به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «محمد شهباز گهروئی» امروز (یکشنبه 1 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب و آزادسازی خرمشهر، شاید 200 سال بود که مردم ایران موفقیت اینچنینی کسب نکرده بودند و چه بسا ادبیات حماسی ما به این دلیل اوج گرفت که هیچ گونه ظفری در این مدت نداشتیم.
رئیس حوزه هنری خوزستان با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن سال 1357 و آزادسازی خرمشهر در سوم خرداد 1361 حماسه بزرگی بود به وقوع پیوست افزود: آزادسازی خرمشهر تنها آزادسازی یک قطعه زمین نبود بلکه بازگشت غرور و عزت ملی به مردم ایران بود که این غرور ملی و دفاع جانانه راهمچنان در عرصههای مختلف شاهد هستیم.
وی با اشاره به اینکه سوم خرداد نقطه عطف مهمی برای تاریخ ایران بود اضافه کرد: قطعا این موفقیت به خاطر قدرت معنوی و ایمان به خداوند بود که با پیروزی انقلاب اسلامی دوباره احیا شد؛ امروز نیز پیروزی در جنگ اقتصادی و جنگ نرم بدون داشتن ایمان امکانپذیر نیست و باید بدون چشمداشت و با کار جهادی به مقابله با این جنگ بپردازیم.
شهباز گهروئی به برنامههای حوزه هنری خوزستان در چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر اشاره کرد و ادامه داد: در این راستا برنامهها 2 دسته هستند، یک دسته برنامههای ملی است که چون سوم خرداد یک رویداد ملی است تلاش کردیم حوزه هنری کشور را نیز درگیر کنیم و دسته دوم برنامههای استانی و شهرستانی تحت عنوان روز ملی مقاومت است.
وی از برگزاری رویداد ادبی ملی «نشان بهروز» برای اولین بار توسط حوزه هنری خوزستان خبر داد و ابراز کرد: این رویداد یکی از برنامههای ملی حوزه هنری است که جهت گرامیداشت یاد و خاطره هنرمند شهید «بهروز مرادی» برگزار میشود و بناست دبیرخانه این رویداد هر سال در سوم خرداد به یک هنرمند یا گروه هنری که بهترین اثر ماندگار با موضوع خرمشهر را تولید کند، این نشان اهدا شود.
رئیس حوزه هنری خوزستان با بیان اینکه با این اقدام هم توجه هنرمندان را به خرمشهر جلب میکنیم و هم به واسطه آثار تولیدی از این شهر میتوانیم شاهد آبادانی خرمشهر در حوزههای مختلف باشیم تصریح کرد: چند سال گذشته کتابی از زندگی شهید مرادی توسط بسیج دانشجویی به چاپ رسید و این شهید به عنوان شهید شاخص دانشجویی معرفی شده بود.
وی اذعان کرد: شهید بهروز مرادی متولد 1335 خرمشهر بود و در مقاومت 45 روزه خرمشهر و آزادسازی این شهرستان حضور داشته و اواخر دوران دفاع مقدس در سال 1367 به درجه رفیع شهادت نائل آمد؛ تابلوهای ورودی خرمشهر با عبارت «این شهر به خون شهدا معطر است با وضو وارد شوید» و «به خرمشهر خوش آمدید، جمعیت ۳۶ میلیون نفر» از آثار به یادماندنی آن شهید است.
شهباز گهروئی از رونمایی تندیس فاتحان خرمشهر در سوم خرداد خبر داد و بیان کرد: در این مراسم سه تندیس شهید «محمد جهانآرا»، شهید «بهنام محمدی» و شهید «محسن وزوایی» در سوم خرداد رونمایی میشوند؛ قرار است این تندیسها در فضای مناسبی در خرمشهر جانمایی شوند و هر سال یک تا 2 تندیس از شهدا به آنها اضافه کنیم تا به نوعی تاریخ شفاهی برای نسلهای آینده باشد.
وی برگزاری جشن بزرگ مردمی فاتحان با حضور بیش از هفت هزار نفر از مردم با موضوع آزادسازی خرمشهر را از دیگر برنامههای سوم خرداد دانست و خاطر نشان کرد: در این روز با حضور رئیس حوزه هنری کشور کلنگ تعمیر و بازسازی سینما نخل خرمشهر به زمین زده میشود و بناست هفت تا هشت سالن، کافه کتاب، مجتمع فرهنگی و ... به این سینما اضافه شود.
رئیس حوزه هنری خوزستان مسجد جامع خرمشهر را نماد مقاومت این شهرستان در دوران دفاع مقدس دانست و تاکید کرد: به این مسجد باید یک نگاه ملی داشته باشیم و بتوانیم این فضا را به لحاظ زیربنایی و بصری احیا کنیم تا از آسیب حفظ شود و از رسانهها میخواهیم در این خصوص مطالبهگری کنند.
وی رونمایی از پنج اثر مکتوب رمان با موضوع خرمشهر، رونمایی از 11 جلد کتاب نمایشنامههای بچههای مسجد برای اولین بار، برگزاری کارگاه داستان ویژه هنرمندان داستان نویس در کتابخانه شریف خرمشهر با مشارکت حوزه هنری و اداره کل حفظ آثار دفاع مقدس استان و با تدریس مجید قیصری و ... را از دیگر برنامههای سوم خرداد عنوان کرد.
شهباز گهروئی همچنین با اشاره به برنامههای چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری مردم دزفول یاد آور شد: به همین مناسبت به همت دفتر حوزه هنری دزفول از 2 کتاب «شهید پیشرو» زندگی و مبارزات شهید «حجتالاسلام عبدالحسین سبحانی» و «از دزفول تا سرچشمه» مبارزات شهید «حجتالاسلام محمدکاظم دانش» به نویسندگی غلامرضا درکتابیان رونمایی میشود.
نظر شما