خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: مساجد یکی از آثار اسلامی زیبا در هر کشوری محسوب می شود و نقش دینی، اجتماعی و فرهنگی مهمی در جهان اسلام دارند.
بر همین اساس، بزرگ ترین و زیباترین مساجد در جهان را معرفی می کنیم:
مسجد دهلی نو
مسجد جامع دهلی نو برای 25 هزار نمازگزار ظرفیت دارد و ساخت آن در سال 1656 میلادی تکمیل شده است.
ساخت این مسجد در زمان شاه جهان اول آغاز شده است و مسجد جامع دهلی یا جامع مسجد یا مسجد جهان نما، از مهم ترین مساجد هندوستان و بزرگترین و زیباترین مساجد عالم اسلام تا اواخر قرون بیستم بوده است.
ابن بطوطه در سفرنامه خود این مسجد را به عنوان بزرگ ترین مسجد جهان توصیف و از نوادر روزگار دانسته است. حیاط بیرونی مسجد از ماسه سنگ قرمز و دیوارها از سنگ قرمز و مرمر سیاه و سفید ساخته شده و دارای دو منار و سه گنبد مرمرین اصلی و چند گنبد و مناره کوچک تر است.
مسجد شیخ زاید
مسجد شیخ زاید برای 40 هزار نمازگزار ظرفیت دارد و 22 هزار متر مربع مساحت دارد.
مسجد شیخ زاید مسجدی در شهر ابوظبی، کشور امارات است. این مسجد نوزدهمین مسجد بزرگ دنیا است در رتبه های اول تا سوم این حیطه مساجدی مانند (مسجد الحرام) ، (مسجد النبی) و (حرم امام رضا (ع) در ایران) ، قرار دارند. مسجد شیخ زاید یکی از نقاط دیدنی امارات متحده عربی به شمار می آید.
نام این مسجد از شیخ زاید بن سلطان آل نهیان گرفته شده است که بنیان گذار مسجد و نخستین رئیس کشور امارات بوده و در همین مسجد دفن شدهاست. او در ۲۰ رمضان ۱۴۲۵ ه. ق (۴ نوامبر ۲۰۰۴ میلادی) درگذشت و قبر وی در سمت شمال مسجد واقع شده است. این مسجد به طور رسمی در ماه رمضان در سال ۲۰۰۷ میلادی گشوده شد.
مسجد صالح
مسجد صالح در یمن قرار دارد و در جایگاه هشتم در میان بزرگ ترین مساجد به شمار می رود. این مسجد برای 44 هزار نمازگزار ظرفیت دارد و در سال 2008 میلادی افتتاح شده است و در آن زمان برای ساخت آن 60 میلیون دلار هزینه شده است.
مسجد پادشاهی لاهور
مسجد بادشاهی یا مَسجـِدِ پادْشاهی یا مسجدِ عالَمگیری یکی از مساجد تاریخی پاکستان است که در شهر لاهور واقع شده است. این مسجد به دستور اورنگ زیب عالمگیر، آخرین امپراتور گورکانی هند در سال ۱۶۷۳ میلادی (۱۰۵۰ شمسی) ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی در پاکستان به شمارمی رود. این مسجد دومین مسجد بزرگ پاکستان به حساب می آید.
از مسجد بادشاهی به عنوان نقطه تحولی در تاریخ معماری شبه قاره هند یاد میشود که همه شکوه و زیبایی دوره گورکانی در آن متمرکز شده است.
نظر شما