به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حجت الاسلام «محسن الویری»، استاد تمام گروه تاریخ دانشگاه باقر العلوم علیه السلام قم در همایش فرهنگی ادبی روستا از مجموعه برنامه های پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی استان مرکزی که عصر روز پنجشنبه (2 تیرماه)در مسجد حضرت سیدالشهداء(ع) روستای الویر از توابع بخش خرقان برگزار شده، گفت: مقابله با آسیب های اجتماعی نیازمند فرهنگ سازی است و این مهم بجز با مشارکت گسترده همگان میسر نمی شود.
استاد تمام گروه تاریخ دانشگاه باقر العلوم علیه السلام قم مشارکت گسترده در امور مختلف را ضروری دانست و بیان کرد: تقریبا همه رویکردها و روشهای معاصر در سیاستگذاری برای مواجهه با آسیبهای اجتماعی بر این نکته تکیه دارند که جز از طریق مشارکت گسترده یکایک ذی نفعان و کسانی که در معرض یک آسیب قرار دارند امکان کاستن و یا از میان برداشتن آن آسیب وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه تجربه بیش از 40 ساله انقلاب اسلامی نیز گواه همین است که طرحهایی که در مقام اجرا، فاقد مشارکت عمومی بوده، عملا به بن بست رسیده است، اضافه کرد: باید در همه برنامه ها به ویژه برنامه های فرهنگی و اجتماعی مشارکت گسترده اقشار مختلف را داشته باشیم تا بتوانیم به نتیجه مطلوب دست یابیم.
استاد تمام گروه تاریخ دانشگاه باقر العلوم علیه السلام قم ادامه داد: برنامههایی مانند همایش فرهنگی ادبی روستا همراه با برنامههای جانبی آن از این منظر که فضایی برای مشارکت همدلانه و خودجوش و مشتاقانه مردم برای شناخت، پاسداشت و بازتولید میراث گذشته خود فراهم می آورد، برنامههایی بسیار ارزشمند به شمار میرود.
این مقام مسئول بیان کرد: این میراث گذشته، میراث مربوط به سدههای پیشین و گذشته های دور غیرقابل دسترس نیست، بلکه به گذشته ای تعلق دارد که اغلب ما، آن را در زندگی پدران و پدربزرگهای خود دیده ایم و مایل هستیم که حتی با هزینه شخصی آن ر ا زنده نگاه داریم.
همایش فرهنگی ادبی روستا با حضور جمعی از مسئولان به همت این اداره ارشاد، بخشداری خرقان، حوزه بسیج شهیدحاج امینی، دهیاری و شورای اسلامی روستای الویر و موسسه فرهنگی امیرپژوه عصر روز پنجشنبه دوم تیرماه سال جاری در محل مسجد حضرت سیدالشهداء علیه السلام روستای الویر از توابع بخش خرقان شهرستان زرندیه برگزار شد.
پخش نماهنگ در خصوص بخش خرقان، روستای الویر و هنر بویژه هنر تعزیه در منطقه، برپایی نمایشگاه جنبی در موضوعات فرهنگی هنری، صنایع دستی و روستایی، تولیدات بومی محلی، مشاوره رایگان، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و معرفی تاریخ و تمدن روستای الویر و همچنین تقدیر از بیست نفر از خیرین بخش از دیگر برنامه های این مراسم بود که با استقبال بسیار خوب علاقمندان مواجه گردید.
نظر شما