مهمترین هدف « بخش آموزش های نوین قرآنی»  ترغیب و تشویق مردم به قرآن است

کرمانی نژاد با بیان اینکه مهمترین هدف بخش آموزش های نوین قرآنی آشتی بین مردم و قرآن است گفت: این طرح برگرفته از آموزش قرآن به سبک رسول اکرم (ص) است.

مهندس «ابراهیم کرمانی نژاد» در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در خصوص راه اندازی بخش آموزش های نوین قرآنی در نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: ما امسال بخش آموزش های نوین قرآنی (طرح مشاء) معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی را بر عهده گرفتیم. اهداف و شعارهای نمایشگاه قرآن امسال بیشتر در راستای تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی است، این طرح از یک قدرت اجرایی برخوردار است که می تواند ما را به آن اهداف نزدیک تر کند.

 

مدیر بخش آموزش های نوین قرآنی نمایشگاه قرآن کریم با بیان اینکه این طرح برگرفته از آموزش قرآن به سبک رسول اکرم (ص) است، تصریح کرد: این طرح بیش از 20 سال است که اجرا می شود. درست است که می گوییم: «طرح نوین» ولی طرحی نیست که جدید آغاز شده باشد. این طرح اهدافی مانند آکادمی کردن آموزش قرآن، جلوگیری از اتلاف زمان آموزش، تربیت افراد در سطح علمی و آموزش بالا جهت فعالیت در امور قرآنی و جلوگیری از اتلاف پتانسیل نیروی علاقه مند را دنبال می کند به طوری که بخشی از این طرح جنبه های ماورانه دارد یعنی اینکه بیشتر بحث ترغیب افراد به آموزش قرآن را مطرح می کنند.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر در بسیاری از سازمان ها و ارگان ها افراد فقط به صرف دریافت مدرک در این دوره های آموزشی شرکت می کنند لذا مشکلاتی در ترویج فرهنگ قرآن در جامعه ایجاد شده است و به دلیل اینکه هیچ تبلیغ و ترویجی روی این سیستم قرآنی صورت نگرفته است، مردم آشنایی زیادی با آن ندارند لذا کار آموزش قرآن برایشان بسیار سخت و ثقیل شده است و فکر می کنند آموزش قرآن یک امر خاصی بوده و باید بر زبان عربی تسلط داشته باشند در صورتی که این گونه نیست لذا برای اینکه بتوانیم دغدغه های مردم را کمتر کنیم، روش هایی را پیش بینی کردیم که بتوانیم تمام اقشار را مد نظر قرار دهیم به عنوان مثال در این طرح افراد نابینا می توانند در کنار افراد بینا تحت آموزش قرار بگیرند و یا هیچ گونه محدودیت سنی در نظر گرفته نشده است؛ مثلا یک کودک می تواند در کنار پدربزرگ یا مادربزرگ خود در این دوره های آموزشی قرآن حضور داشته باشد، چون بیشتر این بحث، بحث ماورانه است و بحث شنیداری و گفتاری به روش پیامبر اکرم (ص) می باشد لذا قشر خاصی را در نظر نمی گیرد و این طرح یک طرح بسیار جذاب است.

 

وی در ادامه اظهار کرد: رویکرد معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد ترویج طرح آموزش های نوین قرآنی است تا با اجرای این طرح بتوانیم فاصله ای را که بین مردم و قرآن رخ داده را کمتر کنیم و با راحت کردن آموزش قرآن مردم را بیشتر ترغیب و تشویق به آموزش قرآن کنیم.

 

کرمانی نژاد با بیان اینکه اجرایی کردن بخش آموزش های نوین قرآنی در آموزش و پرورش یکی  دیگر از اهداف ما در اجرای این طرح است، افزود: تلاش ما این است که این طرح را در آموزش و پرورش اجرایی کنیم و بعد از اجرای آن بحث مهندسی طرح تلاوت مقام معظم رهبری را اجرایی خواهیم کرد، سپس مفاهیم و تدبر قرآن در آن گنجانده خواهد شد. در واقع مهمترین هدف ما از اجرای این طرح، آشتی بین مردم و قرآن، جنبه های آسان سازی، آموزش و تلاوت با لحن های خوش است که در این راستا نیز از اساتید مجرب و حاذق استفاده خواهیم کرد به این معنا که در مرحله اول اصلا خود قرآن مطرح نمی شود بلکه با یک سری لغات و کلمات از قرآن آموزش را شروع خواهیم کرد و سپس به مراحل پایانی خواهیم رسید.

 

مدیر بخش آموزش های نوین قرآنی نمایشگاه قرآن گفت: برنامه های ما در غرفه این صورت است که تعدادی از موسسات قرآنی قبل از افطار و تعدادی هم بعد از افطار در غرفه  ما حاضر  و با طرح ما آشنا می شوند، همچنین بروشور هایی در خصوص طرح تهیه کردیم تا در بین مردم توزیع کنیم و در صورتی که سوالی در خصوص طرح داشته باشند، می توانند از همکاران حاضر در غرفه ما جهت پاسخگویی به سوالات خود استفاده کنند و همچنین ارگان هایی مانند بسیج نیز اعلام آمادگی جهت همکاری با ما کردند. امیدواریم که در این مدت حضور در نمایشگاه بتوانیم برنامه هایی جهت آسان سازی قرآن کریم در جامعه ارایه دهیم تا این فاصله بین قرآن و مردم به صفر برسد.

 

وی با اشاره به ضرورت نامگذاری شعار امسال نمایشگاه قرآن مبنی بر قرآن کتاب امید و آرامش بیان کرد: چون قرآن یک کتاب امیدبخش و دریایی از مطالب و مفاهیم مربوط به اقتصاد، سیاست، اجتماع، فرهنگ و امنیت می باشد. از سوی دیگر با توجه به اینکه مردم به لحاظ شرایط نامناسب اقتصادی و مسایل و مشکلات دیگر در مضیقه و تنگنا قرار دارند لذا در این شرایط تنها چیزی که می تواند مقداری به آنها امید داده و زنجیره بین خود و پروردگار را مستحکم کند، همین کتاب آسمانی است، چون همه چیز در آن پیدا می شود؛ اگر ما چیزی پیدا نمی کنیم مشکل از ماست و تنها این آیه های امیدبخش است که می تواند ما را تا حدودی راضی نگه دارد. حداقل اگر نمی توانیم از لحاظ مادی کاری بکنیم از لحاظ روحی و معنوی مردم را تقویت کنیم و مردم بدانند که به وسیله این کتاب آسمانی می توانند در برابر مشکلات مقاومت کنند.

کد خبر 1166252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha