مسجد و نمازخانه از عناصر اقامه نماز و احیای تفکر دینی و انقلابی در دانشگاه ها است

زرهانی در جلسه دبیران استانی اقامه نماز دانشگاه های کشور گفت: تواضع و جوانگرایی روحانیون، جوانان را آتش پذیر کرده و آنان را به سوی روحانیت سوق می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز، نشست دبیران استانی اقامه نماز دانشگاه های کشور با حضور «سید احمد زرهانی» قائم مقام ستاد اقامه نماز، دبیران استانی اقامه نماز دانشگاه ها و مسئولین نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دانشگاه ها برگزار شد.

 

زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در این جلسه با اشاره به نکاتی پیرامون تاریخ ایران اسلامی گفت: تاریخ اجتماعی معاصر ایران گواه فراز و نشیب های متعددی بوده که گواه محکمی بر سختی دین ورزی در پیش از انقلاب اسلامی است.

 

وی افزود: اتفاقاتی که در طول تاریخ دویست سال اخیر افتاد سبب بروز نوعی ناامنی در اذهان مردم شده است و در تمام این شرایط، همواره دو عنصر روحانیت و اماکن مقدس ملجأ و مأوای مردم بوده اند.

 

زرهانی در ادامه اظهار داشت: در میان تمام این عناصر، تواضع و جوانگرایی روحانیون، جوانان را آتش پذیر کرده و آنان را به سوی روحانیت سوق می داد، چنانکه مردم پیش از انقلاب پیرامون امام و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) گرد آمدند و این شجره طیبه تا به امروز گسترده شد.

 

او با تاکید بر اینکه سرمایه وجود مردم در عرصه های مختلف نیازمند حفظ و نگهداری است، گفت: امروز برخورد نامناسب برخی مسئولین، دلیل بخشی از رمیدگی مردم است که برای صیانت از آرمان های انقلاب بازگشت به معیارهای امامین انقلاب لازم و ضروری است.

 

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از عناصر اقامه نماز و احیای تفکر دینی و انقلابی در دانشگاه ها گفت: اولین مولفه و عنصر مسجد و نمازخانه است که امروزه به برکت انقلاب اسلامی فیزیک مساجد مناسب شده است، اما هنوز بُعد متافیزیکی و معنوی مسجد از جمله ایجاد فضای مناسب معنوی برای اساتید و دانشجویان و کارکنان دانشگاه ها ضرورت دارد و باید کارکرد کارگشایی مسجد احیا شود.

 

وی وجود امام جماعت و پرهیز از نگاه شغل گونه به امامت جماعت را به عنوان دومین مولفه برشمرد و گفت: پیام مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به اجلاس های سراسری نماز دارای نکات بسیار مهمی برای امامان جماعات مساجد دارد که امام جماعت باید دانش روان شناختی و تربیتی خود را در رویارویی با جامعه تقویت کند.

 

قائم مقام ستاد اقامه نماز در ادامه توجه به سه مولفه مدیریت، کادر آموزش و دانشجو را از دیگر عناصر احیای تفکر دینی عنوان کرد و گفت: تحول یک دانشگاه در گرو تعامل امام جماعت، رئیس دانشگاه و دانشجویان است و امامان جماعت باید از ظرفیت اساتید خوب دانشگاه استفاده نمایند و اجازه ندهند که برخی اساتید اذهان دانشجویان را منحرف کنند.

 

او تصریح کرد: میدان دادن و ارتباط دو جانبه با دانشجویان رمز موفیقت مساجد دانشگاهی است و در کنار آن ائمه جماعات باید با توجه به ظرفیت ها، تفقد از دانشجویان موفق، کار انگیزشی و تجلیل از نمازگراران جهت توجه همگانی به مسجد انجام دهد.

 

سید احمد زرهانی در پایان سخنان خود با بیان اینکه، امامان جماعات دانشگاه ها باید با شناخت ظرفیت ها، تلاش دشمنان برای تأثیرگذاری منفی بر اذهان دانشجویان را ناکام بگذارند، گفت:باید تلاش شود تا زمینه رشد علمی و معنوی دانشجویان را در پرتو دین فراهم نمایند.

 

در ادامه جلسه حاضرین به بحث و تبادل نظر و ارزیابی وضعیت نماز در دانشگاه های کشور پرداختند.

 

 

 

کد خبر 1190063

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha