به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، امیر نوری از آغاز دهه 40 به رادیو آمد، او ابتدا در شمار آغازگران رادیوی نیروی هوایی بود، سپس به بخش خبر رفت و پس از گویندگی در واحد خبر، به پیشنهاد مرحوم انجوی شیرازی به دنیای ادبیات روی آورد و سالهای سال برنامههای بیشمار ادبی و هنری را اجرا کرد.
امیر نوری گوینده نام آشنای رادیو ایران در گفتوگو با روابط عمومی نخستین جشنواره ملی «آیین سخن» پاسداشت زبان فارسی از علاقهاش به ادبیات و شعر گفت: از کودکی پدرم شاهنامه میخواند، ومن از شنیدن این اشعار لذت می بردم و دلبسته این کار شدم.
وی بیان کرد: برنامههای «در انتهای شب»، «شاخه طوبا»، «نگارستان» و گویندگی مجموعههای شاهنامه، مثنوی مولانا، دیوان حافظ، کلیات سعدی، آفاق عشق نظامی و غزلهای امام خمینی (ره) از جمله آثار صوتی اینجانب است.
این گوینده پیشکسوت تصریح کرد: همواره در طی این سالها تلاش کردم خوانش اشعار و متنهای ادبی را درست بخوانم و به گوش مخاطب برسانم.
وی درباره اهمیت پاسداشت زبان فارسی در رسانه اظهارداشت: زبان فارسی یکی از کاملاترین زبانهای دنیاست، هر زبانی دو نمود اساسی دارد، یک نمود نوشتاری و یک نمود گفتاری و بیان و حیرتانگیز است که زبان فارسی پیچیدهترین بیانهاست و موسیقیاییترین زبانهاست و تمام شعرهای فارسی که سروده شده با موسیقی دونی همراه است.
وی نقش رسانه و به ویژه رادیو را در جهت پاسداشت زبان فارسی و ارائهی صحیح این زبان به مردم بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: از آنجا که زبان فارسی، زبان ترکیبی است و اجزای زبان فارسی همان بخشها و هجاها و حتی کلمات میتوانند باهم ترکیب شوند و معنی دیگری دهند پس باید درخوانش صحیح واژگان کوشا باشیم و یکی از راه های پاسداشت این زبان، برگزاری جشنواره «آیین سخن» است که رادیو ایران در این امر همواره پیشگام بوده است.
نظر شما