در برنامه هفتم توسعه، زیرساخت‌های ورزشی بانوان را دریابید

آیت الله اعرافی گفت: برنامه هفتم توسعه کشور درحال انجام است، باید تحرک جدی در زیرساخت‌های مورد نیاز ورزش بانوان داشته باشید، لازم است به منظور تأمین، ساخت و تجهیز زیرساخت های ورزش بانوان و چارچوب‌هایی که باید رعایت شود، برنامه خود را ارائه دهید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از مرکز خبرحوزه، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیرحوزه های علمیه و نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری در دیدار معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: ورزش، امر مهمی است و اصل مقوله ورزش، تغییر و تحولات دنیای معاصر از یک فعالیت متعارف، عادی و سرگرمی پراکنده بیرون آمده و به یک نهاد اجتماعی، موثر، کنشگر، تغییرآفرین، فعال اجتماعی تبدیل شده است؛ ما واقعا باید این جایگاه نهادی ورزش را بازشناسی کنیم و حداقل برای خودمان این نهاد را به عنوان یک پدیده با تفاوت های زیادی با آنچه که در سابق در جوامع بوده، بشناسیم و برای آن تدبیر لازم کنیم.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: برخورد با نهاد ورزش نه باید برخورد منفعلانه باشد و نه منحرفانه؛ باید برخورد فعال مثبت باشد و مع الاسف ما در مواجهه با این پدیده که پدیده متمایز و متفاوت از اعصار پیشین است، بصورت افراط و تفریطی برخورد کردیم و به نظریه درست مبتنی با فرهنگ بومی و اسلامی کمتر پرداختیم.

 

آیت الله اعرافی ادامه داد: برای رسیدن به یک نظریه و الگوی جامع، احتیاج به این است که هم حوزه به لحاظ نظری فعال شود و هم وزارت ورزش واقعا یک فعالیت پایه ای و بنیادین را دنبال کند. برای رسیدن به آن نظریه جامعه در حوزه ورزش، ما هم باید به مباحث «فلسفی ورزش»، مباحث «اخلاقی- آدابی» و «فقه و احکام» ورزش و بر پایه این سه ضلع و متناسب با موضوع شناسی جدید، برسیم به نظریات الگوها تا برسیم به آیین نامه، ضابطه، پروتکل و شیوه نامه و این یک منظومه است که در حوزه ورزش همچون پدیده های جدید باید پیموده شود.

 

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه بیان کرد: حوزه با توجه به رسالت پاسخگویی که دارد طی سالهای اخیر اقداماتی را دفتر فقه معاصر آغاز کرده است، چرا که علاوه بر پاسخگو بودن، نظریه پردازی در قلمروهای مختلف، جدید و مورد نیاز نظام هدف گیری شده و لذا کارها در وسعتی زیاد، آرام و در حال پیشرفت است.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور اظهار کرد: علی‌رغم تمام این دغدغه ها و نکات، وقتی وارد کار و درگیر با امور روزمره می شویم، بسیاری از مسائل فراموش می‌شوند، لذا من تاکید دارم، نظریه پردازی در عرصه ورزش از منظر فرهنگ بومی و اسلامی واقعا در وزارت ورزش باید جای پای محکمی داشته باشد، لذا در این زمینه از یک سو به دانشگاه و از سوی به حوزه مراجعه می‌کنید، لذا ما در سه ضلعی که بیان شد، می‌توانیم آماده کمک و همراهتان باشیم تا به الگوهای مورد دفاع برسیم.

 

امام جمعه قم به انجام مطالعات حوزه ورزش از منظرهای فرهنگی و دینی اشاره کرد و گفت: گفتمان ما، گفتمان انقلاب اسلامی است و در این گفتمان پاسخ همه دغدغه ها وجود دارد و بن بستی برای امور و فعالیت های ما نیست، لذا باید با جدیت مسائل را پیش برد و راه حل ها را خلق کرد.

 

آیت الله اعرافی در ادامه به جایگاه «زن و خانواده» پرداخت و افزود: امروز یک مواجهه کلان تمدنی نسبت به زن و خانواده در جوامع غربی داریم و در این مواجهه هم نیاز به طرح های جدید داریم و به الگوهایی بپردازیم که شجاعانه به دنیا عرضه کنیم؛ مقوله زن نیاز دارد که در ابعاد مرتبط با حیات زن و خانواده کاملا فعال و الگوپرداز و قدرت گفتمان سازی بین المللی داشته باشیم.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه هفتم توسعه کشور اشاره کرد و افزود: برای ورزش بانوان چه همگانی و چه قهرمانی با همان چارچوب هایی که بیان کردید یک تحرک جدی در زیرساخت ها لازم است، البته بی‌مایه فطیر است، باید خرج کرد که هزینه کردها بخشی به شهرداریها و بخشی به بودجه های وزارت خانه معطوف می گردد.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر برنامه هفتم توسعه کشور از منظر خودمان با حضور ۳۰-۴۰ نفر در حال انجام است، شما هر چه زودتر آن چارچوب‌هایی که می‌خواهید در ورزش بانوان رعایت شود، همچنین، زیرساخت‌هایی که برای آن باید به وجود آید و چه هزینه‌هایی را لازم دارد را اعلام کنید، که اگر این اتفاق بیفتد و در تبصره‌های بودجه ای دیده شود، سالانه اعتبارات مناسبی برای ورزش بانوان و زیرساخت های مناسب آن اختصاص خواهد یافت و هر شهری متناسب با سرانه جمعیتی که دارد فضایی مناسب با مدیریت خود بانوان را در اختیار خواهد داشت.

 

عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: در برنامه هفتم وظایف شهرداری‌ها و تکالیف بودجه ای را اعلام کنید و نسبت به آن محکم بایستد و زیرساخت‌ها را درست کنید، زیرساختی که کاملا جوانب شرعی آن رعایت شده و کسی هم نمی‌تواند حرفی بزند و خود نظام هم پشتیبانی می کند و بزنگاه آن، برنامه توسعه هفتم است؛ البته در این برنامه توجه خوبی به ورزش همگانی و بانوان شده است.

 

آیت الله اعرافی اظهار کرد: وقتی زیرساخت نداشته باشیم، فقط می گوییم نه! وقتی زیرساخت باشد و نسبت به تجهیز و تدارک آن برنامه داشته باشیم بسیاری از مسائل حل می شود؛ البته وزارت ورزش هم باید الگوسازی انجام دهد، مطالعات داشته باشد، از یک سو به آیین نامه و شیوه نامه برسد و از سوی دیگر زیرساخت را تدارک ببیند و برنامه بدهد. در این برنامه ها گرداننده کار ورزش و سلامت بانوان، خودتان باشید، بسپارید به خانم های دارای مهارت و با مدیریت خودتان باشد.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه حوزه به عنوان یک شبکه در کشور به منظور مباحث تولیدات علمی مرتبط با ورزش و هم گفتمان سازی متناسب با آن مسائل در خدمت می باشیم، افزود: در حال حاضر قریب به ۳۰ ستاد راهبری در حوزه های علمیه فعال هستند که یکی از آنها ستاد ورزش حوزه علمیه است که می بایست تعامل جدی تری با آن داشته باشید که می تواند در مباحث پژوهشی، بحث گفتمان سازی و تبلیغ همراه مجموعه معاونت توسعه بانوان وزارتخانه باشد.

 

کد خبر 1175783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha