برای شراکت دیرینه با هلال‌احمر ایران ارزش قائل هستیم

مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با اشاره به داشته‌های نهضت بین المللی صلیب سرخ در ایران گفت: برای شراکت دیرینه با هلال احمر ایران ارزش قائل هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان: رابرت ماردینی  در آیین یکصدمین سالگرد جمعیت هلال احمر ایران که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: می توان گفت که چشم‌انداز بشردوستانه جهانی امروز شباهت چندانی به چشم‌اندازی که در زمان تأسیس جمعیت هلال احمر ایران در سال  1922 میلادی وجود داشت، ندارد. در آن سالها، پس از وحشت ناشی از جنگ جهانی اول، احساس جهانی «جنگ دیگر هرگز» قوی و پررنگ، و صلح در حال تثبیت بود. آن زمان نقش جمعیت های ملی در زمان صلح در حال گسترش بود و طیفی از نیازها را که عمدتاً بومی بود برآورده می ساخت.

وی افزود: 100 سال پس از تأسیس جمعیت هلال احمر ایران، امروز عرصه بشردوستانه در هر بخش از جهان به طور پیچیده و غیرقابل پیش‌بینی شده است. امروزه ما شاهد بروز شرایط اضطراری غیرمنتظره همراه با مخاصمات مسلحانه طولانی مدت هستیم. شاهد تغییرات اقلیمی،  بلایای طبیعی، بیماریهای همه گیر، شهرنشینی، مهاجرت و بحران های اقتصادی-اجتماعی در سطح جهانی هستیم که رنج و سختی افراد آسیب دیده را دوچندان می سازد.

مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ افزود:  همچنین شاهد موانع فزاینده برای سازمان های بشردوست هستیم که بر توانایی آنها در پاسخ گویی به نیازهای روزافزون تاثیر منفی می گذارد. سیاسی کردن کمک رسانی، اطلاع‌رسانی نادرست، حملات سایبری، کاهش منابع، و اقدامات محدودکننده از جمله تحریم ها، تنها چند نمونه از این موانع هستند.

ماردینی گفت: اما بعضی چیزها در طول 100 سال گذشته، و حتی قبل از آن هنگامی که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در سال 1863 متولد شد، تغییر نکرده است. هانری دونان که شاهد کشتار سربازان در میدان نبرد در سولفورینو بود، نیاز به امداد بشردوستانه سازماندهی شده، به داوطلبان آموزش دیده و به خدمات درمانی برای مداوای سربازان مجروح در هر دو سوی خط مقدم نبرد را دریافت. همچنین ضرورت همکاری بین‌المللی برای دستیابی به این مهم را نیز تشخیص داد. ایجاد کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، متعاقباً ایجاد جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر، توسعه اقدامات بشردوستانه مرتبط و هماهنگ برای قربانیان جنگ، بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه را به همراه داشت.

وی اضافه کرد: امروز همچون گذشته، مفهوم اقدام بشردوستانه بی طرف، بی غرض و مستقل که تحت حمایت متمایز انجام می شود سنگ بنای نهضت صلیب سرخ و هلال احمر است. تمایل به پیشگیری و کاهش درد و رنج مردم، در هر کجا که باشد، و حمایت از انسانیت و کرامت، حتی در تاریکترین زمانها، زیربنای تمامی کارهایی است که انجام می دهیم.

مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ افزود:  با توجه به مقیاس عظیم نیازهایی که در سطح محلی و جهانی با آنها مواجه هستیم، همکاری با یکدیگر، استفاده از نقش‌های مکمل هر یک از ارکان نهضت، و قرار گیری مردم در کانون فعالیت هایمان، شاید از همیشه مهم‌تر است.

ماردینی گفت: در بافت چنین پس زمینه و شرایطی، جمعیت هلال احمر ایران دهه به دهه مستحکم تر شده و در بسیاری از بلایای طبیعی و  بلایای ساخته دست بشر خدمت‌رسانی کرده است. امروز، ما افتخار داریم که هلال احمر ایران را به عنوان یکی از اعضای قوی نهضت صلیب سرخ و هلال احمر، با توانمندی‌های گسترده در حوزه‌های امداد و نجات، سلامت و توانبخشی جسمی و سایر حوزه‌ها میبینیم.

وی افزود: ما در کمیته بین‌المللی صلیب سرخ برای شراکت کاری دیرینه خود با جمعیت هلال احمر در ایران ارزش بسیاری قائل هستیم. یک نمونه ابتدایی از این همکاری در طول جنگ ایران و عراق و پس از آن بود، هنگامی که ما بر بازگشت صدها اسیر جنگی نظارت داشتیم و با حمایت جمعیت هلال احمر ایران، تبادل میلیون‌ها پیام میان اسراء و خانواده‌هایشان را تسهیل کردیم.

ماردینی اظهار کرد: به عنوان یک نمونه نزدیکتر، سال گذشته همراه با جمعیت هلال احمر ایران و فدراسیون بین‌المللی، باتفاق روی برنامه اقتضایی نهضت برای مهاجران افغانستانی در ایران کار کردیم. در این چارچوب، تنها یکی از فعالیت‌هایی که توسط کمیته بین‌المللی صلیب سرخ حمایت و تامین مالی شد، تأمین دستگاه‌های حیاتی اکسیژن ساز برای بیماران کووید-19 بود. اجرای برنامه واکسیناسیون کووید توسط جمعیت هلال احمر ایران  یکی دیگر از این همکاری ها بود که مهاجران افغانستانی و میزبانان آنها در چهار استان کشور از آن بهره‌مند شدند.

مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تاکید کرد: ما به توسعه مشارکت مان با جمعیت هلال احمر ایران و تقویت بیش از پیش آن  بسیار علاقه مند هستیم. چالش ها و فرصت های بشردوستانه بسیاری وجود دارند که می‌توانیم در خصوص آنها با یکدیگر همکاری کنیم. پاسخ به نیازهای حمایتی و کمک‌رسانی مهاجران بدون مدرک که همچنان از افغانستان به ایران می رسند، یکی از آنهاست. این مهم در امتداد سابقه و تجربه بلندمدت ایران در میزبانی و کمک به میلیونها مهاجر خواهد بود. گسترش و تعمیق تبادلات و گفتگوهای ما با کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران مورد دیگر توسعه همکاری است. و اینکه چگونه می‌توانیم در خارج از مرزهای ایران همکاری مؤثر داشته باشیم نیز از جمله دیگر موارد گسترش همکاریها است.

وی اضافه کرد: همانطور که همگی می دانیم، بسیاری از مخاصمات مسلحانه امروزی، پیامدهای منطقه های و حتی جهانی دارند، و بحران اوکراین گویاترین شاهد این قضیه است. موج پیامدهای مخاصمات در یمن، سوریه و افغانستان نیز فراتر از مرزهایشان، از جمله اینجا در ایران، احساس می شود.

مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفت: ما درباره نگرانیهای مشترک بشردوستانه در این مناطق گفت‌وگوی صریح و بسیار سازنده‌ای با مقامات ایرانی داریم که بسیار قدردان آن هستیم. ما نه تنها مشتاقیم که این گفت‌وگوها ادامه یابد بلکه علاقه‌مندیم تا بیش از پیش گسترش یابد. ما همچنین مشتاقیم تا فرصت‌های بیشتر مشارکت با جمعیت هلال احمر ایران در دیگر کشورهایی که این جمعیت در آنجا فعالیت عملیاتی دارد یا قصد شروع آن را دارد را بررسی کنیم.

ماردینی گفت: اگر به آینده نگاه کنیم، تنها تا چند هفته دیگر نشست شورای نمایندگان جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در ژنو برگزار خواهد شد. یک موضوع اصلی در این نشست این خواهد بود که چگونه می‌توانیم با هم، به‌عنوان یک نهضت، بهتر و بیشتر کار کنیم تا تأثیر جمعی خود برای افراد نیازمند را افزایش دهیم. همگی باید نشان دهیم که از یک رویکرد مشارکتی و فراگیر سخن می‌رانیم که در آن جمعیت‌های ملی نقطه ثقل آن است.

مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ افزود: ارزش افزوده و موفقیت نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر وابسته به آن است که چگونه بتوانیم از نقاط قوت مکمل خود استفاده کنیم ما باید از رسالت، تخصص و ظرفیت‌های مکمل خود بهترین بهره را ببریم. معتقدم، اینجا در ایران، خانواده نهضت داشته‌های بسیاری دارد که می‌تواند به آنها افتخار کند. بیایید پایه های همکاری میانمان را محکم‌تر کنیم و بر آن بیافزاییم.

وی درپایان : برای جمعیت هلال‌احمر ایران، آرزوی موفقیت در 100 سال آینده را داشت.

کد خبر 1173162

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha