به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «سید عبدالله ارجائی» امروز سه شنبه (۱۷ خرداد) در سی و دومین نشست معاونین فنی و عمران کلان شهرها، بیان کرد: در جایی مانند مشهد و شهرهای مشابه ارتباط بین معنویت و عمران شهری باید چگونه باشد؟ توسعه اماکن پیرامونی مضجع امام هشتم از فضای بسیار کم در سده گذشته، امروز به بنای فاخر قابل استناد و مباهات برای کشور چه از نظر وسعت و چه از نظر سبک معماری تبدیل شده است.
شهردار مشهد با طرح این سوال که حرم کجاست؟ افزود: اگر گیتهای ورودی به جای فلکه آب در چهارراه دانش واقع میشد ما کدام در و دیوار را میبوسیدیم؟ چرا معنویت را در حصار عمران محصور میکنیم؟ چطور دلمان میآید امام رضا (ع) را محدود به گیتهای آستان قدس رضوی کنیم؟
وی بیان کرد: دوره ششم مدیریت شهری مشهد را حرم شهر میداند و هر فعالیت عمرانی باید با این فلسفه ذاتی همخوانی داشته باشد، درحال حاضر حرم کانون کالبدی شهر نیست و شهرسازی و عمران مطابق با فلسفه ذاتی شهر پیش نرفته است.
ارجائی تصریح کرد: برخی معتقد به افرایش عرض خیابان، ساخت تقاطعهای غیرهمسطح در راستای تسهیل عبور و مرور هستند همچنین مانع ورود خودرو شخصی به مرکز شهر هستند، آیا تسهیل زیارت شرط است یا رعایت دستورالعملهای خارجی در شهر؟
وی گفت: گاهی گرفتار تقدم سرعت بر دقت و کیفیت میشویم که آفت بزرگ در شهرداریها است؛ فداکردن کیفیت، دقت و مطالعات پای سرعت محصوصا در سالهای پایانی آن چیزی است که آیندگان ما را نخواهند بخشید.
شهردار مشهد افزود: موضوع بعدی ایمنی در فعالیتهای عمرانی است که در این زمینه مشکلات قانونی وجود دارد که در این مجمع باید به بحث گذاشته شود و به ساختارهای بالادستی ارائه شود به عنوان مثال ضوابط آتشنشانی براساس پایانکار مورد بررسی قرار میگیرد در صورتی که نقشه در زملن پروانه مورد تایید قرار گرفته و بعد از احداث پروژه ضوابط تغییر میکند؛ این گره کور را چه کسی باز میکند؟!
وی ضمن اشاره به اینکه امروز مردم بین حرفهای متناقص ما درگیر هستند، تصریح کرد: انتظارم این است کتابچهای از راهکارها ایجاد و چند نفر پیگیر حل آن شوند، شهرداریها عرصه وسیعی برای خدمت به مردم هستند و خادمین نیز در خط مقدم جبهه اثبات کارآمدی اسلام قرار دارند که پیشانی آنها حوزه عمران است.
نظر شما