باغ موزه دفاع مقدس همدان بزرگ ترین باغ موزه کشور

باغ موزه دفاع مقدس همدان در شش فاز با هفت و نیم هکتار مساحت، بزرگترین باغ موزه در سطح کشور محسوب می‌شود.

خبرگزاری شبستان_ همدان: هشت سال دفاع مقدس اگر چه اوج اظهار کینه و عداوت نسبت به امت عاشورایی ایران ولی بدون شک سببی شد که آتشفشان وجود مردان خدا را در مقطعی زرین از تاریخ اسلام به فوران برساند.
 هشت سال دفاع مقدس هویت اصلی نسل انقلاب را برای آیندگان ترسیم می کند آیندگانی که از آنهمه زیبایی در پشت جبهه، خط مقدم و بعد از فرجام، تنها حکایتی می شنوند.

آنچه در دفاع هشت ساله ملت مسلمان ایران از جهات مختلف با تمامی جنگ ها در طول تاریخ متفاوت است بیان تفاوت هاست. بیان همین تفاوت اساسی باغ موزه دفاع مقدس طراحی می شود، برای پاسخگویی به سؤالات نسلهای آینده  و زبان هنر بهترین و گویاترین زبان برای به نمایش درآوردن فرهنگ دفاع مقدس در این مکان است.
این مکان برای بایگانی کردن واقعیت ها در چهار دیواری موزه طراحی نشده بلکه ضرورتی برای حفظ نمادهایی از ارزش های بدست آمده با قطره قطره خون شهیدان است.

 

تا کنون 5/11 میلیارد تومان برای باغ موزه همدان هزینه شده است
 مدیر باغ موزه دفاع مقدس همدان با بیان اینکه در به ثمر رسیدن این باغ موزه عظیم همه تلاش کردند، به خبرنگار شبستان گفت:تاکنون 5/11 میلیارد تومان برای باغ موزه همدان هزینه شده است.

 

سرهنگ امیر روشنایی افزود: این کار در سال 76 با همت استاندار وقت آغاز شد و حلقه‌ای از مدیران با تقسیم کار در بحث طراحی هنری؛ فنی و غیره کار را پشتیبانی کردند.


وی با بیان این که این کار با نگاه مرشدانه عاشقان جهاد و شهادت به نحوی پیش رفت تا مورد عنایت شهدا واقع شود، تصریح کرد: همه مسئولان ذیربط کمر همت بستند تا این کار شکل گرفت و بسیاری در پیشرفت آن به نحوی سهیم بودند.


مدیر باغ موزه دفاع مقدس همدان گفت: بزرگمردانی چون سردار همدانی و سردار شادمانی، کیانی و... تلاش‌های بسیاری در این زمینه مبذول داشتند.


وی ادامه داد: برای باغ موزه در ابتدا 2 هزار متر فضا در نظر گرفته شده بود که با تغییر کاربری و پیشرفت کار کم کم این متراژ به 75 هزار متر رسید و با نگاه متفاوت هنری و مدیریتی کار انجام شد.


روشنایی خاطرنشان کرد: در موزه‌ها اگر از دفاع مقدس حرفی زده می‌شود باید به دوران اسلام بازگشت که بر این اساس چیزی که در موزه دفاع مقدس در همدان به آن توجه خاصی شد خاستگاه دلیران دفاع مقدس با عنایت به فرهنگ عاشورا بود که این نگاه سبب شد فضای بیرون باغ موزه با صحنه عاشورا به تصویر کشیده شود.


وی افزود: بخش گالری جهاد سازندگی در این باغ موزه طراحی شد که همه این مباحث با یک نگاه مدیریتی هدفدار طراحی شده است.


وی با اشاره به بخش جنگ نابرابر در باغ موزه گفت: این بخش را در باغ موزه داریم که به شکل عینی استفاده از ادوات مختلف کشورهای دیگر برای عراق در برابر نیروها و ادوات ایران نمایان است و به تصویر کشیده شده است. 

 

تا کنون 4 فاز از باغ موزه همدان افتتاح شده است
 
مدیر بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان نیز گفت: باغ موزه دفاع مقدس همدان با هفت و نیم هکتار مساحت، بزرگترین باغ موزه در سطح کشور در شش فاز است که تا کنون 4 فاز آن به بهره برداری رسیده است.
  

