فرهنگ‌سازی مالیاتی افزایش اعتماد عمومی نسبت به پرداخت مالیات را به دنبال دارد

اسلامی ورکی بر ضرورت فرهنگ‌سازی مالیاتی در سطح جامعه تاکید کرد و گفت: فرهنگ‌سازی مالیاتی و تبیین آثار پرداخت مالیات به افزایش اعتماد عمومی نسبت به پرداخت مالیات کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، «محسن اسلامی ورکی» امروز (۲۶خرداد) در نشست با حجت الاسلام والمسلمین «محمدباقر محمدی لائینی»نماینده ولی فقیه در مازندران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰در قانون بودجه سه هزار و ۵۰۰میلیارد تومان برای استان مازندران درآمد مالیاتی در نظر گرفته شده بود، اظهار کرد:  وصولی استان سال گذشته چهار هزار و ۷۰۰میلیارد تومان مالیات داشتیم که رشد ۶۸درصدی نسبت به درآمد های تعیین شده در بودجه و تحقق ۱۳۰درصدی را شاهد بودیم.

 

 مدیرکل امور مالیاتی استان مازندران بابیان اینکه رقم پیش‌بینی‌شده برای سال جاری مقدار شش هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است، افزود: این رقم به‌طور متوسط در بودجه کشور ۶۶ درصد بوده ولی متأسفانه رشد آن در قانون بودجه استان مازندران قریب به ۸۸ درصد است و با توجه به اینکه سال گذشته ۹۴ درصد از درآمدهای عمومی استان از درآمدهای مالیاتی تأمین‌شده است شاید این رقم برای استان چالش‌برانگیز باشد.

 

اسلامی ورکی بابیان اینکه اشخاص حقوقی تا پایان تیرماه باید اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند، گفت: یکی از اتفاقاتی كه باعث تأثیرگذاری در درآمدهاي مالياتي شد کاهش 5 درصدی نرخ مالياتي اشخاص حقوقي در قانون ماليات بود، بدین گونه که قانون‌گذار سهم 5 درصدی سازمان مالیاتی از عوارض ارزش‌افزوده را به 4 درصد کاهش داده و آن‌یک درصد به شهرداری‌ها اختصاص داده است.

 

 وی بابیان اینکه ضریب ارزش‌افزوده کالاهای اساسی کاهش‌یافته است، تصریح کرد: مازندران استان کشاورزی است و بخش قابل‌توجهی از کالاها در استان تولید و مصرف می‌شوند از شمول مالیات معاف هستند و این قطعاً در درآمدهای مالیاتی اثرگذار خواهد بود.

 

اسلامی ورکی بیان کرد: از وصولی ۴۷۰۰ میلیارد تومانی سال قبل که شامل بخش مالیات و عوارض بوده است، عايدي استان از بخش مالیات و ارزش‌افزوده 5300 ميليارد تومان بوده است و قريب به 633 ميليارد تومان به بخشداری‌ها شهرداری‌ها و دهیاری‌های به‌صورت مستقيم پرداخت كرده است.

 

 وی يكي از مشكلات موجود بر سر راه وصول ماليات را بحث فرهنگ‌سازی دانست و افزود: متأسفانه مردم نمی‌دانند مالیات‌های پرداخت‌شده از سوی آنان كجا هزينه می‌شود.

 

اسلامی ورکی بابیان اینکه اگر مردم بدانند مالیات و عوارض پرداختی‌شان در شهرها و روستاهایشان هزینه می‌شود شاید کمک شایانی به فرهنگ‌سازی در خصوص پرداخت مالیات و عوارض باشد، گفت: از كل درآمدهاي مالیاتی سال قبل، تنها ۷ درصدش مالیات‌هایی هستند كه اصناف استان پرداخت کرده‌اند، حدود 35 درصد آن از درآمدهای ناشي از مالیات اشخاص حقوقي و شرکت‌ها، 25 درصد از مالیات‌های وصولی نیز از محل حقوق اشخاص دولتي و خصوصي تأمین گردیده و مابقی نیز از ساير منابع وصول‌شده است.

 

وی بابیان اینکه سال گذشته ۱۶۴ هزار اظهارنامه مالیاتی از بخش اصناف دریافت شد، افزود: قریب به ۱۰۸ هزار اظهارنامه مربوط به تبصره ماده ۱۰۰ و مالیات توافقی بوده که بدون رسیدگی نسبت به قطعی سازی اقدام گردید.

 

 اسلامی ورکی بابیان اینکه از بین باقی‌مانده اظهارنامه‌های مالیاتی، سازمان ۵۰ درصد را در تحت عنوان اظهارنامه عادی در سامانه بارگذاری کرده و در حال رسیدگی است، ادامه داد: همچنین ۵۰ درصد دیگر بر اساس خود اظهاری که مؤدیان اعلام کرده‌اند پذیرفته و نسبت به قطعی سازی آن اقدام شده است.

 

 وي همچنين گفت: از 102 تبصره‌های كه گرفتيم، بخش قابل‌توجهی با اعداد و ارقام صفر است و جزو آن‌هایی هستند كه در سال‌های گذشته مشمول معافیت‌های مالياتي شده بودند و سنوات بعد هم اين روند ادامه داشت.

 

اسلامی ورکی بابیان اینکه بخش قابل‌توجهی از جامعه نسبت به مالیات و موضوعات مالیاتی اشراف ندارند، گفت: به‌طور مثال برخی در بخش اصناف از اطلاعات ساده و ابتدایی مالیاتی مطلع نیستند و این قطعاً ما را دچار چالش می‌کند. وی به تغییر روش محاسبه مالیات برای اصناف اشاره و بیان کرد: بعضاً شاهد فرار مالیاتی در برخی از بخش‌ها هستیم ولی تلاش داریم عدالت در دریافت مالیات را در سیاست‌های مالیاتی حاکم کنیم.

 

 اسلامی ورکی بابیان اینکه برخی از اعتراضات در جامعه به بی‌عدالتی مالیاتی برمی‌گردد، افزود: سنوات گذشته شاید به حالت اجبار رقمی که مؤدیان اعلام می‌کردند به‌اجبار می‌پذیرفتیم چراکه اطلاعات دقیقی از گردش حساب مؤدیان نداشتیم ولی خوشبختانه امروز به این اطلاعات دسترسی داشته و می‌توانیم عدالت را در این بخش اجرایی کنیم.

کد خبر 1186464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha