کشت ۵۴۰ هکتار باغات گردو در دامغان/ بیش از ۵۶ تن زیره از ارضی کشاورزی برداشت شد

امامیون گفت: در شهرستان دامغان ۵۴۰ هکتار باغات گردو در مناطق رودبار، تویه دروار، سیاه کوه و طزره کشت شده است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان ازسمنان،«علی‌اصغرامامیون» در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه گردو یکی از محصولات خشکبار و ارزشمند در کشور است که علاوه بر ارزش غذایی بالا از جایگاه ویژه‌ای در تجارت خشکبار برخوردار است گفت: در شهرستان دامغان 540 هکتار باغات گردو در مناطق رودبار، تویه دروار، سیاه کوه و طزره کشت شده است که از لحاظ کیفی شاخص هستند.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان افزود: به دلیل تغییرات اقلیمی در سال‌های اخیر و وقوع سرمای دیررس بهاره در بسیاری از مواقع موجب خسارت به شاخه و میوه این درختان می‌شود.

 

وی گفت: ازاین‌رو برای برطرف کردن این معضل راهکار شناسایی و معرفی ارقام دیر گل با مقاومت به سرما و آفات و بیماری‌ها انجام شده است.

 

امامیون تصریح کرد: امسال به‌صورت الگویی تعداد ۳۵۰ اصله درخت با روش سرشاخه کاری در منطقه رودبار اصلاح شد و این طرح از اوایل اردیبهشت‌ماه با روش پیوند تاجی عملیات سرشاخه کاری انجام شد که در زمان اجرای این طرح کارگاه‌های آموزشی پیوند گردو نیز برگزار شد.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغانبا ابراز امیدواری از اینکه توسعه این روش کار مؤثری باشد گفت: برای اجرای این طرح از محل اعتبارات باغبانی مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه در راستای سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی با اولویت کشت محصولات کم آب بر و ارزآور برداشت زیره در سطح ۷۰ هزار از زمین‌های زراعی شهرستان دامغان در مناطق دامنکوه فرات و حومه آغاز شده است پیش‌بینی کرد: بیش از ۵۶ تن زیره از زمین‌های زراعی این شهرستان برداشت شود.

 

امامیون با اشاره به اینکه با توجه به نظارت در زمان کاشت و داشت ضدعفونی بذر و مدیریت علف‌های هرز، تغذیه بهینه مزارع و بارندگی‌های بهاره پیش بینی می شودعملکرد آن در شهرستان ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار باشد اظهارداشت: این محصول ارزشمند شهرستان از لحاظ کیفی دارای ویژگی‌های ممتاز و از لحاظ اسانس منحصربه‌فرد است.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان گفت: امسال از طریق حمایت‌های بانکی، اعطای تسهیلات کم‌بهره و بلندمدت و ارائه دستورالعمل‌ها و توصیه‌های فنی کاشت، داشت و برداشت، برگزاری دوره‌های آموزشی ترویجی برای کارشناسان زمینه توسعه این گیاه ارزشمند با نیاز آبی کم فراهم شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: زیره با توجه به فصل رشد (زمستان و بهار) و شرایط گیاهی از محصولات کم آب بر بوده که قابلیت کشت و کار در مناطق مختلف شهرستان را دارد.

 

امامیون تصریح کرد: همچنین فصل کشت زیره سبز در مناطق شهرستان با فصل کاری محصولات دیگر تلاقی نداشته و از طرفی در تناوب زراعی به‌عنوان گیاه وجینی در پاک‌سازی علف‌های هرز غالب اراضی تأثیرگذار است.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان افزود: این محصول تولیدی قابلیت عرضه در بورس را نیز دارد و تعادل در توزیع زمانی کار زارعان و ماشین‌آلات کشاورزی ایجاد می‌کند.

 

وی بیان کرد: با توجه به ارزش اقتصادی بالای این محصول و اشتغال‌زایی آن و از آنجا که زیره سبز صادراتی است قیمت آن کمتر دچار نوسان می‌شود و موجب اطمینان کشاورز از فروش محصول خود به قیمت مناسب می‌شود.

کد خبر 1190447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha