کشت در اراضی شیب دار/ آب چالش اصلی بخش کشاورزی استان است

قاسمی گفت: یکی از اولویت‌های این سازمان توسعه کشت گلخانه‌ای و همچنین توسعه باغات در اراضی شیب‌دار استان است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، حجت‌الاسلام‌»محمدرضا قاسمی» در دیداربا نماینده ولی فقیه دراستان سمنان با بیان اینکه یکی از اولویت‌های این سازمان توسعه کشت گلخانه‌ای و همچنین توسعه باغات در اراضی شیب‌دار استان است، گفت: مصرف بهینه آب بخش کشاورزی یکی از مزیت‌های این روش کشت است.

 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان امنیت غذایی و توسعه تولید غذای سالم به‌اندازه کافی را دیگر اولویت جهاد دانست وافزود: در هفته جهاد کشاورزی ۹۳ طرح و پروژه به بهره‌برداری می‌رسد که بسیاری شأن در بخش‌های دام و کشاورزی و اشتغال خواهند بود.

 

وی تصریح کرد: از این تعداد طرح ۱۱ طرح و پروژه مربوط به حوزه‌های اقتصادی و ۸۲ طرح و پروژه از نوع عمرانی است که در این هفته آماده بهره‌برداری رسمی شده است.

 

قاسمی با اشاره به اعتبار هزینه شده برای این پروژه‌ها افزود: این پروژه‌ها با صرف ۱۴۲ میلیارد و ۴۰۲ میلیون تومان اعتبار در هفته جهاد کشاورزی افتتاح می‌شود.

 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه برای ۸۲ طرح و پروژه عمرانی قابل افتتاح در هفته جهاد کشاورزی در این استان بیش از ۲۸ میلیارد و ۲۰۲ میلیون تومان هزینه شده است بیان کرد: از این میزان بیش از ۲۴ میلیارد و ۸۶۸ میلیون تومان از محل کمک‌های بلاعوض دولتی و بیش از سه میلیارد و ۳۳۴ میلیون تومان از محل خودیاری بهره‌برداران بخش کشاورزی تأمین شده است.

 

وی از هزینه کرد بیش از ۱۱۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای تکمیل و بهره‌برداری از ۱۱ پروژه اقتصادی هفته جهاد کشاورزی در استان سمنان خبر داد و افزود: ۱۰۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان از این مبلغ را آورده بخش خصوصی، ۷۵۵ میلیون تومان آن را کمک بلاعوض دولتی تشکیل داده و چهار میلیارد تومان آن نیز از طریق تسهیلات بانکی تأمین شده است.

 

قاسمی با بیان اینکه با افتتاح این طرح‌ها برای ۵۳۵ نفر فرصت شغلی ایجاد شده و سبب تثبیت ۹۴۲ شغل می‌شود اضافه کرد: همچنین یک هزار و ۸۶۷ خانوار نیز از مزایای این طرح‌ها بهره‌مند می‌شوند.

 

وی گفت: در پروژه‌های اقتصادی محوریت در حوزه تولیدات گیاهی و دامی است و در حوزه تولیدات گیاهی توسعه کشت گلخانه‌ای و همچنین توسعه باغات در اراضی شیب‌دار که از مصوبات سفر و برنامه‌های سازمان سازمانی وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان اولویت پیگیری می‌شود.

 

قاسمی از آب‌وهوا به عنوان چالش اصلی بخش کشاورزی استان سمنان نام برد و گفت: در پروژه‌های عمرانی و اولویت اصلی توجه ویژه به بخش آب است و توسعه‌های توسعه سامانه‌های نوین آبیاری مرمت و لایروبی قنوات تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی و انتقال آب توسط لوله و حفر کانال‌های آبیاری پیگیری می‌شود.

 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در کنار این فعالیت‌ها همکاران در حوزه منابع طبیعی و عشایری نیز اقدامات نهال‌کاری بیابان‌زدایی احداث بنده خاکی و همچنین در حوزه عشایری اصلاح و احیای راه‌های عشایری احداث آب‌نما و بهسازی چشمه‌ها را در دستور کار دارند.

 

قاسمی با اشاره به چالش خشک‌سالی و نوسانات اقلیمی در استان یکی از هدف‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی را بهینه‌سازی مصرف آب و به حداقل رساندن هدر رفت آب و بالا بردن راندمان در محیط مزرعه عنوان کرد و گفت: در این بخش دولت کمک‌های بلاعوض خوبی را پیش‌بینی کرده است.

 

وی خاطرنشان کرد: در مسافر از مصوبات سفر سال گذشته رئیس‌جمهور اعتبارات خوبی برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری و به شکل بلاعوض و همچنین انتقال آب و لایروبی قنوات و تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی صورت گرفت.

 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در این حوزه توسعه کشت گلخانه‌ای و تمرکز بر روی کشت در محیط بسته و کنترل‌شده به‌عنوان یک اولویت جدی پیگیری می‌شود چراکه در با این فعالیت هم راندمان و هم عملکرد در واحدهای سطح را چندین برابر افزایش می‌دهد و هم هدر رفت آب کاهش می‌یابد.

 

قاسمی با بیان اینکه کشت محصولات جالیزی و صیفی‌جات و به حداقل رساندن کشت این محصولات در محیط باز یک اولویت است گفت: همچنین کشاورزی حفاظتی کم خاک‌ورزی توسعه کشت نشائی به حداقل رساندن مصرف آب و بالا بردن راندمان آبیاری در حوزه زراعت با معرفی ارقام مقاوم به شوری و خشکی هدف‌گذاری اصلی است.

 

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به‌ویژه به محصولات راهبردی گفت تولید محصولات اساسی یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی بوده و در سال زراعی جاری که پیش رو است با توسعه کشت قراردادی کشت توسعه کشت گندم به‌عنوان یک اولویت اصلی و در کنار آن توسعه کشت گیاهان علوفه‌ای و جو به‌عنوان یک رقم مهم در تأمین نهاده‌های دامی و علوفه‌های حجیم و نامتعارف و جدید به‌عنوان هدف‌گذاری مدنظر است.

 

قاسمی گفت: همچنین توسعه کشت دانه‌های روغنی و به حداقل رساندن تقاضای کشور به واردات در این محصولات نیز به‌عنوان یک اولویت مطرح است.

 

وی با اشاره به اینکه پس از پاندمی کرونا و همچنین جنگ روسیه و اوکراین وقایعی که اتفاق افتاد نشان داد که تأمین غذا و تأمین کالاهای اساسی و راهبردی برای همه کشورها باید در صدر برنامه‌ها و اولویت باشد گفت: این مهم نیز به‌عنوان یک هدف‌گذاری در جهاد کشاورزی مدنظر است.

 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به برنامه ها برای حمایت از کشاورزان گفت قیمت گندم در فصل برداشت برای تشویق کشاورزان و همت جدی‌تر آنها افزایش قابل توجهی داشته و به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم رسیده است و در استان از اوایل خرداد ماه برداشت شروع شده و تاکنون ۲۰ هزار تن برداشت گندم و تحویل آن به مراکز دولتی انجام شده است و خوشبختانه طی روزهای اخیر نیز شرایط پرداخت وجوه به گندمکاران نیز محدود بوده و ۴۰ درصد از وجوه گندم‌کاران به حساب آنها واریز شده و امیدواریم که این روند به شکل مناسبی دارد ادامه یابد تا شاهد حداکثر خرید و تحویل گندم به مراکز دولتی باشیم.

 

قاسمی با بیان اینکه دولت سیاست‌های تشویقی را نیز برای کشت دانه‌های روغنی قرار داده است گفت: عملاً قیمت دانه روغنی کلزا از ۱۵ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان افزایش داده و برای دانه‌های روغنی سویا نیز قیمت ۲۱ هزار تومان تعیین‌شده است.

 

وی با بیان اینکه اقلیم استان سمنان برای کشت کنجد بسیار مناسب است گفت: برای تشویق بهره‌برداران و کشاورزان به کشت این محصول نیز قیمت تضمینی ۴۰ هزار تومان تعیین‌شده است و همه این موارد نویددهنده این است که اهمیت و توجه ویژه به بخش کشاورزی و تأمین غذا در داخل کشور به‌عنوان یک سیاست راهبردی موردتوجه دولتمردان است و اینکه با این روش ما می‌توانیم و امیدوار هستیم که کشاورزان و تولیدکنندگان را در راستای الگوی کشت و سیاست‌های دولت همراهی بیشتری را نشان داده و مشاهده خوداتکایی و خودکفایی در تولید محصولات راهبردی و اساسی باشیم.

 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اجرای قانون انتزاع و تکالیفی که مجموعه جهاد کشاورزی در این حوزه در راستای سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی و برنامه‌های عملیاتی این سازمان و طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها گفت: جهاد کشاورزی به‌طور منظم و در قالب قرارگاه امنیت غذایی وضعیت بازار را رصد می‌کند.

 

قاسمی گفت: سمنان خوشبختانه در تولید و تأمین محصولات اساسی یکی از استان‌هایی است که نگرانی در این حوزه ندارد و حتی این استان در تولید مواد پروتئینی تأمین‌کننده نیاز بخشی از استان‌های مجاور به‌ویژه استان تهران و البرز است.

 

وی گفت: یک نگرانی که با اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها وجود داشت تغییر قیمت در نهاده‌های دامی بود که با ارز ترجیحی تأمین می‌شود و ارز نیمایی یک افزایش قیمتی را ایجاد می‌کند و نگرانی در ارتباط با وقفه و تأخیر در استمرار در تولید به‌ویژه در واحدهای پرورش مرغ گوشتی بود که با تمهیداتی که در استان اندیشیده شد و پیگیری که در معاونت مربوطه صورت گرفت و با نشست‌های متعددی که با تولیدکنندگان مرغ انجام شد تولید در این حوزه به یک روند قابل‌قبول و تا حدی اطمینان‌بخش از وضعیت جوجه ریزی در خردادماه رسیدیم و تا پایان ماه نیز به نرم تولید معمول خواهیم رسید.

 

قاسمی خاطرنشان کرد: یک سیاست دیگری که در این حوزه وزارت جهاد کشاورزی به همراه دولت و بانک کشاورزی دنبال کرد تأمین تسهیلات ارزان‌قیمت برای سرمایه در گردش حمایتی خاص واحدهای دام و طیور بود که تا امروز صبح و بر اساس آمارها بیش از ۹۰۰ نفر از بهره‌برداران این بخش غریبه ۹۵ میلیارد تومان دریافت تسهیلات ارزان‌قیمت دریافت می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ نفر تولیدکننده در سامانه ثبت‌نام کردند و در صفحه معرفی بانک قرار دارند گفت: یک سری موانع و مشکلات برای اجرای طرح وجود داشت که بخشی از موانع با تعبیر با تدبیر استاندار و دستگاه‌های مرتبط و رفع شد و برخی هم مانند چک برگشتی و بدهی معوقه بود که با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی و با کمک بانک مرکزی رفع شد و امیدواریم که با روند جذب تسهیلات و استمرار فعالیت تولید دام و طیور به شکل مناسبی ادامه داد یا و نگرانی از بابت مایحتاج وجود نداشته باشد.

 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به اقدامات انجام‌شده سازمان جهاد کشاورزی در حوزه نظارت و بازرسی و تمرکز بر مراکز عرضه نیز گفت: مانور سراسری در این حوزه با اکیپ و با مشارکت دستگاه‌های مربوط از قبیل تعزیرات سازمان صنعت معدن و تجارت و بسیج اصناف صورت گرفت و این بازرسی مستمر از واحدهای ارزی کالاهای اساسی به‌ویژه نان و نانوایی‌ها به‌عنوان یک هدف‌گذاری ویژه به‌طور مستمر و در حال انجام است.

 

وی با بیان اینکه کشاورزان و تولیدکنندگان ولی‌نعمتان ما هستند افزود: در هفته جهاد کشاورزی از ۳۷ تولیدکننده و نمونه برتر کشاورزی استان نیز تجلیل می‌شود.

 

قاسمی عنوان کرد: نهاد انقلابی جهاد سازندگی به‌فرمان تاریخی حضرت امام خمینی (ره) ایجاد شد و ما امروز امانت‌دار و میراث دار جهادگران فداکاری هستیم که در هشت سال دفاع مقدس با ایثارگری و رشادت‌هایشان و پس‌ازآن نیز در آبادانی و احیای روستاها و ادای وظیفه کردند به جامعه روستایی و عشایری ادای وظیفه کردند.

 

کد خبر 1185515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha