به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در برنامه شماره ۴۶۶«با كاروان شعر و موسیقی» كه به بررسی شناسنامه آثار فاخر موسیقی اختصاص دارد، ، قطعه نسترن
از اشعار ملاعلی ترابی جهرمی با تصحیح فریدون مشیری که توسط سید نورالدین رضوی سروستانی خواننده آواز و ردیفدان کشورمان اجرا شده پخش و بررسی می شود.
تصنیف نسترن تنظیم و آهنگسازی محمد جواد عندلیبی است ودر فیلم « دلشدگان» علی حاتمی توسط محمدرضا شجریان همراه با تغییراتی خوانده و پخش شده است.
سید نورالدین رضوی سروستانی متولد ۲۱ فروردین ۱۳۱۴ در سروستان شیراز یکی از موسیقیدانان و خوانندگان صاحبسبک ایرانی بود که بیش از ۴۰ سال از عمر خود را به فعالیتهای هنری و تعلیم شاگردان پرداخت. او علاوه بر آموزش، آثار بسیاری از خود به جای گذاشته است که هر یک میتواند شناسنامه موسیقی اصیل ایرانی باشد.
رضوی سروستانی از سن ۲۰ سالگی یادگیری موسیقی را در شیراز نزد استاد مشیر معظم افشار آغاز کرد. صدای او برای نخستین بار در سال ۱۳۳۷ از رادیو شیراز پخش شد، در سال ۱۳۳۶ برای تکمیل آموختههای در تهران از محضر استادان بزرگی چون مرتضی محجوبی، احمد عبادی، رضا فروتن، سلیمان امیرقاسمی، علی اکبر شهنازی، اصغر بهاری و نورعلی خان برومند بهرههای فراوان برد.
رضوی سروستانی برای گسترش و شناساندن موسیقی اصیل ایرانی و شیوه صحیح آواز از سال ۱۳۵۲ با همکاری گروههای موسیقی شیدا، سماعی، درویش، مولوی، کنسرتهایی را با بزرگانی چون استاد فرامرز پایور ، حسین علیزاده و پرویز مشکاتیان برگزار کرد. برخی از تصنیفهای قدیمی موسیقی ایرانی، از جمله تصانیف عارف و شیدا و صدای رضوی سروستانی با اجرای گروه پایور و گروهی به سرپرستی رضا شفیعیان از جمله شناختهشدهترین کارهای او به شمار میروند
در آبان ماه ۱۳۵۵ دکترای افتخاری موسیقی توسط پادشاه بلژیک به ایشان اعطا شد.
رضوی سروستانی نزدیک به سالهای ابتدای انقلاب، تا پایان دهه شصت را در شیراز به تربیت شاگرد سرگرم بود، بعد از آن به تهران آمد و ضمن تدریس آواز به شاگردانش ، در برخی از مجامع هنری از جمله مرکز موسیقی ورازت ارشاد به عنوان مشاور و کارشناس امور آواز و داور چند جشنواره به خدمت هنری پرداخت.
سال هفتاد و هشت و همزمان با شکل گیری خانه موسیقی رضوی نیز به عنوان عضو هیئت موسس و عضو هیئت مدیره دوره اول از سوی اهالی موسیقی انتخاب شد.
او در مدت بیش از چهل سال عمر هنری خود علاوه بر تربیت شاگردان زیاد، دهها تصنیف از خود به جای گذاشت.
صدیق تعریف و علیرضا قربانی، حسین علیشاپور و پوریا اخواص از جمله شناخته شدهترین شاگردان او به شمار میروند،علیرضا وکیلی منش، مهدی کلاهدوز، علی مرادی هم از جمله کسانیاند که نزد رضوی سروستانی آموزش آواز دیدند.
رضوی سروستانی ۸ اردیبهشت ۱۳۷۹ درگذشت و در حافظیه شیراز آرمید
برنامه « با كاروان شعر و موسیقی» را ساعت ۱۲:۳۰ به تهیه كنندگی «یلدا احتشامی» و اجرای « مریم واعظ پور» روی موج اف ام ردیف۱۰۶ مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوید.
نظر شما