وضعیت دشت های زنجان و ابهر به لحاظ سطح آب زیرزمینی بحرانی است

افشاری با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت دو دشت زنجان و ابهر به لحاظ سطح آب زیر‌ زمینی بحرانی است، افزود: برداشت آب در این دو دشت بیش از حد مجاز انجام می گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: محوطه آبی استان زنجان شامل 88 درصد سفید رود و 15 درصد فلات مرکزی است؛ هفت محدوده مطالعاتی داریم که پنج مورد دشت ممنوعه است.

 


افشاری افزود: براساس آمارهای به دست آمده 212 میلی متر بارش تا امروز داشتیم که نسبت به مدت مشابه 6.7 درصد رشد داشته و نسبت به متوسط بارندگی 29 درصد منفی است.

 


اسماعیل افشاری افزود: 40 درصد آب شرب زنجان توسط سد تهم تامین می شود که 37 درصد نسبت به سال آبی گذشته با کاهش آب ورودی همراه بود همچنین آب ورودی در سد گلابر 31 درصد منفی و  سد تالوار 62 درصد منفی است و در مجموع  50 درصد ورودی به سدها کاهش نشان می دهد.

 


مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان با بیان اینکه حجم آب موجود در سد تهم 25 میلیون مترمکعب است، خاطرنشان کرد: لازم است تا در زمینه مصرف آب در بخش های مختلف صنعتی، کشاورزی و شرب به موضوع درست مصرف کردن و نگاه جدی به مصرف را مورد توجه قرار دهند.

 


این مسئول خاطرنشان کرد: با این وضعیت و کمبود بارندگی باید منتظر تبعات منفی در حوزه آب باید بود و در همین راستا و با هدف اگاه سازی دانش آموزی جشنواره نجات آب و سواد ابی با محوریت انسان و محیط زیست اجرا می شود.

 


افشاری با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت دو دشت زنجان و ابهر به لحاظ سطح آب زیر‌ زمینی بحرانی است، افزود: برداشت آب در این دو دشت بیش از حد مجاز انجام می گیرد و سالانه سطح آب زیر زمینی در این دشت‌ها افت می‌یابد.

 


وی با بیان اینکه حفر چاه غیر مجاز در هر منطقه‌ای از استان انجام می‌شود که تاثیر گذار بر افت سطح آب زیر زمینی است، گفت: اما بلافاصله بعد از اینکه شرکت آب منطقه‌ای از موضوع اطلاع یافت اقدام به انسداد می‌کند، با این وجود در تعطیلات نوروز نیز گشت‌ها منظم پای کار بودند.

 

 

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان ادامه داد: سال گذشته ۲۶۶ حلقه چاه غیر مجاز در استان مسدود شد و در اولویت بندی بیشتر چاه‌های عمیق مورد تاکید قرار داشت چراکه بیشترین تاثیر را بر کاهش سطح سفره‌های آب زیر زمینی دارند.

 


وی با اشاره به اینکه چاه‌هایی که در دامنه کوه‌ها و حاشیه رودخانه ها قرار دارند از نظر حفظ صیانت از آب‌های زیر زمینی در اولویت نیستند، خاطر نشان کرد: البته از نظر حقوقی باید با این چاه‌ها نیز برخورد شود و معمولا در برنامه قرار می‌گیرد.

 


مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با تاکید بر اینکه فروش آب کشاورزی ممنوع است، گفت: اما کشاورزان راهکاری که به کار می گیرند این است که آب چاه را با زمین اجاره می‌دهند و همین امر سبب می شود تا نتوان برای فروش آبی که رخ داده برخوردی انجام داد. با این حال در سطح کشوری به دنبال راهکاری هستند تا بازار محلی آب تشکیل شود اما فعلا به نتیجه نرسیده است.

کد خبر 1184971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha