به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت امروز در دیدار جمعی از علمای کشور نپال اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه حج تجربیات خوبی دارد و کشورنپال می تواند از این تجربیات استفاده استفاده کند.
سرپرست حجاج ایرانی در این دیدار که امروز دربعثه مقام معظم رهبری انجام شد، با بیان اینکه برنامه حج در ایران از گذشته همواره رو به رشد و تکامل بوده است، به تشریح نحوه حج گزاری ایرانیان در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز پرداخت.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حوزه حج و زیارت به صورت مستقل مورد توجه قرار گرفت و کلیه امور و وظایف برای زائران پیش بینی و انجام می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تعداد حجاج ایرانی در سال های گذشته حدود 85 هزار نفر و ترکیب کاروانها از شیعیان و اهل سنت بوده است، گفت: هر اقدام و خدماتی که برای شیعیان انجام می شود، دقیقا همان اقدامات و خدمات برای عزیزان اهل سنت هم انجام میگیرد یعنی همه به عنوان شهروند جمهوری اسلامی ایران به صورت مساوی از خدمات بهره مند می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه درجمهوری اسلامی ایران، سه مجموعه ماموریت حج را انجام میدهند؛ اظهار داشت: مسئولیت اداره جامع حج و برنامه های فرهنگی برعهده بعثه مقام معظم رهبری است. بخش سنگین اجراء برعهده سازمان حج و زیارت است که شامل ارائه خدمات به زائرین از جمله ترابری، اسکان، تغذیه و تدارکات و... می باشد. سومین بخش هم هیئت پزشکی است که در شهرهای مکه و مدینه با بهره گیری از پزشکان حاذق خدمات قابل توجه بهداشتی و درمانی به زائران ارائه میکند.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت افزود: برای تغذیه زائران در عربستان در آشپزخانه پیشرفته و مطابق ذائقه ایرانیان غذا طبخ میشود.
وی تصریح کرد: درایام تشرف زائران علاوه بر آموزش مناسک، زائرین با آداب حج و تاریخ زندگی پیامبر (ص) آشنا میشوند، همچنین در سرزمین وحی یکسری آداب داریم که مورد توجه زائران قرار میگیرد؛ قرائت ادعیه به خصوص از صحیفه سجادیه منسوب به امام زین العابدین(ع) و دعای مکارم اخلاق، دعای پدر و مادر در حق فرزند و دعای فرزند بر حق پدر و مادر از جمله مواردی است که جزء اصلی و روح بخش برنامه های مذهبی و فرهنگی در سرزمین وحی می باشد.
وی با بیان تفاوت های آموزش های ارائه شده به حجاج در کشورمان با نپال، به وجود پژوهشکده حج و زیارت در قم و فعالیت های آن اشاره کرد و گفت: طبق اظهار نظر برخی از شخصیت های عربستان، حج گزاری ایرانیان از نظام و انسجام معقول و متینی تشکیل شده است .
وی تاکید کرد: امروز با افتخار اعلام می کنیم آمادگی داریم تا تجربیات خود را در این زمینه در اختیار کشورهای اسلامی از جمله نپال قرار دهیم، پیش از این هم این تجربیات را در اختیار برخی از کشورها قرار داده ایم که الحمدالله نتایج خوبی حاصل شده است.
بر اساس این گزارش، در ادامه این نشست محمد زین العابدین ازعالمان نپال اظهار داشت: در قبل از کرونا کشور نپال 2500 نفر برای تشرف به حج سهمیه داشت، اما امسال بعد از کرونا سهمیه این کشوربه 550 نفر رسید و درخواست داریم که یکی از متخصصین حوزه حج و زیارت به کشور نپال اعزام شود تا آشنایی کامل با این امور صورت گیرد.
وی ادامه داد: حجاح نپال مراسم خاص خود را دارند و قبل از رفتن به حج یک دوره تربیتی و آشنایی با مناسک برای آنان برگزار میشود.
این عالم و نویسنده نپالی افزود: امروز اینجا هستیم که میان حجاج نپالی و حجاج ایرانی ارتباط سازنده ای شکل گیرد و خواهان این هستیم که هماهنگی های خوبی در این زمینه انجام شود. همچنین امیدواریم که با شکل گیری این ارتباطات در سال یک مبلغ از ایران اسلامی به کشور نپال سفر کند و بتوانیم از تجربیات و حضور آنان بهره مند شویم.
در ادامه این نشست، مولانا محمد بشیرالدین امام جمعه شهر گورکها نپال درباره نحوه ارائه آموزش به حجاج این کشور توضیحاتی داد و اظهار داشت: از طرف کمیته حج نپال یکسری آموزش ها در یک هفته ارائه میشود و اطلاعاتی هم در اختیار زائران قرار میگیرد اما آنطور که باید این اطلاعات و آموزش ها جامع و کافی نیست.
وی درپایان گفت: ما در تلاش هستیم تا اطلاعات کامل را در اختیار حجاج قرار دهیم چرا که در مراسم حج بیشتر کارها بر عهده خودمان است.
نظر شما