به گزارش خبرگزاری شبستان، علی صالح آبادی رییس کل بانک مرکزی در برنامه میز اقتصاد درباره جزییات طرح جدید پرداخت یارانه حمایتی اظهار داشت: براساس دهکبندی که سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرده، بانک مرکزی از محل حساب سازمان هدفمندی یارانهها، منابع را در اختیار بانکها قرار داده و از طریق بانکها به حسابها واریز شده است که بر این اساس دو نوبت یارانهها بر مبنای هر نوبت برای سه دهک آخر درآمدی ۴۰۰ هزار تومان و ۶ دهک بعدی ۳۰۰ هزار تومان به حسابها واریز شده است که در آینده براساس اطلاعیههای سازمان هدفمندی قابل برداشت خواهد شد.
وی با بیان اینکه اسامی را سازمان هدفمندی مشخص کرده است گفت: افراد در صورت اعتراض باید درخواست خود را به سازمان هدفمندی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کنند تا بررسی و اسامی جدید اعلام شود و در صورت اضافه شدن اسامی هر مقداری که از تاریخ اجرای طرح گذشته باشد، محاسبه و از همین ابتدا به آنها پرداخت خواهد شد.
رییس کل بانک مرکزی درباره میزانی که در برخی واریزیها از حساب کسر شده بود، توضیح داد: سالهای پیش یارانهبگیران یک میلیون تومان وام کرونا دریافت کرده بودند که به صورت اقساطی باید پرداخت میشد و اعدادی که کم شده اقساط این تسهیلات بوده است.
صالحآبادی درباره موارد مطرح شده درخصوص مسدود شدن برخی حسابها، یادآور شد: مسدود شدن حسابها به هیچوجه صحت ندارد و صرفا رقم واریزی بابت یارانه قابل برداشت نیست و چنانچه مشکلی وجود داشت افراد میتوانند به بانک مربوطه یا سازمان هدفمندسازی اعلام کنند و اصلاح میشود.
صالح آبادی همچنین با اشاره به تغییر روش پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار کرد: روشی که در گذشته وجود داشت به هیچ وجه قابل دفاع نبود چرا که عوارض متعددی داشت. تفاوت روش جدید این است که فقط شکل روش پرداخت این ارز تغییر یافته است.
وی تصریح کرد: در روش قبلی ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکننده تخصیص داده میشد اما در حال حاضر واردکننده ارز نیمایی دریافت میکند و مابهالتفاوت آن به حلقه آخر یعنی خود مردم پرداخت میشود.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: یک عارضه روش قبلی تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی این بود که واردکننده ارز ارزانتری نسبت به نیما دریافت میکرد و با توجه به مابهالتفاوت قیمتی که داشت باعث میشد که بیش از آن چیزی که نیاز کشور است واردات انجام شود. در نتیجه با اصلاح تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهیم دید که میزان واردات نسبت به گذشته کمتر خواهد شد.
صالحآبادی گفت: این بیش واردات باعث قاچاق به کشورهای دیگر نیز میشد چرا که مازاد نیاز کشور بود و چون کالاهایی که ارز ۴۲۰۰تومانی میگرفتند ارزانتر از کشورهای دیگر تمام میشد بنابراین به کشورهای دیگر قاچاق میشد.
وی گفت: با توجه به بحران اوکراین قیمت کالاهای اساسی در جهان گران شده و برخی از کشورها تعرفه واردات خود را صفر کردند و از سوی دیگر با توجه به ارزان تمام شدن قیمت کالایی که دلار ۴۲۰۰ تومانی میگرفت، انگیزه ایجاد میشود که مازاد واردات داشته باشیم و این میزان به کشورهای دیگر قاچاق شود. در نتیجه ارز اضافهای را هم از کشور خارج میکرد.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: عارضه بعدی ضربهای است که به بخش تولید وارد میشد که در واقع این ارز ترجیحی به فضای رقابتی و تولید داخلی ضربه میزد.
صالحآبادی با بیان اینکه در روش قبلی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، تنها بخش کمی از عایدی ارز ترجیحی به مصرفکننده میرسید، تاکید کرد: سود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به دست مردم نمیرسید و حتی کالا گرانتر به دست مردم میرسید و فقط به جیب واسطه کننده و دلالان میرفت.
نظر شما