آیت الله «سیدمصطفی محقق داماد» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه طرح اخوت مساجد جهان اسلام (که از سوی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور پیگیری شد) در گسترش صلح، آرامش و دوستی میان مسلمانان می تواند موثر باشد، اظهار کرد: مساجد کارکردهای مختلفی از صدر اسلام تاکنون در حوزه های سیاسی، اجتماعی، قضایی، فرهنگی و علمی داشته اند.
رییس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران افزود: با گسترش تمدن شهری و اختصاصی شدن حوزه های مختلف، گسترش اخوت میان مردم مهمترین کارکرد بر جای مانده مساجد است.
وی ادامه داد: ریشه یابی اختلاف میان انسان ها در طول تاریخ نشان می دهد که وقتی انسان ها به سمت شرک رفتند و هر کس خدای خود را یافت نزاع ها افزایش یافت. این در حالی است که مساجد می توانند صلح، آرامش و دوستی را در جهان تقویت کنند.
آِیت الله محقق داماد در ادامه با اشاره به نقشی که مساجد می توانند در تحقق صلح جهانی ایفا کنند، تاکید کرد: مسجد نهادی است که گروه های مختلف مردم در آن در صفوف مشترک در کنار هم نماز می خوانند و به نوعی با همدیگر کنار می آیند چنان که وقتی می خواهیم صلح، آرامش و دوستی را ترویج کنیم باید شعار تحمل یکدیگر را مطرح کنیم؛ مساجد در این باره بسیار موفق بوده اند.
وی با بیان اینکه گروه های مختلف مردم با سلایق و اعتقادات مختلف با کمال صلح و آرامش در ایران در کنار یکدیگر زندگی می کنند، خاطرنشان کرد: ما باید این روند را با استفاده از ظرفیت نهادهایی همچون مساجد و دین اسلام ترویج و تقویت کنیم.
نظر شما