به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، مردم ایران در فراق عالم ربانی آیت الله فاطمی نیا به سوگ نشستند عالمی که فرسنگ ها نور را در دل عاشقان و مشتاقان حریم الهی نشاند.عالمی که همواره با درد مردم همدردی می کرد و حسن خلق ایشان زبان زد بود.
آیت الله سید عبدالله فاطمی نیا صبح روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه پس از طی یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت و مراسم وداع با پیکر مطهر این عالم بزرگوار ساعت ۲۲ شب گذشته در مسجد امام صادق علیه السلام با حضور جمعی از عاشقان و دلدادگان این عالمه فرهیخته برگزار شد همچنین مراسم تشییع پیکر آیت الله سیدعبدالله فاطمی نیا امروز سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ صبح در دانشگاه تهران برگزار شد و ساعت ۱۷ از مسجد امام حسن عسکری علیه السلام در شهر قم به سمت حرم حضرت معصومه سلام الله علیها رهسپار میشود.
مراسم بدرقه پیکر آیتالله سید عبدالله فاطمینیا از ساعت ۹ با تلاوت آیات قرآن در دانشگاه تهران آغاز شد و پس از سوگواری و مرثیه سرایی نماز بر پیکر این استاد اخلاق با حضور عاشقان و شاگردانش اقامه شد.در این مراسم شخصیت هایی همچون سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، علی اکبر صالحی مدیر سابق انرژی اتمی، سید محمود دعایی روزنامهنگار پیشکسوت و سید محمود علوی وزیر سابق اطلاعات حضور داشتند.
با وجود اعلام تعطیلی به دلیل آلودگی هوا جمعیت چند هزار نفری در این مراسم شرکت کردند و با سینه زنی و ذکر مصیبت سیدالشهدا، پیکر آیت الله فاطمی نیا را تا میدان فلسطین بدرقه کردند.
آیت الله فاطمینیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز چشم به جهان گشود. از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میر اسماعیل) که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد میرزا حسن مصطفوی (از شاگردان سید علی قاضی) تحصیل کرد. وی همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال کرد و پس از مصطفوی از محضر علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمد تقی بهجت و علامه جعفری در علوم اسلامی و عرفان استفاده کرد.
از وی آثار ارزشمندی در زمینه آگاهی اسلامی و شرح مفاهیم شیعی به جا مانده که از آن جمله می توان به نکتهها از گفتهها، فرهنگ انتظار: در مورد غیبت امام زمان و مباحث اسلامی دیگر، فرجام عشق: شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، به زبان فارسی و اردو، یک نکته از هزاران در دو جلد شامل فرهنگ انتظار و فرجام عشق، ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، دربارهٔ رویداد غدیر خم، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، نغمه عاشقی اشاره کرد.
آیت الله فاطمی نیا در یکی از سخنرانی های خود پیرامون هجرت از دنیا و کوتاه شدن دست انسان از عالم دنیا این چنین می گفت: مرگ، تمام شدن نیست بلکه رسیدن به یک گشایش است. اهل تحقیق می گویند صاحب نفوس مستعده که می میرند، دستشان از این دنیا بالاتر است در حالی که وهابیان این چیزها را نمی فهمند. بدن، مرکب است و در عین حال یک مزاحم هم هست. وقتی این تیر و تخته (بدن) را بر می دارند، دستشان بازتر می شود. بنده می دانم و یقینا این طور است. مثلا میرزای قمی الان دستش بازتر از دنیاست.
نظر شما