جدی است. تلاش میکنیم تا نقش بانوان را با حضور هیئتهای اندیشهورز پررنگتر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سندی در موضوعات و اولویتهای هفتگانهای که برشمرده شد در حال تدوین است و سعی خواهیم کرد تدوین این سند تا افق ۱۴۰۴ را تا آخر شهریورماه امسال به پایان برسانیم. ضمن اینکه ما معطل سند نماندیم و برنامههای سال ۱۴۰۱ را در حوزه زنان و خانواده تعیین و ترسیم کردهایم.
نظر شما