به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «سید مجید امامی» صبح امروز پنج شنبه (22 اردیبهشتماه) در نشست شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی که در محل دفتر امام جمعه بجنورد برگزار شد، گفت: ما شکاف های فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه داریم که بعضا لاینحل می ماند همچون حجاب که بین فرهنگ رسمی و فرهنگ عمومی این موضوع شکاف حادث شده و البته هیچ کس هم مجاز به سکوت نیست.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تأکید کرد: حتما باید این شکاف کم شود و فرهنگ عمومی جامعه به سمت ارزش های اسلامی، ایرانی و انقلابی حرکت کند و البته این به این معنا نیست که با زبان رسمی نمی توانیم گفتگو کنیم بلکه باید گفت نمی توان فقط به دستورات بالا به پایین دل خوش بود.
وی با اشاره به اینکه هرچند رویکرد بالا به پایین بخشی از کارکرد ماست، ادامه داد: اما در ساحت مدیریت فرهنگی ما و تیم جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی، هدف این است که بتوانیم با تفاهم ملی به سمت اهداف حرکت کنیم.
امامی، پایه فرهنگ عمومی کشور را دینمدار و وابسته به ارش های دینی، اسلامی و ایرانی نام برد و بزرگترین ارزش برای ایرانیان در تمام ابعاد و چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب را ایران خواند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، ظرف لازم برای مدیریت همرنگ را شورای فرهنگ عمومی دانست و بر سرمایه گذاری در حوزه تأکید کرد.
وی با بیان اینکه در 15 سال گذشته به شورای فرهنگ عمومی ظلم شده و جلسات شورا عموما خسته کننده و بی نتیجه بوده، افزود: اما امروز رییس جمهور از این شورا سراغ می گیرد و مطالبه دارد لذا باید دبیرخانه شورا قوی و چابک شود و رئیس و نائب رئیس شورا این مهم را مطالبه کنند.
امامی، استانداران را ضمانت اجرایی مصوبات شورای فرهنگ عمومی دانست که می توانند در کنار معاونان خود، برنامه ریزی ها و مصوبات شورا را با وضعیت کل اعتبارات و بودجه ها تطبیق دهند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه البته وزارت فرهنگ و ارشاد هم می تواند در چارچوب اعتبارات، ضمانت اجرایی برای مصوبات شورا باشد، تصریح کرد: ولی این به این معنا نیست که دادگستری، صدا و سیما و تبلیغات اسلامی و آموزش و پرورش نقشی ندارند بلکه باید هر یک به عنوان کارشناس، روابط را سامان بدهند.
وی با اشاره به اینکه ما اصالت هایی در این استان داریم که هنوز از جبهه تغییرات خواسته و ناخواسته بزرگتر است، به یک نظرسنجی ملی گریز زد و گفت: هنوز فرهنگ ملی و مذهبی و خانوادگی استان از میانه ملی بالاتر و مصرف رسانه ای غیررسمی و غیرمجاز پایینتر است.
امامی البته بر این نکته هم صحه گذاشت که سرانه های عدالت فرهنگی در استان چه در فضا و چه در فعالیت پایین تر از شاخص ملی است و برخی شهرستان ها هنوز از داشتن مجموعه های فرهنگی چندمنظوره محروم هستند، اما تأکید کرد: احیای حکمرانی فرهنگی و همچنین عدالت فرهنگی در بستر شورای فرهنگ عمومی، دو رویکرد اصلی فرهنگی دولت است که امیدواریم با همکاری همه اعضای شورای فرهنگ عمومی در استان ها به این مهم دست یابیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور توضیح داد: مسیر تحقق این مهم هم ساده است و ما می گوییم تا دو سال اول، استان هایی مثل خراسان شمالی که در تمام شاخص ها از میانه پایین تر هستند باید به میانه برسند.
نظر شما