هیوا لهونیان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کردستان با اشاره به اینکه شروع فصل گرما میزان مصرف انرژی برق را تا حد زیادی افزایش میدهد، اظهار کرد: در همین راستا وزات نیرو امسال با اتخاذ برنامههای تشویقی محور در نظر دارد تا مصرف برق را در بخش خانگی، اداری، تجاری، صنعتی و کشاورزی متناسب با تعاریف انجام شده کاهش دهند.
وی با اشاره به اینکه صنعت به عنوان یکی از بخش های مهم جهت تولید و چرخش چرخ های اقتصادی همواره نیازمند برق پایدار است، افزود: به منظور فراهم شدن زمینه مدیریت مصرف برق و رفع مشکلات ناشی از قطع احتمالی برق واحد های صنعتی وزرای صنایع ونیرو تفاهم نامهای را امضاء کردهاند که طبق مفاد آن واحدهای صنعتی مشمول با اجرای چند اقدام مدیریتی در زمینه مصرف برق میتوانند مشمول بستههای تشویقی شوند.
لهونیان افزود: یکی از این برنامهها، طرح ذخیره عملیاتی برق است که به منظور کنترل هوشمند و هدفدار بار شبکه سراسری در مواقع موردنیاز شبکه و ایجاد تعادل بین تولید وذخیره گردان و بار مصرفی شبکه سراسری اجرا میشود.
وی اعلام کرد: در این طرح واحدهای صنعتی با قدرت بیش از ۲۰۰ کیلووات که بتوانند از ساعات ۱۲ الی ۲۲ در صورت نیاز به شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان در زمینه کاهش بار کمک کند، پاداش تعلق میگیرد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان افزود: طرح مدیریت بار برنامهریزی شده نیز یکی دیگر از برنامههای عملیاتی بخش صنایع است که طی آن اگر مشترکان بخش صنعتی تعمیرات و تعطیلات سالانه خود را را به حداقل ۵ روز کاری موکول کنند و میزان مصرف برق در ساعات اوج بار را کاهش دهند، مشمول پاداش میشوند.
لهونیان اظهار داشت: سومین طرح تشویقی مشترکین بخش صنایع جابجایی تعطیلات هفتگی از روز جمعه به یکی از روزهای میانی هفته در بازه زمانی اول خرداد تا پایان مرداد ماه و به مدت ۴ روز است به گونهای که حداقل میزان قدرت کاهش یافته برابر با ۷۰ درصد دیماند مصرفی سال قبل باشد.
وی با اشاره به اینکه در صورتیکه مشترکان بخش صنعتی ساعات کاری خود را (حداقل ۵ روزکاری) از ساعت ۶ صبح الی ۱۳ ظهر تعیین کنند و حداقل ۸۰ درصد کاهش بار داشته باشند مشمول پاداش میشوند، گفت: چنانچه مشترک بخش صنایع در ساعات اوج مصرف یعنی از ساعت ۱۳ الی ۱۷ دیماند مصرف خود را کاهش دهد متناسب با کاهش بار و مدت زمان آن پاداش دریافت میکند.
لهونیان در ادامه با اشاره به اینکه در مجموع ۳ هزارو ۱۹۰ مشترک بخش صنعت در استان کردستان فعالیت دارند، افزود: پیش بینی می شود بااجرای برنامههای مدیریت مصرف بار در واحدهای صنعتی قریب به۹ مگاوات در مصرف برق استان صرفه جویی شود.
وی در پایان اظهارداشت: با هدف مدیریت بار استان در همه بخشها تدابیری اتخاذ شده که در بخش صنایع، فعالیت کاری شهرکهای صنعتی استان به صورت چرخشی در یک روز کاری به روزهای جمعه موکول میشود تا شبکه توزیع برق حتی در شرایط پیک مصرف در مراکز حیاتی و حساس همچون مراکز بهداشتی- درمانی، دکلهای مخابراتی و … به صورت پایدار حفظ شود.
نظر شما