حجت الاسلام«حسین رحیمی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند اظهار داشت: وقف از سنتهای زیبای اسلامی و تجلی احسان و نیکوکاری در سیره ائمه اطهار (ع) محسوب می شود و در منابع فقهی درباره فضیلت آن بسیار بیان شده است.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: در فقه، وقف را به معنای حبس کردن مال و رها کردن منفعت یا ثمره آن گفته اند، بدین ترتیب که پس از وقف از نقل و انتقال مال یا از میان رفتن آن جلوگیری و منافع آن در نیت واقف هزینه میشود به همین علت آن را صدقه جاریه مینامند، چرا که منافع آن پیوسته جاری و ساری باقی میماند.
وی با بیان اینکه کاملترین مصداق صدقه نیز وقف است، افزود: در وقف اصل مال انسان ثابت می ماند و منافع آن نیز، جریان خواهد داشت و هیچ صدقهای چون وقف چنین مزیتی جاودانه ندارد.
حجت الاسلام رحیمی با اشاره به ثبت وقف های جدید در خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۴ وقف جدید به ارزش ۶ میلیارد تومان با نیات درمان، کمک به نیازمندان، هزینه ازدواج جوانان، فعالیتهای قرآنی و هزینه های جاری مساجد در شهرستان های قائنات، زیرکوه، فردوس، طبس، بشرویه و خوسف به ثبت رسیده است.
معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با بیان اینکه 10 هزار و 158 موقوفه در خراسان جنوبی وجود دارد، ادامه داد: تعداد نیات 15 هزار و 253 و بیشترین نیات موقوفات مربوط به بخش مذهبی است.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی نیازمند ثبت موقوفات جدید با نیات کمک به بخش های درمانی، آموزشی، قرآنی، دانش آموزان و دانشجویان نیازمند، کمک به فقرا، خیرات و مبرات و میلاد ائمه اطهار(ع) است.
حجت الاسلام رحیمی در پایان گفت: برگزاری نشست های تخصصی وقف با هدف ایجاد وقف جدید، اجرای نیات واقفین بر اساس برنامه های ابلاغی و استفاده مردم از آثار و برکات وقف، استفاده از ظرفیت مبلغین بومی و اعزامی در جهت ترویج فرهنگ وقف با راه اندازی دفاتر مشاوره وقف، غرفههای پاسخ به مسائل شرعی و خیمه های معرفت از مهم ترین برنامه های اوقاف جهت ترویج فرهنگ وقف در جامعه است.
نظر شما