به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، جعفر توان سرپرست فرمانداری شهرستان سقز در آئین اختتامیه جشنواره تئاتر کُردی سقز گزارشی از روند برگزاری این رویداد و ظرفیتهای فرهنگی و هنری شهرستان را ارائه کرد و با اشاره به اینکه جشنواره تئاتر کردی یکی از افتخارات و برند این شهر تاریخی است، بر ثبت جشنواره تئاتر کُردی سقز در تقویم مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد.
توان افزود: این جشنواره در شهر سقز و بین هنرمندان این دیار، جایگاه ویژهای دارد و از جامعه هنری به ویژه هنرمندان عزیز تئاتر تشکر میکنم که در شرایط سخت و بعد از وقفه دو ساله به دلیل شیوع کرونا، دوباره چراغ تئاتر را در این شهر روشن نگه داشتند.
وی بیان کرد: معتقدم که تئاتر باید در جایگاه رفیع خود بایستد که انجام این امر نیاز به اهتمام ویژهای دارد.
سرپرست فرمانداری شهرستان سقز یادآور شد: تلاش خواهیم کرد هر سال با کمک ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و هنرمندان عزیز، برای بالابردن کمیت و کیفیت آن اعتبار مشخصی در نظر بگیریم چون باور داریم اعتبار حلقه مفقودی جشنواره سقز است.
فرماندار ویژه سقز یادآور شد: از هر ۱۶۰ میهمان داخلی و خارجی که در قالب ۱۰ گروه و همچنین دکتر بهروز غریب پور، سرمایه فاخر و ارزشمند استان کردستان و دکتر حمیدرضا نعیمی و گوران علی کریم از سلیمانیه عراق که به عنوان داور در این جشنواره شرکت کردهاند، تشکر کنم.
دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز نیز در این مراسم بیان کرد: طی فراخوانی که برای هنرمندان کُردزبان اعلام کردیم ۴۰ اثر شامل ۲۱ اثر خارجی و ۱۹ اثر داخلی به دبیرخانه جشنواره هیفدهم ارسال شده بود که در نهایت توسط هیات داوران ۱۰ نمایش برای این جشنواره انتخاب شد.
فریدون حامدی تصریح کرد: پس از برگزاری ۱۷ دوره از جشنواره تئاتر کُردی سقز زیبنده این جشنواره نیست که در تقویم هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت نشود و دارای ردیف و اعتبار مشخصی نباشد.
وی با بیان اینکه نبود زیرساختهای برگزاری این جشنواره بشدت احساس میشود، عنوان کرد: از همه دلسوزان و مسئولان استان همیشه فرهنگی کردستان خواستاریم زمینه را برای برگزاری وزین جشنواره تئاتر کُردی سقز در سالهای آینده فراهم کنند.
نظر شما