به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان در شورای اطلاع رسانی استان زنجان با اشاره به طرح عادلانه کردن یارانه ها و ضرورت آن گفت: اولین هدف از اجرای این طرح معیشت مردم است.
خلیل قاسملو ادامه داد: در وضعیت فعلی و ارز 4200 تومانی که از سال 97 اجرا شد تاکنون؛ 75 میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی از سوی دولت پرداخت شده که اگر این واگذاری به ارز نیمایی تبدیل شود حمایت دولت به یک هزار میلیارد خواهد رسید.
وی با اشاره به تورم 40 درصدی و تورم 60 درصدی مواد غذایی در حال حاضر خاطرنشان کرد: متاسفانه اهدافی که برای اجرای ارز 4200 تومان پیش بینی شده بود؛ تامین نشد و در اقلامی همچون گوشت قرمز ملاحظه کردیم که دهک های پایین جامعه از تهیه آن ناتوان بودند.
قاسملو با بیان اینکه در اجرای طرح عادلانه کردن یارانه ها؛ یارانه نان و دارو همچنان پابرجاست، افزود: تورم مواد غذایی با توجه به سرانه درآمدی موجب مشکلات بسیاری برای دهک های پایین شده بود و استان های با درآمد سرانه پایین بیشتر آسیب می بیند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان با یادآوری اینکه استان زنجان در میزان تورم جز استان های چهارم کشور است، یادآور شد: سال گذشته 8 میلیارد برای مواد اساسی به عنوان یارانه پیش بینی شده بود که به رقم 15 میلیارد و 600 میلیون رسید و اگر تغییری ایجاد نشود و با این شرایط پیش برویم شرایط سختی در پیش خواهیم داشت و باید منتظر تورم بیشتری در جامعه بود.
قاسملو حمایت از واحدهای تولیدی را از دیگر اهداف اجرای این طرح خواند و افزود: بانک ها به بنگاه های اقتصادی بزرگ بیشتر اعتماد دارند تا بنگاه های اقتصادی و از آنجائیکه دخل و خرج بسیاری از بنگاه های کوچک سازگار نیست مجبور به تخلف می شوند.
وی افزود: چنین سیستمی موجب توزیع ناعادلانه کالا شده است؛ باید نظارت سیستماتیک باشد و به بازار اعتماد کرد و دولت نیز باید ذخایر استراتژیک داشته باشد و اجازه دهیم سیستم عرضه و تقاضا وضعیت بازار را کنترل کند.
به گفته قاسملو سیاست حمایتی دولت از مصرف کنندگان اختصاص یارانه نقدی است که در دو مرحله انجام شد ولی فعلا امکان برداشت نیست. همچنین حمایت از تولیدکنندگان نیز به این شکل است که باید ارز نیمایی توسط تولید کننده تهیه شود از اینرو سرمایه در گردش جدید لازم است.
وی ادامه داد: 60 هزار میلیارد برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی توسط جهاد کشاورزی مطرح شد ولی بانک مرکزی 3 میلیارد در اختیار 56 شرکت عمده تامین کننده توزیع کننده و واحدهای خرد قرار خواهد داد. همچنین 18 درصد نرخ سرمایه در گردش برای واحدهای تولید کننده بالاخص گاوداری و مرغ داری ها پیش بینی شده و 370 میلیارد توسط سازمان برنامه و بودجه برای این مهم پیش بینی شده یعنی 200 میلیون تومان تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش به این واحدها اختصاص خواهد یافت.
وی به تراکنش ها نانوایی های زنجان در سه ماهه آخر سال گذشته اشاره کرد و گفت: 50 درصد این تراکنش ها که 25 میلیارد نشان می دهد میزان یارانه ای است که برای نان در نظر گرفته شده و برای مصارف دیگر اختصاص گرفته است.
قاسملو با اشاره به اینکه نان سهمیه بندی نمی شود؛ این سیستم هوشمند است و نمی توان تخلف کرد چون الگوی مصرف مشکل ندارد و این سیستم می تواند تعداد خانوار دهک های پایین توان خرید نداشته باشد که این موضوع به کاربر اعلام می شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: 1600 نانوایی در استان داریم و 100 هزار نانوایی در کشور فعالیت می کنند که این نانوایی ها به سیستم هوشمند مجهز می شوند.
وی به آموزش تیمی از مهندسان آی تی اشاره کرد و گفت: نانوایان آرد را با قیمت آزاد خریداری و در هنگام فروش قیمت سابق را از خریدار و مابقی را دولت به حساب نانوا واریز می کند. در این سیستم هیچ تخلفی رخ نخواهد داد.
نظر شما