محل دپوی پسماندهای روی، نمی تواند کانون ریزگرد تلقی شود

سلاجقه با بیان اینکه محل دپو پسماندهای روی نمی تواند به عنوان کانون ریزگرد تلقی شود، گفت: باتوجه به عمر و دوام پوشش حفاظتی که برای تثبیت خاک صورت گرفته است، می بایست برای جلوگیری از شکستگی و ایجاد ریزگرد، اقدامات لازم انجام شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر یکروزه به زنجان با حضور در شهرک تخصصی روی زنجان از محل تصفیه خانه فلزات سنگین، مسیل ها و محل دپو پسماندهای شهرک بازدید و دستوراتی را جهت بهبود وضعیت صادر کرد.

 


علی سلاجقه با بیان اینکه دغدغه خودم بود تا مجموعه شهرک روی زنجان را از نزدیک ببینم، گفت: گزارشاتی واصل می شد که مردم زنجان دچار یک پریشان خاطری و نگران آلودگی منابع آب و خاک منطقه به واسطه فعالیت شهرک روی هستند.

 


این مسئول افزود: حدود 10 میلیون تن پسماند روی در  گوشه ای از شهرک تخصصی روی زنجان دپو شده است و سبب شده نگرانی هایی برای مردم بابت ریزگرد و وجود عناصر سنگین به وجود آورد.

 


وی با بیان اینکه در گذشته رئیس جمهور  هم از این محل بازدید و دستوراتی را صادر نموده بود، خاطر نشان کرد: در زمان بازدید رئیس جمهور  دیوار حفاظتی در محل دپو پسماندها وجود نداشت ولی در حال حاضر این کار صورت گرفته و همچنین پوشش حفاظتی جهت تثبیت خاک ایجاد شده است و می توان گفت این اقدامات حدود 90 درصد ایجاد ریزگرد را خنثی کرده است.

 


معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه با این شرایط محل دپو پسماندهای روی نمی تواند به عنوان کانون ریزگرد تلقی شود، گفت: اما باتوجه به عمر و دوام پوشش حفاظتی که برای تثبیت خاک صورت گرفته است، می بایست برای تثبیت دائمی و جلوگیری از شکستگی و ایجاد ریزگرد، اقدامات لازم به صورت پیوسته و مداوم صورت گیرد.

 

 

سلاجقه با اشاره به اینکه یکی دیگر از موضوعاتی که مردم منطقه را نگران کرده است بحث آلودگی منابع آب و خاک به واسطه شیرابه های ناشی از بارش هایی است که اتفاق می افتد، افزود: مسئولان شهرک با ایجاد دو مخزنی که ورودی را به یک نقطه متمرکز کرده است، آب های سطحی ناشی از باران را جمع آوری و مدیریت می کنند.

 


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه سلامت مردم برای ما ارجحیت دارد، خاطر نشان کرد: برای رفع نگرانی و حفظ سلامتی مردم، علی رغم اقداماتی که صورت گرفته است، از اداره کل حفاظت محیط زیست استان خواسته شده است تا در  در محل های مناسب چاهک هایی در عمق مناسب حفر و آنالیز کیفیت منابع آب و خاک صورت گیرد تا بتوانیم بر اساس نتایج آن تصمیم مناسبی اتخاذ و اطمینان خاطری برای مردم شریف زنجان ایجاد کنیم.

 


معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با حضور در پاسگاه محیط بانی سهرین واقع در منطقه حفاظت شده سرخ آباد استان زنجان، ضمن بازدید از منطقه با محیط بانان منطقه دیدار و گفتگو کرد.

 


وی با بیان اینکه محیط بانان سرمایه سازمان حفاظت محیط زیست هستند، گفت: عشق و علاقه به طبیعت و حیات وحش سبب شده است تا محیط بانان علی رغم تمام سختی ها و کاستی ها، عاشقانه از طبیعت و حیات وحش محافظت کنند.

 


سلاجقه با اشاره به  اینکه منطقه حفاظت شده سرخ آباد یکی از مناطق فوق العاده با ارزش کشور است که دارای غنای گونه ای گیاهی وجانوری استثنایی است، افزود:  دشت سهرین در منطقه حفاظت شده سرخ آباد، مهمترین زیستگاه آهوان در شمالغرب کشور است و حفاظت از این منطقه برای سازمان حفاظت محیط زیست کشور اهمیت ویژه ای دارد .

 


معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط، گفت: ما در منطقه حفاظت شده سرخ آباد شاهد این هستیم که آهوان در مزارع مردم و در کنار ساکنان این منطقه، زیست می کنند و 80 درصد زیستگاه آهوان، مستثنیات مردم منطقه است که تلاش می‌کنیم در صورت تمایل مالکان، بخشی از اراضی مردم را جهت حفاظت بهتر و ایجاد امنیت برای حیات وحش، خریداری کنیم .

 


وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا طرح جامعی برای منطقه حفاظت شده سرخ آباد به عنوان منطقه الگویی در ارتباط با رابطه انسان و طبیعت داشته باشیم، خاطر نشان کرد: مشارکت مردم منطقه در مدیریت و حفاظت از حیات وحش می تواند منجر به حفاظت بهتر و توسعه گردشگری متناسب با شرایط منطقه که صرفاً فواید آن برای ساکنان جوامع محلی منطقه باشد.

کد خبر 1191512

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha