به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، " گروه سیاوش به رهبری ارش گوران و خوانندگی همایون شجریان در دومین روز اجرای خود در تالار کشور به صحنه رفتند . در ابتدا اعضای گروه سیاوش و سپس همایون شجریان و آرش گوران در میان تشویق ممتد تماشاگران به صحنه امدند.
همایون شجریان کنسرت «به رنگ صدا» را با شعری از فریدون مشیری با این مضمون آغاز کرد.
"بگذار سر به سینه ی من تا که بشنوی
آهنگ اشتیاق دلی درد مند را
شاید که بیش از این نپسندی به کار عشق
آزار این رمیده ی سر در کمند را
بگذار سر به سینه ی من تا بگویمت
اندوه چیست، عشق کدامست، غم کجاست
بگذار تا بگویمت این مرغ خسته جان
عمریست در هوای تو از آشیان جداست"
قطعه بعدی قطعه بی کلام بود که با همنوازی آیین مشکاتیان و حسین رضایی نیا اجرا شد و با استقبال تماشاگران روبرو شد .
قطعه بعدی شعر حضرت حافظ "زلف بر باد مَدِه تا ندهی بر بادم/ناز بُنیاد مَکُن تا نَکَنی بنیادم/سر مَکَش تا نَکَشَد سر به فلک فریادم/زلف را حلقه مَکُن تا نَکُنی در بندم/طُرِّه را تاب مده تا ندهی بر بادم/یارِ بیگانه مشو تا نَبَری از خویشم/ غمِ اغیار مخور تا نَکُنی ناشادم" که همایون شجریان به زیبایی این قطعه را اجرا کرد.
نکته جالب توجه این کنسرت صداهایی بود که از میان تماشاگران برمی خاست که می گفتند" همایون دوستت داریم" و گاهی هم درخواست قطعه می دادند.
قطعه بعدی که همایون شجریان اجرا کرد قطعه احساسی و دلنشین "آسمان ابری" تیتراژ سریال "میخواهم زنده بمانم" با شعر حسین منزوی و علی رضا طریقی بود؛
"آسمان ابریست از آفاق چشمانم بپرس ابر بارانیست از اشک چو بارانم بپرس
تخته ی دل در کف امواج غم خواهد شکست نکته را از سینه سرشار توفانم بپرس
نبودی و نشنیدی دلم به گریه نشسته میان خاطره هایت
چه کرده ای که پس از تو به هر کجا که تو بودی غمی نشسته به جایت
کجای این شب هجران کجای این همه راهی که از دریچه چشمت نمیرسم به نگاهی
در همه لوح ضمیرم هیچ نقشی جز تو نیست آنچه را میگویم از آیینه ی جانم بپرس
آتش عشقت به خاکستر بدل کرد آخرم گر نداری باور از دنیای ویرانم بپرس
بگو که از غم عشقت چگونه جان برهانم چگونه این همه غم را به هر طرف بکشانم
نه پای رفتن از اینجا نه طاقتی که بمانم چگونه دست دلم را به دست تو برسانم".
قطعه بعدی که همایون شجریان و گروه سیاووش اجرا کردند قطعه" یک نفس آرزوی تو" از سریال می خواهم زنده بمانم بود .
" نشود فاش کسی انچه میان من توست" قطعه دیگری از قطعات جدید همایون شجریان بود که در این کنسرت اجرا شد. " به من گفتی که دل دریا کن ای دوست" قطعه دیگری بود که همایون شجریان به زیبایی اجرا کرد .
قطعه بعدی که همایون شجریان خواند قطعه" هوای زمزمه هایت"با شعری از حسین منزوی و هوشنگ ابتهاج بود که در سال ۱۴۰۰ منتشر شد. این قطعه یکی از پرطرفدار ترین قطعات آوازی در دوران پاندمی کرونا بود که با استقبال علاقمندان موسیقی سنتی ایران روبرو شد.
"کجاست بارشی از ابر مهربان صدایت
که تشنه مانده دلم تشنه مانده دلم در هوای زمزمه هایت
تهیست دستم اگر نه برای هدیه به عشقت
هیست دستم اگر نه برای هدیه به عشقت
آخ چه جای جسم و جوانی که جان من به فدایت
به قصه ی تو هم امشب درون بستر سینه
هوای خواب ندارد دلی که کرده هوایت
هزار عاشق دیوانه در من است که هرگز
به هیچ بند و فسونی نمیکنند رهایت
هزار عاشق دیوانه در من است که هرگز
به هیچ بند و فسونی نمیکنند نمیکنند رهایت
هوای روی تو دارم نمیگذارندم
مگر به کوی تو این ابرها ببارندم
چه باک اگر به دل بی غمان نبردم راه
غم شکسته دلانم که میگسارندم
غم شکسته دلانم که میگسارندم"
قطعه بعدی که همایون شجریان و گروه سیاوش اجرا کردند قطعه "ای ساربان اهسته ران که ارام جانم می رود " بود قطعه ای که استاد شجریان نیز آن را به زیبایی خوانده بودند .
قطعه بعدی که همایون شجریان به یاد پدر اجرا کرد قطعه" ای یوسف خوشنامما" بود قطعه که با نمایش تصویر استاد شجریان" بر صفحه نمایشگر صحنه تماشاگران ایستادند و به و به این استاد گرانقدر موسیقی سنتی ایران ادای احترام کردند.
پس از این قطعه قطعه " ایران من " با استقبال و همخوانی مخاطبان اجرا شد . پس از اجرای ایران من همایون شجریان و گروه سیاوش ایستادند و خواستند صحنه را ترک کنند که با تشویق تماشاگران و درخواست انها قطعه"مرغ سحر " را اجرا کردند قطعه ای نوستالوژیک که با همخوانی تماشاگران اجرا شد.
آزاد میرزاپور (عود و سه تار)، مهیار طریحی (سنتور)، مهرزاد اعظمیکیا (کمانچه)، حسین رضایینیا (دف، طبل باس، بندیر، شیکر)، همایون نصیری (بندیر باس، کاخن، کوزه، اسنیر، درام، راید، های هت)، آیین مشکاتیان (تنبک، کوزه، کاخن)، ویلن یک؛ میثم مروستی، پدرام فریوسفی، دانیال جورابچی و فرشاد شیرانی، ویلن دو؛ نیلوفر محبی، آرمین قضاتی، علیرضا چهره قانی و بهار فلسفی، ویلن آلتو؛ مازیار ظهیرالدینی، پیمان ابوالحسنی و پرهام میلانی، ویلنسل؛ مهدی عبدی، یاسمن کوزهگر، هادی اسماعیلی (کنترباس) و امیر دارابی (پیانو) نوازندگان ارکستر به رنگ صدا هستند.سحر فروزان مدیر برنامه، غلامرضا صادقی صدابردار، رضا موسوی طراحی و کارگردانی صحنه، مصطفی طباطبایی و گروه همراه ساخت و اجرای دکور، محمد صیدآبادی طراح نور، اجرای نور؛ گروه نور تالار، آیدا آبپرور تولید تصاویر، خشایار لهراسبی طراحی و ساخت ویدیوکلیپ دیار عاشقیهایم، اجرا و مپینگ؛ آیدین کشاورز به همراهی تیم مپینگ، شیما میرحمیدی طراح لباس، کامیار مینوکده عکس از دیگر عوامل این کنسرت هستند.
گروه سیاوش به سرپرستی و خوانندگی همایون شجریان از جمله گروههای شناخته شده موسیقی ایرانی طی سالهای گذشته است که در سالهای آغازین دهه ۹۰ اجراها و برنامههای زنده بسیاری را پیش روی مخاطبان قرار داده است .شجریان شهریور سال ۱۳۹۱ پس از تشکیل گروه سیاوش گفته بود: «همیشه دوست داشتم گروهی مثل گروه آوا که پدرم آن را تاسیس کرده بودند، پیریزی کنم و این گروه جایی باشد تا آثار هر آهنگسازی در آن اجرا شده و نوازندگان مختلف در آن هنرنمایی کنند. من هم نام این گروه را سیاوش گذاشتم و فعالیتم را با این گروه آغاز میکنم.»
نظر شما