فعالیت بیش از ۳ هزار صنعتگر در رشته‌های صنایع دستی خوزستان

ارسطوزاده گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰ رشته فعال صنایع‌دستی در خوزستان وجود دارد و بیش از سه‌هزار نفر صنعتگر فعال دارای مجوز در این رشته‌ها فعالیت می‌کنند.

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «محمدحسین ارسطوزاده» به مناسبت روز جهانی صنایع‌دستی اظهار کرد: استان خوزستان به واسطه جایگاه تاریخی و دیرینگی آن که براساس اسناد، پیشینه آن به هفت‌هزارسال پیش می‌رسد، از خاستگاه‌های نخستین بشر و از مناطق قابل توجه در حوزه سکونت و تمدن بوده و به دلیل دارا بودن امتیازات مهمی مانند آب فراوان و شیرین، خاک حاصل‌خیز و ... جایگاه ویژه‌ای در طول تاریخ بشر داشته است.

 

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: استقرار بشر از گذشته‌های دور تاکنون در جغرافیای باستانی استان خوزستان باعث شده که امروزه شاهد برجای ماندن آثار متعددی از تمدن‌های گوناگون در جای‌جای این استان باشیم؛ به‌گونه‌ای که بخش عمده‌ای از تمدن بین‌النهرین در این استان زرخیز شاهدی بر جایگاه ویژه این منطقه از تاریخ بشر بوده و هست.

 

وی اضافه کرد: از همین روی، انسان‌های اولیه در این سرزمین به دلیل نیازهای اساسی، به کمک مواد و مصالح بوم‌آورد، به خلق آثار متعددی دست زدند که در بسیاری از آنها هنر و خلاقیت را می‌توان به روشنی در اشیاء مکشوف تاریخی به دست ‌آمده مشاهده کرد که این  خود نشانی است از ترکیب هنر و نیاز انسان‌های متمدن ساکن در این منطقه که امروزه این آثار را به عنوان صنایع‌دستی می‌شناسیم، در صورتی که در گذشته مصارف دیگری داشته‌اند.

 

ارسطوزاده با تأکید بر هنر انسان‌های گذشته تا امروز ساکن در خوزستان تصریح کرد: غنای فرهنگی و تاریخی و نیز تنوع قومی و آب و هوایی که امروز در این استان شاهد آن هستیم، از سرمایه‌های ملی کشور محسوب می‌شوند و منشاء خلق آثار متعددی هستند که با توجه به وسعت سرزمینی خوزستان، منجر به خلق آثار و دست‌ساخته‌هایی شده که امروزه به عنوان صنایع‌دستی استان می‌شناسیم.

 

وی خاطر نشان کرد: امروزه و با توجه به وجود هنرمندان مستعد در سراسر استان، باید با شناخت درست از این سرمایه ملی و کشف افراد مستعد و کمک در مسیر آموزش بهینه و معرفی استعدادهای موجود در رشته‌های  مختلف صنایع دستی، به  رشد اقتصادی استان خوزستان و کشور کمک کنیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان در تشریح وضعیت فعلی حوزه صنایع‌دستی در خوزستان عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۸۰ رشته فعال  صنایع‌دستی در استان وجود دارد و بیش از سه‌هزار نفر صنعتگر فعال دارای مجوز در این رشته‌ها هم‌اکنون فعالیت می‌کنند که البته افراد بسیاری نیز به صورت سنتی و خودجوش هم‌اکنون در جای‌جای خوزستان در زمینه صنایع‌دستی مشغول به فعالیت هستند که آمار قابل توجهی برای این سرمایه ملی در استان خوزستان محسوب می‌شود.

 

وی با اشاره به آثار هنرمندان دارای مهر اصالت و شهرهای ملی در استان ابراز کرد: در حال حاضر ۱۴۰ اثر دارای مهر اصالت ملی، ۴۰ کارگاه فعال، سه‌‌هزار کارگاه خانگی و پنج شهر ملی در حوزه صنایع‌دستی در خوزستان وجود دارند که امید است امسال با توجه به پیشرفت‌های صورت‌گرفته، تشکیل پرونده و بازدیدهای کارشناسان و ارزیابان یونسکو، شهر دزفول به عنوان شهر جهانی کپوبافی معرفی شود.

 

ارسطوزاده با بیان اینکه بیش از ۵۰ برنامه متنوع را برای هفته صنایع‌دستی برنامه‌ریزی کرده‌ایم ادامه داد: این هفته، فرصت مناسبی است برای معرفی و شناخت هرچه بهتر حوزه صنایع‌دستی و به اشتغال خانواده‌ها و افراد بسیاری در استان کمک خواهد کرد.

 

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون حوزه صنایع‌دستی یکی از راهکارهای مهم در راستای ایجاد اشتغال پایدار محسوب می‌شود، بر پرداختن بیش از پیش به این حوزه تأکید کرد و گفت: هم‌اکنون این صنعت در کشور نیز به عنوان یکی از راهکارهای عملی در حوزه اقتصادی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان یادآور شد: با توجه به اینکه ترویج حوزه صنایع‌دستی ممکن است با کمترین هزینه به بیشترین بهره‌وری چه به لحاظ اقتصادی و چه فرهنگی منجر شود، اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان طی هفته جاری برنامه‌های مختلفی در قالب برپایی کارگاه‌های آموزشی، نمایشگاه، انتشار، تبلیغ و ترویج آثار و عرضه و فروش دست‌ساخته‌های هنرمندان را در دستورکار قرار داده است که از همین جا از عموم علاقه‌مندان به صنایع‌دستی و هنرهای سنتی دعوت می‌کنیم ضمن بازدید، با حمایت از هنرمندان این رشته‌ها، به بقا و تداوم این مسیر کمک شایانی کنند.

 

کد خبر 1184860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha