ضرورت انتقال اقتصاد دولتی به اقتصاد مردمی در خوزستان

رضایی با بیان اینکه ما نیاز به قیام دیگری به نام قیام اقتصادی داریم گفت: ما باید همچون جنگ و انقلاب، در اقتصاد نیز قیام کنیم چرا که مردم قطعا می توانند اقتصاد را مدیریت کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «محسن رضایی» امروز (سه شنبه ۳۱ خرداد) در همایش علمی چالش ها و فرصت های خوزستان در تحقق شعار سالاظهار کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز هم قبل از انقلاب و هم در دفاع مقدس نقش موثری داشته است، اصولا در دفاع مقدس حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای داشته‌اند.

 

معاون اقتصادی رئیس جمهوری افزود: امروز ما در یک رویداد دیگر و در جنگ اقتصادی و یک جهش اقتصادی قرار گرفته‌ایم، سوال این است که دانشگاه‌های ما چه نقش تاریخی می‌توانند در این رویداد داشته باشند، از اندیشکده‌ها، پژوهشگران، اساتید و دانشجویان چگونه می‌توانیم در این سومین رویداد مهم انقلاب اسلامی استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه ملت ایران پر از افتخارات و درد و رنج‌های بزرگ است اضافه کرد: همه ما می‌دانیم تا  ۴۰۰ سال پیش ایران جایگاه بسیار برجسته‌ای در میان ملت‌ها و اقتصاد بسیار باشکوه و جغرافیایی دو برابر جغرافیای امروز داشت اما تا پیش از انقلاب در این سال‌ها همانند برف آب شد.

 

رضایی با اعلام اینکه امام خمینی (ره) مبدا تاریخی را برای کشور تعیین کردند ادامه داد: این مبدا ظرفیت این را داشت که ایران را به یک قدرت بسیار بزرگ و اقتصادی پیشرفته تبدیل کند، این مبدا امروز آن‌قدر قدرتمند است که ۴۳ سال است انواع آزمایش ها از کودتا، جنگ و حتی محاصره اقتصادی روی آن صورت گرفته است.

 

امنیت و پیشرفت جهانی بدون نقش دادن به ملت ایران به وجود نمی آید

معاون اقتصادی رئیس جمهوری با اشاره به تحولات چند سال اخیر منطقه و نقش ایران در این تحولات عنوان کرد: فاجعه بزرگی به نام داعش در منطقه به وجود آمد و ایرانیان از اینجا تا دمشق راه افتادند و این‌ قائله پایان یافت و استکبار می آید و قهرمان ملی این حادثه ضدبشری را ترور می‌کنند، مگر می‌شود امنیت و پیشرفت جهانی را بدون نقش دادن به ملت و دولت ایران به وجود آورد.

 

وی تصریح کرد: چرا به مذاکرات برجام تن نمی‌دهید، چرا چیزی که خود امضا کرده‌اید را حاضر نیستید بپذیرید، این نظام و این سنگ بنا تست خود را داده است.

 

رضایی بیان کرد: تمام تلاش آنها بر این است که بعد از این سیاست و امنیتی که شکل گرفته، سنگ بعدی یعنی اقتصاد در ایران شکل نگیرد، از داخل و خارج  علیه این شکوفایی اقتصادی در حال مقابله هستند، تحریم اقتصادی یکی از این ابزارها است اما این تنها نیست، روشی سوخته شده پیدا کرده‌اند و آن هم سرکوب اعتماد به نفس است، زمان قاجار و پهلوی بیش از آنکه نفت ما را بردند و زمین را تکه تکه کردند، اعتماد به نفس و نوآوری را در این کشور کشتند و حتی بعد از انقلاب نیز دیدیم که دولت‌های به ظاهر دلسوز می‌گویند بدون آمریکا نمی‌توانیم کاری کنیم.

 

معاون اقتصادی رئیس جمهور ابراز کرد: اثر روانی این نوع رفتارها که ما نمی‌توانیم سرپای خود بایستیم بزرگترین خیانتی بود که در طول تاریخ به ملت ایران شد، کلید انهدام و سرکوب ایران این است که نوآوری، خلاقیت، اعتماد به نفس و ابتکار را بکشید اما به لطف خدا با همه جراحت‌هایی که بر بدن ایران ما وارد می‌شود، جوانان و اندیشمندان جلو می‌روند و باید جلو بروند.

 

رضایی با اشاره به اهمیت حضور دانشگاه‌ها در اداره کشور اذعان کرد: امروز به شدت نیازمند این هستیم که دانشگاه‌ها به کمک اداره کشور بیایند، در همایش امروز نیز نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت قابل توجهی در صحبت‌ها دیده می‌شود و این باعث خوشحالی است.

 

وی تاکید کرد: ما نیاز به قیام دیگری به نام قیام اقتصادی داریم همانگونه که در جنگ و انقلاب قیام کردیم، مقام معظم رهبری در ۱۴ خردادماه فرمودند که مردم باید در اقتصاد قیام کنند کجای دنیا دولت در صحنه است و مردم را در اقتصاد در حاشیه قرار می‌دهند، اگر مردم ما جنگ و انقلاب را می‌توانند مدیریت کنند، قطعا می توانند اقتصاد را مدیریت کنند.

 

معاون اقتصادی رییس جمهور گفت: مهمترین وظیفه‌ای که ما در دولت مردمی برای خود تعریف کردیم این نیست که میان شما سفر کنیم؛ ما به دنبال مشارکت مردم در امر اقتصادی هستیم، همراهی دولت با مردم مهم است اما مهم‌تر از آن همراه‌سازی مردم در یک جهش و قیام اقتصادی است، مردم باید با یک جهش اقتصادی، قیام کنند.

 

وی با اشاره به فرصت‌های استان خوزستان عنوان کرد: در استان خوزستان فرصت‌های متراکم زیادی وجود دارد در کنار این مشکلات مختلفی نیز وجود دارد، ایران جزو استثنائات دنیا است و نه تنها از تولید بلکه از تجارت هم می‌تواند سود کند، تجارت و تولید می‌توانند دو برابر کشورهای دیگر برای‌ ما ثروت تولید کنند و یکی از این نقاط  قوت در خوزستان است.

 

معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: فرق استان خوزستان با استان‌های خراسان رضوی و اصفهان این است که اقتصاد این استان‌ها بیشتر خصوصی است اما خوزستان دولتی است که باید در این مورد به فکر افتاد هرچند، این مسال جنبه تاریخی هم دارد عموما در یکصد سال گذشته عشایر در این استان بوده اند و بدون تولید کسب و کارها مردم در شرکت نفت کارگر شدند در هر حال ضرورت دارد خوزستان از اقتصاد دولتی به اقتصاد مردمی منتقل شود.

 

وی در پایان یاد آور شد: عمده کسب و کارها چون کوچک هستند زورشان به بانک‌ها نمی‌رسد، مسائل حقوقی را نمی‌دانند و بسیاری از روابط پیچیده اقتصادی را بلد نیستند و نیاز به حلقه میانی است؛ چه کسی بهتر از دانشگاه‌ها می‌تواند این حلقه را درست کند؟ مساله اصلی کشور، اقتصاد و پیشرفت است و امیدوارم تلاش‌های شما به نتیجه برسد و ادامه پیدا کند. 

 

کد خبر 1188055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha