به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام «اسدالله جعفری« در گفتگوی ویژه خبری به ماسبت آغاز هفته قوه قضاییه به اوضعیت پرونده های قضایی و میزان صلح و سازش در این استان اشاره کرد و اظهارداشت: میزان صلح و سازش در شوراهای حل و اختلاف استان اصفهان در پرونده های دارای شرایط 46 درصد است که سه درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
رئیس کل دادگستری استان اصفهان افزود: کارکنان شوراهای حل اختلاف برای رفع دعوا و ایجاد سازش بین طرفین پرونده ها تلاش می کنند و در این خصوص نقش قضات در خارج وقت اداری به عنوان قاضی شوراهای حل اختلاف اثر گذار است.
وی ادامه داد: 198 قاضی در این خصوص همکاری می کنند که نتایج موثری در صلح و سازش و مختومه کردن پرونده ها در کنار تلاش های دیگر اعضای شوراهای حل اختلاف دارد.
حجت الاسلام جعفری با بیان اینکه صلح و سازش با فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی عجین است، تصریح کرد: نباید چنین گنجینه های ارزشمندی در جامعه کم رنگ بشود.
وی ادامه داد: ظرفیت مساجد استان اصفهان برای ترویج فرهنگ صلح و سازش و اصلاح بین افراد و همچنین آموزش مفاهیم حقوقی بکار گرفته شده و مسئولان قضایی استانی و شهرستانی با حضور در مساجد به سوالات مردم پاسخ می دهند.
رئیس کل دادگستری اصفهان خاطرنشان کرد: برپایی میزخدمت در نماز جمعه و ارائه مشاوره و پاسخ به سوالات و حضور در جمع مردم و پاسخگویی هفتگی رئیس های دادگستری های شهرستان ها و مسئولان استانی به افزایش رضایتمندی کمک کرده است.
وی کمبود 35 درصدی شعب رسیدگی در دادگستری استان اصفهان را چالشی پیش روی این حوزه دانست و اذعان داشت: کمبود قاضی و نیروی انسانی کارمند رسیدگی به پرنده ها را طولانی و کار قضات را سخت می کند.
فراوانی پرونده های سرقت و توهین و ضرب و جرح
رئیس کل دادگستری اصفهان با اشاره به اینکه در یک سال گذشته بیش از یک میلیون و پانصد هزار پرونده در دادسرا، دادگاه، شعب تجدید نظر و اجرای احکام به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: برخی پرونده به دلیل بررسی متعدد در هر یک از مراحل رسیدگی چندبار ثبت شده اند که به این آمار رسیده است.
وی ادامه داد: فراوانی پرونده های سرقت مستوجب تعزیر و توهین و ضرب و جرح در استان اصفهان در بین پرونده های کیفری زیاد بوده و باید عوامل آن شناسایی و رفع بشود.
به اعتقاد حجت الاسلام جعفری افزایش پرونده های قضایی در حوزه توهین و ضرب و جرح سزاوار جامعه اسلامی نیست که افراد در کوچکترین مسائل با همدیگر درگیر می شوند.
وی خاطرنشان کرد: تلاش افراد صاحب نفوذ برای رسیدگی به این پرونده ها و کمک به اصلاح بین افراد لازم است تا شاهد چنین رشد پرونده هایی نباشیم.
رئیس عدلیه در استان اصفهان مسائل تربیتی، فرهنگی و بیکاری و مشکلات اقتصادی را از جمله عوامل افزایش این دسته از جرائم اعلام کرد و از مسئولان امر خواست تا در این خصوص چاره اندیشی کنند.
وی از برخورد قاطعانه دستگاه قضایی با مجرمین سابقه دار و جرائم خشن خبرداد و گفت: هیچ بخششی برای چنین مجرمانی نداریم و در سال گذشته 44 پرونده مفسدین اقتصادی در استان اصفهان مورد بررسی قرار گرفت که اسامی چهار مورد از پرونده ها نیز اعلام شد.
نظر شما