جامعه اسلامی باید با تولی اداره شود/ امیرالمومنین(ع) اولویت‌ها را تبدیل به گفتمان می‌کردند

کارشناس تاریخ اسلام گفت: جامعه اسلامی باید بر اساس تولی اداره شود ... یکی از مهمترین اقدامات امیرالمومنین(ع) که ما اهتمام به آن نداریم، آن است که ایشان سعی می‌کردند اولویت‌های خود را به گفتمان در جامعه تبدیل کنند.

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «حامد کاشانی»، کارشناس تاریخ اسلام در نهمین جلسه از سلسله جلسات «بهار نوسازی» که به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد، درباره «اثر حب اهل بیت(ع) در اصلاح رفتار دینی» توضیحاتی ارائه کرد که در ادامه بخش هایی از آن مرور می شود:

 

اهل بیت(ع) برای جامعه سازی و رشد فردی و اجتماعی مردم از چهار راهبرد اساسی استفاده می کردند که برای زمان خاصی نیست؛ بخش اول از عامل نخست، محبت است جامعه اسلامی باید بر اساس تولی اداره شود ... یکی از مهمترین اقدامات امیرالمومنین(ع) که ما اهتمام به آن نداریم، آن است که ایشان سعی می کردند اولویت های خود را به گفتمان در جامعه تبدیل کنند نمونه بارز آنکه در بازگشت از جنگ جمل حتی به معاویه نامه نوشتند و گویی او یک شهروند محترم و غیرغاصب!! است برایشان توضیح دادند، این نامه در نهج البلاغه و غارات آمده است مثل توضیح اینکه ما شروع کننده جنگ نبودیم، در جنگ از آنها غنیمت نگرفتم، مجازاتشان نکردم، عفو عمومی کردم و ... برای آنکه شاید بتوان شام را هم به جبهه اسلام باز گرداند و پس از آن بود که جنگ سنگین صفین انجام شد.

 

باید توجه داشت امام معصوم(ع) با شرط بیعت نمی کند، چنان که وقتی خوارج به امام حسن(ع) عرضه کردند به شرط جنگ با معاویه با شما بیعت می کنیم، حضرت(ع) نپذیرفتند؛ اما وقتی بدون شرط برای بیعت پیش آمدند، حضرت(ع) ممانعتی برای جهاد در مقابل باطل، ایجاد نکردند. با اینکه خوارج از نظر تندروی شبیه داعش امروز بودند و بعدها سجاده از زیر پای حضرت امام مجتبی(ع) کشیدند!

 

مشکل در زمان پیامبر(ص)، وجود علم نبود و اگر سوالی پیش می آمد حضرت رسول(ص) پاسخ می دادند، اما تفرقه وجود داشت وگرنه آیه نازل نمی شد که به ریسمان الهی چنگ بزنید و تفرقه نداشته باشید «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا»؛ در زمان پیامبر(ص) دعوای اجتهادی وجود نداشت بلکه به علم به دلایل متعدد عمل نمی شد، مثل نفاق، تعلقات قبیلگی، کینه به ویژه علیه امیرالمومنین(ع) که بعدها باعث سب ایشان در منابر می شد.

 

برخی مسائل مصداق حبل الله از قدیم تا قیامت است و امروز قدس از مصادیق عارضی حبل الله است و همه مسلمین فارغ از مذهب، بر این باورند که خانه خدا نباید اشغال شود؛ اینکه کافر حربی نباید مسلط شود بر اماکن مقدس اسلامی بین شیعه و سنی اختلاف نظر وجود ندارد. نمی شود مسلمان زیر یوغ کافر برود «لَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا».

 

اگر مسئله قدس درست تبیین شود و بدانیم چرا ما برای آن مبارزه می کنیم، سوالی باقی نمی ماند، مسئله قدس اشغال سرزمین مسلمین توسط کفار است.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1172727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha