حل مشکلات مردم در گرو پیگیری امور توسط همه دست‌اندرکاران/انتقاد ایران از سکوت شورای امنیت در قبال نقض حاکمیت سوریه

«تکنولوژی» در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، جراحی اقتصادی لازم بود، حل مشکلات مردم در گرو پیگیری امور توسط همه دست‌اندرکاران، انتقاد ایران از سکوت شورای امنیت در قبال نقض حاکمیت سوریه از سوی رژیم صهیونیستی برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «تکنولوژی» در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، جراحی اقتصادی لازم بود، حل مشکلات مردم در گرو پیگیری امور توسط همه دست‌اندرکاران، انتقاد ایران از سکوت شورای امنیت در قبال نقض حاکمیت سوریه از سوی رژیم صهیونیستی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۳۱ خرداد است.

«تکنولوژی» در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

لیلا اردبیلی، دکتری رشته انسان‌شناسی دانشگاه تهران در یادداشتی به تبیین جایگاه فناوری در پیش‌نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت.

او گفت: «امروزه با گسترش نقش تکنولوژی در زندگی و فعالیت‌های روزمره انسان‌ها، شاهد آن هستیم که تکنولوژی به عنوان یکی از متغیرهای محیطی بر فهم انسان از محیط و پدیدارهای اطرافش تاثیرگذار است. از این رهگذر می‌توان رابطه عمیق و وثیق میان ذهن، محیط و تکنولوژی را ترسیم کرد به بیان دیگر، تعامل میان ذهن و محیط به طرز قابل توجهی تحت تاثیر تکنولوژی است و تکنولوژی واسطی برای درک انسان از محیط اطرافش محسوب می‌شود.

 از سوی دیگر، مواجهه ذهن آدمی با پدیدارهای اطراف در خلأ صورت نمی‌گیرد بلکه مدل‌های فرهنگی و طرح واره‌های اجتماعی و تاریخی که در ذهن جمعی یک جامعه جای دارند، بر مواجهه تکنولوژیک و در نتیجه انتخاب های تکنولوژیک آن تاثیر گذار است.

از این رو مواجهۀ انسان با تکنولوژی در همه جای دنیا به یک شکل نیست بلکه در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف ما شاهد مواجهات متفاوتی با یک تکنولوژی خاص هستیم بنابراین بر اساس اصل بدن‌مندی شناخت، که معتقد به دیالکتیک میان شناخت و محیط و برهمکنش این دو است، می‌توان گفت که نه تنها محیط تکنولوژیک بر ذهن جمعی و فرهنگی اثر دارد بلکه تغییرات و پیشرفت‌های تکنولوژیک بر ماهیت شناخت جمعی ما از محیط اطراف تاثیر خواهد گذاشت، بلکه انباره مدل‌های فرهنگی و فهم اجتماعی- تاریخی ما از محیط و پدیدارهای اطرافمان نیز بر درک ما از تکنولوژی مؤثر خواهد بود.

لذا در مسیر تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ناگزیریم برای درک نحوه مواجهه یک جامعه با تکنولوژی و چگونگی تنظیم خود با تکنولوژی‌های جدید، به دستاوردهای علوم شناختی، به ویژه در حوزه انسان‌شناسی و جامعه‌شناسی شناختی، که به ابعاد ذهنی و فرهنگی مواجهات و انتخاب‌های تکنولوژیک و تاثیر بازنمایی های شناختی، فرهنگی و اجتماعی در این مواجهات و انتخاب‌ها می‌پردازد، توجه داشته باشیم.»

 

۷۰ سال است که یارانه غیر مستقیم می دهیم/ جراحی اقتصادی لازم بود

ابوالفضل ابوترابی فرد در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به جراحی اقتصادی دولت گفت: ما حدود 70 سال است به مردم یارانه غیر مستقیم می دهیم. در سال گذشته 18 میلیارد دلار و امسال هم 20 میلیارد دلار یارانه غیر مستقیم به مردم می دهیم یعنی سال قبل حدود 600 هزار میلیارد تومان یارانه به مردم دادیم که 200 هزار میلیارد تومان آن به مردم رسید. 400 هزار میلیارد تومان آن رانت شد و به مردم نرسید یعنی بین دلال ها چرخید بدون اینکه مردم از آن بهره ای ببرند.

 

نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کشورهای پیشرفته دنیا که نفت خیز هستند همانند آمریکا و دوشنبه که بیشترین نفت های دنیا را دارند و بقیه کشورهای دنیا مثلا عربستان به جای اینکه یارانه را به دلال ها بدهند آن را مستقیم به مردم و حلقه آخر می دادند و هدفمند همه قیمت ها را آزاد کرده اند که فساد و رانت خواری نباشند.

 

وی ادامه داد: در واقع این کشورها این کار را انجام داده اند و موفق هم بوده اند. ما تجربه دنیا را در نظر گرفتیم و این طرح را اجرایی کردیم البته اتفاقی نیز در دنیا افتاد که ما ناگزیر شدیم به این سمت برویم و آن جنگ روسیه و اوکراین بود. 70 درصد روغن خوراکی دنیا و 30 درصد گندم دنیا از بین رفت؛ در نتیجه قحطی جهانی به وجود می آید، خوش بینانه 30 درصد گندم، روغن، بنزین و دارویمان قاچاق می شود چرا که نمی توانیم این همه مرز را ببندیم در نتیجه باید کادر را که ایفا کرد را انجام دهیم.

 

ابوترابی تاکید کرد: ما باید به نحوی عمل کنیم که قاچاق را به حداقل برسانیم و هدفمند به اقشار مستضعفی که در این قحطی جانی ضربه بیشتری می خورد و در تامین مواد اولیه و پروتئینی دچار بحران می شوند، بیشتر برسانیم.

 

وی اضافه کرد: دولت به لحاظ جنگ روسیه و اوکراین حذف ارز ترجیحی را که همه بر روی آن اتفاق نظر داشتند، زودتر اجرایی کرد و قطعا اگر دیر این طرح اجرایی می شود، بخش زیادی از کالاهای ما هم قاچاق می شود همان طور که دیدیم بعد از حذف ارز ترجیحی در ایران، در عراق و دبی قیمت اجناس چندین برابر شد و همین نشان می دهد که برخی اجناس از ایران به این کشورها قاچاق می شد.

 

حل مشکلات مردم در گرو پیگیری امور توسط همه دست‌اندرکاران است

عضای مجمع نمایندگان استان تهران روز دوشنبه با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این دیدار قالیباف با بیان مشکلات کنونی شهر و استان تهران، گفت: دغدغه‌ها و مشکلات استان تهران باید به صورت یکپارچه دیده شود و صرفاً به شهر تهران خلاصه نشود تا بتوانیم آن را حل کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروزه پرداختن به مسائلی مانند حمل و نقل عمومی، ساماندهی سکونتگاه‌های غیر رسمی، مسائل درمانی و بهداشتی، معیشت اقشار ضعیف و... از جمله مواردی است که باید در استان تهران به آنها توجه ویژه شود.

وی با بیان اینکه بحران‌های بیان شده می‌تواند با تدبیر و برنامه‌ریزی برطرف شود، ادامه داد: در واقع برای حل بسیاری از مشکلات باید از ظرفیت‌های کنونی استان تهران استفاده کرد زیرا این ظرفیت‌ها به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است.

قالیباف بهره‌گیری از توانمندی‌های بخش خصوصی را از مهمترین مؤلفه‌ها برای برطرف کردن مشکلات استان تهران در عرصه‌های مختلف دانست و افزود: بدون شک برطرف شدن مشکلات مردم در گرو پیگیری امور توسط همه دست‌اندرکاران است؛ بنابراین نباید منتظر باشیم که کسی بیاید و مشکلات را حل کند، در حقیقت آن کسی که باید مشکلات مردم را حل کند خود ما هستیم و ان‌شاءالله با همگرایی می‌توانیم برای حل مشکلات اقدام کنیم.

از ضرورت رفع تبعیض در تخصیص اعتبارات تا تعیین تکلیف مسکن مهر

در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رئیس مجمع نمایندگان استان تهران، برگزاری مستمر دیدار چهره به چهره با مردم را امری مهم دانست و با برشمردن مهم‌ترین مسائل تهران گفت: استان تهران دارای مشکلات عدیده‌ای است که نیازمند توجه ویژه مسئولان در سطوح مختلف است.

طراحی بسته جامع و کامل از سوی دولتمردان برای تهران

فرهاد بشیری، نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه برای رفع مشکلات مردم نیاز به طراحی بسته جامع و کامل از سوی دولتمردان است، گفت: امروزه تخصیص اعتبارات برای استان تهران یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن دقت شود زیرا شاهد برخی تبعضی‌ها در این عرصه هستیم.

 

بیش از ۵۰ درصد هزینه خدمات دندانپزشکی، دستمزد دندانپزشکان است

حجت الاسلام حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی شب گذشته (دوشنبه ۳۰ خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از هزینه‌ای که مردم بابت خدمات دندانپزشکی پرداخت می‌کنند مربوط به دستمزد دندانپزشکان است گفت: یکی از دلایل آن کمبود دندانپزشک است که موجب به وجود آمدن انحصار شده است و اگر این انحصار شکسته شود و تعداد آن‌ها افزایش پیدا کند حتما درصد دستمزد کاهش پیدا خواهد کرد.

 

وی درباره اینکه آیا کمبود دندانپزشک مشکل اصلی دسترسی مردم به خدمات دندانپزشکی است، افزود: دسترسی مردم به خدمات دندانپزشکی حتی در مقایسه با پزشک عمومی کم است البته این اتفاق دلایل مختلفی از جمله گران بودن خدمات دندانپزشکی دارد، در بسیاری از موارد مردم باید در صف‌های طولانی باشند تا به خدمات دندانپزشکی حتی در تهران که سرانه بسیار بالایی دارد دسترسی پیدا کنند.

 


حجت الاسلام شجاعی با بیان اینکه در تهران ۱۰ برابر ۵۴ درصد کشور، دندانپزشک داریم در عین حال صف‌هایی برای دسترسی به خدمات دندانپزشکی تشکیل می‌شود، گفت: در ۲۷ استان کشور سرانه دندانپزشک کمتر از کشور عراق است این نشان دهنده این است که مردم ما هم دسترسی آسانی به خدمات دندانپزشکی ندارند و هم دسترسی عادلانه به خدمات دندانپزشکی در کشور محقق نشده است. تعداد دندانپزشک در کشور در مقایسه با کشور‌های منطقه و پیشرو در حوزه سلامت بسیار پایین است و این شرایط موجب کاهش دسترسی مردم به خدمات دندانپزشکی شد.

 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با بیان اینکه وزارت بهداشت کمبود دندانپزشک را پذیرفته است، ولی موافق افزایش ظرفیت پذیرش نیست گفت: این یک تناقض است وزارت بهداشت اعلام می‌کند باید کیفیت آموزشی را ارتقاء دهیم و متناسب با کیفیت، افزایش ظرفیت داشته باشیم البته پاسخ ما این است که بر اساس آمار وضع دندان مردم خوب نیست و از طرفی وزارت بهداشت اعلام می‌کند کمبود دندانپزشک دارد بنابراین باید مدافع افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی باشد و هر الزامی که برای تامین کیفیت وجود دارد باید از حاکمیت مطالبه کند.

 

انتقاد ایران از سکوت شورای امنیت در قبال نقض حاکمیت سوریه از سوی رژیم صهیونیستی

مجید تخت‌روانچی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل  در نشست شورای امنیت در مورد تحولات بشردوستانه سوریه، با محکوم کردن تجاوزات و حملات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران اشغال طولانی‌مدت بلندی‌های جولان سوریه توسط رژیم اسرائیل و همچنین نقض متعدد حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، از جمله حملات اخیر که غیرنظامیان و اهداف و زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف قرار داده، به ویژه حملات تروریستی علیه فرودگاه بین‌المللی دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: این اقدامات شرورانه و تروریستی رژیم اسرائیل، حقوق بین الملل، حقوق بشردوستانه بین المللی و حاکمیت سوریه را نقض می کند و ثبات و امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد.

 نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران حق مشروع سوریه برای دفاع از خود را بر اساس حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل به رسمیت می شناسد.

وی گفت ما از شورای امنیت می‌خواهیم که استاندارد دوگانه خود را کنار بگذارد و اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل را به صراحت محکوم کند و این رژیم یاغی را در قبال تجاوزات و فعالیت‌های بدخواهانه خود پاسخگو کند.

سفیر ایران در سازمان ملل همچنین به وضعیت و تحولات سوریه اشاره کرد و گفت: یازده سال درگیری، تجاوز، اشغال و تروریسم، مشکلات عظیمی را برای مردم سوریه به همراه داشته است. این وضعیت با اعمال تحریم های یکجانبه علیه مردم سوریه، که مانع اجرای قطعنامه ۲۵۸۵شورای امنیت و ارائه خدمات اولیه و اجرای پروژه های بازیابی و بازسازی فوری است، تشدید شده و  در نتیجه مانع تلاش های بازسازی سوریه شده است.

وی تصریح کرد: تحریم‌ها علیه سوریه حتی ارسال کمک‌های بشردوستانه را به طرق مختلف مختل کرده و باعث تاخیر در بازگشت پناهندگان و آوارگان به سوریه شده است. علاوه بر این، توانایی دولت سوریه برای دستیابی به ثبات اقتصادی و اجتماعی و همچنین بهبود شرایط زندگی مردم سوریه، با این اقدامات غیرقانونی تضعیف شده است."

سفیر ایران در سازمان ملل به گزارش های سازمان ملل اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش سازمان ملل، ۱۴.۶ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ به کمک های بشردوستانه نیاز دارند که ۱.۲ میلیون نفر نسبت به سال ۲۰۲۱ بیشتر است. خدمات اساسی مانند آب، برق و مراقبت های بهداشتی به طور فزاینده ای کاهش یافته است.

وی تاکید کرد: با توجه به وضعیت وخیم سوریه، ارائه کمک های بشردوستانه ضروری است و نباید اجازه داد که شرایط سیاسی مانع از رسیدن کمک های بشردوستانه به مردم نیازمند شود. اما این اقدامات باید با احترام کامل به حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت ملی سوریه انجام شود.

 

ابراز همدری ایران با مردم و بازماندگان حمله تروریستی در اتیوپی

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ضمن محکومیت شدید این حمله تروریستی، با دولت، مردم اتیوپی و بازماندگان این حادثه تروریستی ابراز همدردی کرد. 

 

بر اثر حمله گروههای مسلح به منطقه اورومیا در غرب اتیوپی، دست کم ۲۶۰ نفر از اهالی این منطقه کشته و صدها نفر دیگر زخمی شده‌اند.

 

این قتل عام، یکی از خونین‌ترین روزهای اتیوپی را رقم زده است.

 

ساکنانی که موفق شدند از این مهلکه جان سالم به در ببرند، خبر داده‌اند که مهاجمان افراد را قتل عام و اجساد آنها را در گورهای دسته جمعی دفن کرده‌اند.

 

کد خبر 1187853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha