واقعی سازی قیمت ها می تواند به ابزار نظارتی قوی تبدیل شود/ در تأمین کالاهای اساسی مشکلی نداریم

قربانی با بیان اینکه واقعی سازی قیمت ها می تواند به ابزار نظارتی قوی تبدیل شود، گفت: واحدهای صنفی نیازمند جلب و جذب مشتری هستند تا سود خود را ارتقاء دهند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محمد قربانی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی شب گذشته (یکشنبه 18 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه واقعی سازی قیمت ها می تواند به ابزار نظارتی قوی تبدیل شود، گفت: واحدهای صنفی نیازمند جلب و جذب مشتری هستند تا سود خود را ارتقاء دهند.

 

وی با بیان اینکه برابر قانون، برنامه ریزی، نظارت، تولید و بازار محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده است، افزود: در حوزه تأمین وقتی وفور کالا وجود داشته باشد نیاز به بازرسی و نظارت هم کاهش می یابد.

 

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در ارتباط با کالاهای یارانه ای نیازمند نظارت بیشتر هستیم، اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی متولی تأمین محصولات کشاورزی است و تولید کالاهای اساسی تولید داخل از جمله گندم، کلزا، سویا، چغندر قند و نیشکر را انجام می دهد.

 

قربانی با بیان اینکه بخشی از تأمین کالا از طریق تولید داخل انجام می شود اما بخشی هم از طریق واردات صورت می گیرد که هر ساله میزان واردات از نظر ارزی و وزنی مشخص است، افزود: میزان تولید کالاهای کشاورزی مان در سال های گذشته خیلی بالا بود اما در سال های اخیر به علت خشکسالی مقداری کاهش پیدا کرده است ولی به این معنی نیست که تأمین انجام نمی شود بلکه بقیه نیازهایمان از طریق واردات تامین می شود.

 

وی با تاکید بر اینکه در تأمین کالاهای اساسی مشکلی نداریم، اضافه کرد: برخی اوقات به عللی از جمله اختلال در حمل و نقل، مشکلاتی ایجاد می شود مثلاً در حمل روغن خامی که باید از بندر به کارخانه های فراوری انتقال پیدا کند تأخیری ایجاد می شود .

 

قربانی با اشاره به اینکه در تأمین شکر و برنج مشکلی نداریم زیرا هم واردات و هم تولید داخل داریم، گفت: برنامه ریزی کامل در تامین مرغ، تخم مرغ، شکر، گوشت و دیگر کالاها داریم و وفور کالاها نیز نشان دهنده برنامه ریزی کامل است.

 

وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی از ظرفیت 1800 بازرس استفاده می کند که در ساختار این وزارتخانه حضور دارند، ادامه داد: هفت هزار بسیجی آموزش دیده در حوزه بازرسی محصولات کشاورزی و مواد غذایی حضور دارند و به وزارت جهاد کشاورزی کمک می کنند.

 

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکع هدف ویژه ما در حوزه بازرسی با شرایط جدید،تأمین کالا و حقوق مصرف کنندگان است، گفت: اعتقاد وزارت جهاد کشاورزی این است که تأمین کالا به معنی تأمین حقوق مصرف کنندگان هم می تواند باشد اگر توزیع و شبکه مویرگی آن درست عمل کند.

 

قربانی با بیان اینکه از 15 آذر پارسال تا 18 اردیبهشت امسال، 490 هزار بازرسی داشتیم، گفت: 43 هزار پرونده تشکیل و به سازمان بازرسی ارسال شد که عمده ترین علت آن گرانفروشی است و این موضوع نشان می دهد شبکه توزیع کارکرد واقعی خود را در حمایت از مصرف کنندگان ندارد.

 

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی یکی از علل اشکالاتی که ایجاد می شود و تخلف رخ می دهد را کالاها و نهاده هایی عنوان کرد که با ارز 4200 تومانی تأمین می شوند و ادامه داد: در روغن اختلال ایجاد شد اما به لحاظ تأمین مشکل نداشتیم، ما به التفاوتی باید به واحدهای فراوری پرداخت می شد که مسأله آن حل شد و بلافاصله تولید و توزیع اتفاق افتاده است.

کد خبر 1173375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha