حجت الاسلام «محسن کرفی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه اثرگذار مساجد در توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی، اظهار کرد: از صدر اسلام تاکنون مسجد اولین مکانی بوده است که توسط پیامبراکرم(ص) در مدینه ساخته شد و پایگاهی برای عبادت بندگان محسوب می شده است.
کارشناس مسئول اعزام دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به کارکرد آموزشی مساجد در صدر اسلام، بیان کرد: پیامبر اکرم(ص)، مسلمانان را در مسجدالحرام گرد هم می آورد و از احکام الهی سخن می گفت و در مسجد النبی(ص) نیز به تعلیم و آموزش قرآن کریم و مناظرات علمی می پرداخت. در اهمیت آموزش قرآن کریم در مسجد نیز پیامبر(ص) فرمودند: «انِّما نُصِبَتِ المساجدُ للقرآن، همانا مسجدها برای (خواندن، آموختن و ترویج) قرآن برپا شده اند».
وی با تاکید بر اینکه پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) در جلسات قرآنی مساجد شاگردان بسیاری را تربیت و به جامعه اسلامی معرفی نمودند، ابراز کرد: در جامعه ما نیز در مقطعی شاگردانی که در جلسات معارف اسلامی و قرآنی مساجد رشد و پرورش یافتند، بار عظیم فکری و فرهنگی و دینی جامعه اسلامی را بر عهده داشته اند. اما در سال های گذشته برنامه های قرآنی تا حدودی در مساجد کمرنگ شد و مسئولین در این زمینه غفلت هایی داشته اند، به طوری که فعالیت های قرآنی به خارج از مساجد سوق یافت.
حجت الاسلام کرفی ادامه داد: یکی از راه های تقویت فعالیت های قرآنی مساجد، برگزاری محافل انس با قرآن، جلسات تفسیر، تدبر قرآن کریم و دعوت از شخصیت های قرآنی و استفاده از نخبگان و تعامل مسجد و مدرسه در برگزاری برنامه های قرآنی است. بنابراین ضرورت دارد که با ظرفیت سازی، بسترسازی و تامین نیروهای متخصص و انگیزه بخشی برنامه های قرآنی مساجد را بیش از پیش تقویت کنیم.
وی یکی از مسائل کشور را آسیب های اجتماعی و مفاسد اخلاقی دانست و گفت: امروز رفع بسیاری از آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق، بدحجابی و ... از طریق مساجد قابل پیگیری است، اگر مساجد در این زمینه با برنامه ورود کنند، می توانند نقش اثرگذاری داشته باشند.
نظر شما