به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی شب گذشته (دوشنبه ۶ تیر) در برنامه میز اقتصاد درباره دلایل افزایش نرخ تورم گفت: بحث تورم دلایل مختلفی دارد که یکی بحث شوک های عرضه است و دلیل دیگر دلیل افزایش نرخ تورم مربوط به تغییر و نوسان نرخ ارز است.
وی با بیان اینکه تورم عوامل مختلفی دارد، ادامه داد: یکی از عوامل مربوط به کسری بودجه دولت و دیگری مربوط به افزایش دستمزد کارگران و طرح مردمی کردن رایانه هاست که زمینه ساز افزایش قیمت کالاها شده است. همچنین اخبار منفی و مثبتی که در جامعه وجود دارد خود از عوامل افزایش نرخ تورم به شمار می رود.در خرداد بخش زیادی از تورم ماهانه مربوط به تغییر ارز ترجیحی به ارز نیمایی است.
قربانی درباره اینکه نرخ تورم در ماه دیگر روند کاهشی پیدا خواهد کرد یا خیر، گفت: تورم در ماه دیگر کاهش پیدا خواهد کرد.دولت نقشی در افزایش نرخ تورم نداشته و تمام تلاش خود را برای کاهش نرخ تورم خواهد کرد.نرخ تورم ماهانه خرداد ۱۰.۶ است.
وی با بیان اینکه متوسط نرخ تورم در ۱۰ سال اخیر همانطور که اشاره شد همیشه در خرداد نرخ تورم ماهانه خرداد بالاتر بوده است، گفت: کشورهای امریکا و انگلستان که نرخ تورم رو به صفر شدن بود در ماه می به ۸.۵ رسید. زمانی که دولت سیزدهم شروع به کار کرد سعی کرد با انضباط کاری این نرخ را از ۴۰ درصد به حدود ۳۰ درصد کاهش داد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه امسال برای اولین بار نرخ نقدینگی از ۴ به منفی ۱/۳ درصد رسید، گفت: آمار خرداد را هم اکنون نمیتوان اعلام کرد اما اردیبهشت نسبت به اسفند ماه ۲.۳درصد رشد کرده است. آن چیزی که در دولت سیزدهم در حال اجرا هست این است که روند ها مناسب است و این افزایش تورم هم به دلیل افزایش نرخ عرضه است .
وی در این زمینه که رشد نقدینگی در کشور زمینه ساز رشد اقتصادی خواهد شد، آیا بانک ها می توانند در این زمینه ورود کنند، گفت: رشد نقدینگی همگن ما ۳۴.۷ درصد بوده است. که نشان می دهد رشد اقتصادی روند مثبت است. نمیتوان نام بانک های خاطی را اعلام کرد اما بانک مرکزی مصارف و منابع این بانک ها را به شدت کنترل خواهد کرد و در صورتی که رعایت نکند هئیت مدیره عزل میشوند و با آنها برخورد می شود.
نظر شما