نساجی و پوشاک از صنایع کهن و  اشتغالزا/فعالیت ۷ هزار و ۵۴۰ واحد صنعتی در این صنعت

برادران با بیان اینکه نساجی و پوشاک از صنایع کهن و اشتغالزا است که بازار رقابتی دارد، گفت: ۷ هزار و ۵۴۰ واحد صنعتی و ۲۵۰ هزار واحد صنفی در این صنعت فعال هستند که اشتغال ۲ میلیون نفری ایجاد کرده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهدی برادران، معاون صنایع وزارت صمت شب گذشته (سه شنبه 24 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که به بررسی وضعیت صنعت نساجی و پوشاک همچنین صنعت چرم و کیف و کفش اختصاص داشت در این باره که عمده چالش‌های صنایع نساجی و کیف و کفش چیست، گفت: نساجی و پوشاک از صنایع کهن و  اشتغالزا است که بازار رقابتی دارد. ۷ هزار و ۵۴۰ واحد صنعتی و ۲۵۰ هزار واحد صنفی  در این صنعت فعال هستند که اشتغال ۲ میلیون نفری ایجاد کرده اند. فعالان این صنعت حاشیه سود کمی دارند و از حداقل امتیاز‌های حمایتی برخوردارند.

 

وی در این زمینه که اقداماتی که برای رفع مشکلات صنایع نساجی و کیف و کفش انجام شده چیست، گفت: مسائل و اقدامات حمایتی  را در ۳ سطح دنبال می‌کنیم . پارسال صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری در این صنعت داشتیم و طی ۲ ماهه امسال هم  روند رو به رشد بوده است.

 

برادران با اشاره به اینکه در بحث  واردات ماشین آلات، دولت به دنبال این است تا تعرفه را به حداقل برساند تا بتوانیم ماشین آلات این صنعت را نوسازی کنیم، گفت: در حوزه مالیات  و مشکلات مالی و بانکی جلساتی برگزار شده است. در بحث قاچاق انتظار تولیدکنندگان این است که  نام و نشان‌های تقلبی غربی از بازار جمع آوری شود که این امر را دنبال می‌کنیم.

 

معاون صنایع وزارت صمت در این باره که چرا در تصمیم گیری‌ها از اظهار نظر‌های بخش خصوصی کمک گرفته نمی‌شود، گفت: چندین جلسه برای رفع مشکلات در حوزه گمرک و مواد اولیه داشته ایم. در حوزه شهرک‌های صنعتی مسائلی را پیگیری کرده ایم. وظیفه داریم این تعامل را انجام دهیم.

 

وی همچنین در این زمینه که برای اینکه مشکلات این بخش حل شود  این چه اقدامی شده است، گفت:  در جلسه فعالان این حوزه با معاون اول رئیس جمهور و وزیر صمت مقرر شده کارگروه تخصصی برای حل مشکلات صنایع نساجی و کیف و کفش ظرف یک ماه آینده تشکیل شود.

 

برادران با بیان اینکه ما پیش نویس برنامه ۵ ساله راهبردی صنایع نساجی و پوشاک و  همچنین کیف و کفش را آماده کرده ایم و با همراهی این اتحادیه‌ها نهایی می‌کنیم تا در این کارگروه ارائه شود، گفت:  مشکلات این مجموعه به سایر وزارتخانه‌ها هم بر می‌گردد و همکاری همه دستگاه را می‌طلبد. برنامه پیش نویسی که ماحصل کار مطالعاتی است در این فاصله زمانی نهایی می شود تا برنامه بلندمدت داشته باشیم و سرمایه گذار اطمینان داشته باشد شرایط  اقتصادی کشور ثبات دارد.

 

وی در این زمینه که چقدر مشکلات در ماه‌های آتی حل می‌شود، گفت: عزم دولت جدی است تا روند رو به رشدی در این صنایع داشته باشیم.

کد خبر 1185898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha