به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفتوگو با موضوع روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حضور امیر دریادار حبیب الله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران به روی آنتن رفت.
امیر دریادار حبیب الله سیاری با بیان اینکه هر انقلابی نیازمند یک سپر دفاعی است، گفت: اگر این امر مهم و حیاتی فراهم نباشد، ممکن است عناصر ضد انقلاب که منافع خود را در شکست انقلاب می بینند، به دنبال ضربه زدن و پیشرفت انقلاب باشند. تنها سپر دفاعی پیروزی انقلاب اسلامی ایران ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
وی از تلاش گروهک های منافقین و برخی جریان ها برای انحلال ارتش در ابتدای انقلاب گفت و بیان کرد: آن ها شعار انحلال ارتش را در همه جا رونق داده بودند. عمق نگاه حضرت امام خمینی (ره) در این مرحله مشخص می شود؛ امام می دانستند سپر دفاعی انقلاب ارتش است و به همین جهت همیشه با انحلال ارتش مخالف بودند.
وی افزود: امام در راستای همین حمایت خود، اعلام کردند 29 فروردین را به نام ارتش جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شود که این پیام، یک تیر به قلب همه دشمنانی بود که به دنبال انحلال ارتش و یا ایجاد ارتش بی طبقه توحیدی بودند.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با رادیو گفتوگو با اشاره به حضور ارتش در دفع حملات و فتنه انگیزی های گروهک های ضد انقلاب و جدایی طلب اظهار کرد: تنها نیروی مسلح و منظمی که در آن برهه وجود داشت، ارتش بود و این در حالی بود که آسیب های زیادی به ارتش وارد شده بود که خیلی از آن ها توسط همین گروهک های ضد انقلاب صورت گرفته بود. این مقاومت که با همکاری همه مردم صورت گرفت سبب شد انقلاب به مرور روی پای خود بایستد و توان دفاعی خود را افزایش دهد.
امیر دریادار سیاری در ادامه به مقایسه پیشرفت های ارتش در قبل و بعد از انقلاب اشاره و عنوان کرد: ارتش قبل از انقلاب تجهیزات غربی مناسبی در همه ابعاد داشت اما از 22 بهمن 1357 و حتی چند ماه قبل از آن، ارتش تحریم بود زیرا تجهیزاتی به ارتش داده نشده است.
وی افزود: ارتش با وجود در اختیار داشتن تجهیزات زیاد اما صرفا کاربری تجهیزات بر عهده کارکنان ارتش بوده است و از نظر برنامه ریزی، نرم افزاری، تعمیرات اساسی و تولید هیچ جایگاهی نداشتیم و تجهیزات ارتش کاملا به دیگران وابسته بود. اگر یک قطعه ای از یک هواپیما، تانک یا سامانه پدافندی خراب می شد نمی توانستیم بدون وابستگی به غرب آن را تعمیر کنیم و حتی کارکنان ارتش کارکرد آن قطعه را هم نمی دانستند زیرا این اطلاعات فقط در اختیار غرب بود.
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس به مرور زمان به علت اتمام قطعات، نیازمند تجهیزات شدیم، بیان کرد: وقتی این وضعیت به امام گزارش می شود، ایشان دستور می دهند خود ارتش باید بسازد و از وابستگی خارج شود. رهبر معظم انقلاب نیز در سال 1360 به نیابت از امام خمینی (ره) دستور تشکیل جهاد خودکفایی را می دهند که نخستین آن در نیروی هوایی ارتش شکل می گیرد.
وی با بیان این موضوع که در نخستین گام ها از ذهن و خلاقیت جوان ایرانی برای تعمیر قطعات جزء استفاده شد، گفت: جوان ایرانی پای کار آمد و به مرور زمان قطعات مورد نیاز تامین شد. البته در این مسیر سختی های بسیار زیادی متحمل شدیم و در این مسیر دانشگاه ها پای کار آمدند.
امیر دریادار سیاری با تصریح بر اینکه امروز می توانیم ادعا کنیم جزو چند ارتش قدرتمند و برتر جهان هستیم، اظهار کرد: دلیلی که باعث شده است امروز ارتش جمهوری اسلامی در جهان چنین جایگاهی داشته باشد، خودکفایی است. ممکن است ارتش یک کشور قوی باشد و تجهیزات مدرن داشته باشد اما متکی به خود نباشد بلکه به دیگران اتکا کرده باشد و طبیعتا نمی توان انتظار داشت این ارتش قدرت زیادی در عمل داشته باشد.
نظر شما