حجت الاسلام «زین العابدین دستداده» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، گفت: قرآن افزون بر آنكه انسان را به تفكر فرامی خواند، منابع تفكر را نيز به او ارائه میدهد تا بدين وسيله، سرمایه فكری اش را در مسيری هدايت کند كه برايش سودمند باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: با بررسی آيات وحی، اين حقيقت به دست میآید كه قرآن، افزون بر آنكه مردم را به تفكر فرامی خواند و اهميت آن را در زندگی انسان متذكر میشود، مسير، منابع، لغزشگاهها و نتايج تفكر صحيح را نيز به آنها معرفی میکند.
وی بیان کرد: بر اين اساس، قرآن كريم يک نظام معين و منطقی را در باب تفكر ارائه میدهد كه هركدام از اجزای آن در جای خود قرار گرفته، از آغاز، انجام و سير مشخصی تبعيت میکند.
حجت الاسلام دستداده با اشاره به اینکه از مواهب ارزشمندي كه خالق هستی به انسانها ارزانی داشته، قدرت تفكر است، خاطرنشان کرد: تفكر فصل مميز انسان از حيوانهای ديگر است که به او اين امكان را میدهد كه با استفاده از ابزارها و مقدمات لازم، به شناخت خود و واقعيتهای هستی بپردازد.
وی ادامه داد: همچنین تفکر به انسان کمک می کند تا باورهای خود را رقم زده؛ رفتارها و سلوک اين جهانیاش را براساس آن سامان و سير تكاملی اش را بر آن بنيان نهد.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: بی گمان قرآن كريم كه نسخه كامل و بيبديل هدايت آدميان به قلههای كمال و سعادت است، نمیتواند از توجه جدی به اين ويژگی مهم انسان بگذرد.
وی با اشاره به اینکه قرآن كریم به تفكر و تدبر بسيار اهميت داده و شمار فراوانى از آيات براى ترغيب به آن آمدهاند، گفت: چنانكه با جستجو در آيات به دست مىآيد كه خداوند بيش از ۳۰۰ مورد انسان را به تفكر، تذكر و تعقل دعوت كرده است.
نظر شما