حجت الاسلام «جواد محدثی» در گفتگو با خبرگزاری شبستان از مشهد با اشاره به اینکه فرهنگ رضوی مجموعه ای از آموزه های اتحادی، اخلاقی، تربیتی و اجتماعی است، گفت: جشنواره های امام رضا علیه السلام فرصتی را برای تولید کار های جدید فراهم می کند و کمک می کند تا کسانی که در جامعه چندان اقبال و توجهی به این مسائل ندارند توجه شان به سخنان و سیره بزرگان دین جلب شود.
این نویسنده دینی بیان کرد: مسئولان با برگزاری این جشنواره کارهای انجام شده را به منصه ظهور رسانده و انگیزه آفرینی می کنند برای دیگر افرادی که در این زمینه استعداد دارند.
وی اظهار کرد: همان طورکه خود امام رضا (ع) فرموندند «اگر مردم احادیث ما را بدانند و حرف های خوب و زیبای ما را بشناسند به ما توجه کرده و از ما پیروی می کنند»، بنابراین طبیعی است اگر ما بخواهیم فرهنگ رضوی در جامعه مطرح باشد یکی از راه های آن برگزاری این گونه جشنواره ها ست تا افراد را با سخنان و سیره معصومین و حضرت رضا(ع) گره بزند.
حجت الاسلام محدثی با اشاره به تالیفات خود در عرصه رضوی تصریح کرد: چند کتاب در عرصه رضوی نگارش کردم، مانند کتاب حکمت های رضوی که مجموعه ای از سخنان حضرت رضا(ع) با ترجمه و توضیح عرضه شده است و کتاب دیگرم سیره رضوی است که دارای چهل حدیث از سیره امام رضا(ع) است، این کتاب نیز همراه با ترجمه و شرح عرضه شده است.
وی با بیان اینکه کتاب اخلاق تربیتی امام رضا(ع) تالیف وی ابتدا به صورت مقاله و بعد به صورت کتاب به تحریر در آمده و همچنین فعالیت هایی در عرصه شعر رضوی نیز داشته است؛ افزود: به عنوان یک طلبه به فرهنگ رضوی توجه دارم و سیره اهل بیت(ع) را استفاده کرده و نشر می دهم.
این نویسنده افزود: بسیاری از هنرمندان و افراد صاحب ذوق و استعداد تولید اثر به شکل داستان، شعر، پژوهش، ساختن فیلم و کلیپ را دارند اما بسیاری از آنها نمی دانند که در ارتباط با چه نهادی ذوق و هنرخود را به منصه ظهور برسانند.
وی خاطرنشان کرد: امثال این استعدادهای پنهان در عرصه های مختلف فراوان وجود دارد از جمله در عرصه فرهنگ رضوی، وقتی رویدادهایی مانند جشنواره های امام رضا علیه السلام برگزار می شود و از افراد خواسته می شود که آنچه را که در توان دارند در زمینه ای گوناگون مرتبط با حضرت و فرهنگ اهل بیت(ع) استفاده کنند، زمینه ای فراهم می شود که بتوانند استعداد خود را عرضه کنند.
حجت الاسلام محدثی گفت: مثال این اتفاق برنامه اعتکاف بود. زمانی که جشنواره اعتکاف برگزار شد هزاران شعر و قطعه ادبی در باره ی اعتکاف رسید که اگر جشنواره فرهنگی هنری اعتکاف نبود این آثار و شعرها اصلا به وجود نمی آمد و یا این شاعران و اهل قلم شناسایی نمی شدند.
وی اظهار داشت: درباره فرهنگ اهل بیت و فرهنگ رضوی و آموزه های امام هشتم هم همین طور است زیرا بستر و معرفت را برای شناسایی افراد به وجود می آورد و آن ها نیز می توانند استعداد خود را محک بزنند تا فرهنگ جدید و آثار نو پدیدار شده و به غنای فرهنگ اهل بیت (ع) افزوده شود.
نویسنده آثار رضوی در ادامه با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ رضوی در جامعه با روش های جدید تاکید کرد: رهنمود های مختلفی را بزرگان مطرح می کنند یکی اینکه ما اگر بتوانیم با استفاده از هنر قلم، داستان، شعر مفاهیم رضوی سیره این بزرگان را به سبکی دلنشین و قلمی جذاب و داستانی گیرا مطرح کنیم طبعا مخاطبینی که به قصه، شعر و هنر علاقه دارند از این رهگذر در معرض این اندیشه ها، فرهنگ و هنر قرار می گیرند؛ بنابراین یکی از راه ها نشر و گسترش این فرهنگ به صورت مکتوب است.
وی با طرح این پرسش تا زمانی که علم و آگاهی به وجود نیاید چه انتظاری می توان داشت که افراد در بستر فرهنگ اهل بیت(ع) رشد کنند؟ افزود: برگزاری جشنواره و فراخوان شعر و مقاله یکی از راه های گسترش این فرهنگ دنی در جامعه است.
شایان ذکر حجت السلام جواد محدثی سال 1395 به عنوان خادم برگزیده فرهنگ رضوی معرفی شده بود.
نظر شما