جعفر زمردیان افزود: بیش از 13 سال روی این پروژه تفکر و مطالعه شده است و در طول این چند سال، مطالعات کاملی روی موزه‌های کلاسیک، باغ موزه‌های دفاع مقدس و همچنین موزه‌های غیر دفاع مقدس و چند مورد از موزه‌های خارج از کشور برای کسب اطلاعات بیشتر انجام شد.
 

وی بیان کرد: باغ موزه همدان در بهترین نقطه استان از نظر آب و هوایی قرار گرفته و نگاهی که بر آن حاکم است یک نگاه ارزشی است نه ابزار محور و سلاح محور است.


زمردیان ادامه داد: در طراحی این مجموعه مقدس سعی شده از افراد خبره و کسانی که در منطقه حضور فعال داشتند و شرایط محیطی را لمس کرده و با فرهنگ دفاع مقدس آشنا بودند، استفاده شود.
 

وی افزود: برای ساخت این باغ موزه سه گروه 10 تا 12 نفری تشکیل شد که گروه اول معماران، گروه دوم مهندسین سازه و تأسیسات و گروه سوم هنرمندان مرتبط با موضوع طراحی بودند.


وی تصریح کرد: تکیه بر عاشورا، نقطه آغاز حرکت رزمندگان، خاستگاه مرکزی آنها همه و همه در طراحی و ساخت این باغ مد نظر قرار گرفته شده است.


زمردیان گفت: این باغ موزه در شش فاز طرحی شده که فاز نخست 5 هزار مربع متراژ و شامل آمفی تئاتری با گنجایش 170 نفر، یک ساختمان اداری به متراز 2 هزار و 500 متر مربع و حرم شهید گمنام به مساحت 300 متر مربع است.


در فاز دوم، موزه کلاسیک در 3 هزار متر مربع، گالری بیان نقش نیروی هوایی، گالری شهدا و جنگ نابرابر، چیدمان در دو هکتار و گالری قرارگاه مقدم قبل از جبهه قرار گرفته است.


فاز سوم عبارت است از اجرا و طراحی محوطه بیرونی، اجرای صفه سرداران، صفه عاشورا، کتیبه مقاومت، صفه دفاع مقدس، صفه ولایت برای تبیین نقش امام و رهبری، فضاسازی و نماسازی نمای بیرونی از سنگ گرانیت و خاکریز مقاومت و عروج که اسامی 8000 شهید به همراه تندیس عروج تعریف شده است.


فاز چهارم نیز دریاچه مصنوعی در 6 هزار متر مربع، طراحی آبنمای موزیکال برای نمایش فیلم‌های دفاع مقدس بر پرده آبی به طول 40 متر و ارتفاع 20 متر، پخش موزیک‌های مرتبط با دفاع مقدس از طریق آب نما و اجرای حرکات موزون با موسیقی توسط ناظرهای الکترونیکی، حرکت آب و ایجاد مه سازی روی دریاچه و سکوهای نشیمن برای 2 هزار نفر را شامل می‌شود.


در فاز پنجم احداث پارک دفاع مقدس به مساحت دو و نیم هکتار، برای افزایش فضای سبز و محیطی با نشاط برای عموم مردم با المان‌ها و اداوات نیمه سنگین به جا مانده از ارتش عراق، استفاده از تندیس فرماندهان و رزمندگان نقش آفرین نیز طراحی شده است.


فاز ششم نیز شامل ساخت پانوراما به مساحت 7 هزار مترمربع در استوانه‌ای به قطر 42 متر و ارتفاع 27 متر در سه طبقه است که در واقع جبهه واقعی خرمشهر از ابتدای شروع جنگ در این شهر تا پایان آن به شکل‌های مختلف طراحی و ترسیم می‌شود.


زمردیان خاطر نشان کرد: همچنین نقش استان همدان در دو منطقه حساس مرصاد و سرپل ذهاب تعریف شده و ایجاد افکت‌های نور و صدا در پانوراما نیز طراحی شده که سال 1391 این فاز به بهره برداری می‌رسد.

 

پایان پیام/

کد خبر 118248

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha