حجت الاسلام «محمدحسین مدبر» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، یکی از عوامل عمده ارتکاب رفتارهای خودتخریبی را ناامیدی دانست و گفت: ناامیدی از خدا و قدرت و رحمت او ناامیدی از آینده بهتر، ناامیدی از برطرف شدن مشکلات و تنگناها و بالاخره ناامیدی از خود و اجتماع از جمله موارد یأس است.
امام جمعه جهرم با اشاره به سخن امام علی (ع) مبنی بر اینکه «ناامیدی صاحبش را به کشتن می دهد»، افزود: یکی از زیباترین و کارآمدترین خصوصیات هر انسان ویژگی امیدواری است.
وی با اشاره به اینکه امید روح زندگی است، عنوان کرد: امید اکسیر زندگی و آب حیات است و بدون آن انسان محکوم به فناست.
این استاد حوزه و دانشگاه ناامیدی را بستر شکست و سقوط و امید را زمینه ای برای یافتن راه نجات و حرکت به سوی آینده روشن تر عنوان کرد و اظهار داشت: انسان عاقل هیچ گاه ناامید نیست چون ناامیدی دیوانگی است.
وی با تاکید بر اینکه در هیچ شرایطی نباید ناامید شد چرا که روزگار آبستن حوادث شیرین است، گفت: امیدواری را باید از امامان معصوم یاد بگیریم.
حجت الاسلام مدبر ادامه داد: حضرت امام سجاد (ع) در دعای شریف «ابوحمزه» به خدای معتال عرض می کند: «ای خدا اگر گردنم را به زیر رنجیر قهرت ببندی و عطایت را از میان همه خلق از من دریغ نمایی و در چشم بندگانت رسوایی ام را آشکار سازی و فرمان دهی که مرا به آتش دوزخ کشند و بین من و نیکان جدایی افکنی، باز هم رشته امیدم را از تو قطع نخواهم کرد و از امیدی که به عفو و بخششت دارم منصرف نمی شوم و محبتت از دلم بیرون نخواهد رفت؛ من هرکز عطا و بخشش ها و پرده پوشی های تو را بر من در دنیا فراموش نخواهم کرد».
وی با اشاره به اینکه در موقعیت هایی که جای هیچ گونه امیدی نیست امیدوارتر باشیم، عنوان کرد: این مطلب حدیثی از سه نفر از بزرگان دین یعنی نبی اکرم اسلام (ص)، امام علی (ع) و امام صادق (ع) نقل شده است؛ فلسفه این توصیه این است که در مواقعی که به حسب ظاهر و به حساب روال عادی و طبیعی جای هیچ گونه امیدی نیست انسان از اسباب ناامید می شود و متوجه مسبب الاسباب می شود.
حجت الاسلام مدبر از همه گسستن و به خدا پیوستن که همان حالت اضطرار و دعای خالص است را از مواقع استجابت دعا یاد کرد و گفت: ما انسان ها معمولا تا بدین درجه از اضطرار نرسیم یا اصلا متوجه خدا نیستیم و یا خدا را در عرض و در کنار سایر اسباب می بینیم و دعایمان نیز مشرکانه است.
امام جمعه جهرم ادامه داد: انسان با ایمان هرگز ناامید نمی شود چرا که ناامیدی به فرموده خداوند از خصوصیات کافران و گمراهان است.
وی در پایان اظهار کرد: تنها کافران هستند که ایمان ندارند به اینکه خداوند حاضر و ناظر آنهاست و می تواند غبار غم و ناامیدی را از چهره آنان بزداید بنابراین ناامیدی نوعی کفر عملی است که این امر از ساحت انسان با ایمان به دور است.
نظر شما